Vállalkozásszerzési ÜGYVÉDRE SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják ügyét, és megfelelő cselekvési tervet dolgoznak ki
Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

Üzleti felvásárlás

Ha van saját vállalata, akkor bármikor előfordulhat, hogy abbahagyja a vállalat működését. Másrészt az is lehetséges, hogy meg akar vásárolni egy meglévő társaságot. Mindkét esetben megoldást kínál az üzleti akvizíció.

Az üzleti megszerzés egy bonyolult folyamat, amelynek befejezése könnyedén hat hónaptól egy évig tarthat. Ezért fontos kinevezni egy akvizíciós tanácsadót, aki tanácsot adhat és támogathat, de feladatokat átvihet tőled is. A szakemberek a Law & More együtt fog dolgozni, hogy meghatározza az optimális taktikát a társaság felvásárlásához vagy eladásához, és jogi támogatást kínálhat Önnek.

Ütemterv az üzleti megszerzéshez

Bár az egyes üzleti akvizíciók eltérőek, az eset körülményeitől függően, létezik egy globális ütemterv, amelyet követnek, amikor egy társaságot akarnak eladni vagy eladni. Law & Moreügyvédei segítenek a lépésenkénti útmutató minden lépésében.

Tom Meevis kép

Tom Meevis

IRÁNYÍTÓ PARTNER / JOGI TANÁCS

tom.meevis@lwandmore.nl

Vállalati ügyvédeink készen állnak az Ön számára

Law and More

Testreszabott jogi támogatás

Minden vállalkozás egyedi. Ezért olyan jogi tanácsokat kap, amelyek közvetlenül vonatkoznak vállalkozására.

Law and More

pereskedhetünk helyetted

Ha úgy adódik, pereskedhetünk Ön helyett. Lépjen kapcsolatba velünk a feltételekért.

Law and More

Mi vagyunk a sparring partnere

Leülünk veled stratégiát kidolgozni.

Law and More

Megállapodások értékelése

Vállalati jogászaink felmérhetik a megállapodásokat és tanácsot adhatnak azokkal kapcsolatban.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

1. lépés: Felkészülés a megszerzésre

Mielőtt üzleti megszerzés megtörténhet, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezzen. Az előkészítési szakaszban megfogalmazják az Ön személyes igényeit és kívánságait. Ez vonatkozik mind a felet, amely egy társaságot akar eladni, mind a felet, amely egy társaságot akar venni. Először is fontos meghatározni, hogy mely üzleti tevékenységekkel foglalkozik a vállalat, melyik piacon aktív, és mennyit szeretne kapni vagy fizetni a társaságért. Csak akkor, ha ez egyértelmű, a beszerzés kristályosodhat. Miután ezt meghatározták, meg kell vizsgálni a társaság jogi struktúráját, valamint az igazgató (k) és a részvényes (ek) szerepét. Azt is meg kell határozni, hogy kívánatos-e az akvizíció egyszerre vagy fokozatosan megtörténni. Az előkészítési szakaszban nagyon fontos, hogy ne engedje, hogy érzelmek vezessenek, hanem hogy egy jól megfontolt döntést hozzon. A Law & More segít ebben.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Vállalkozásszerzési ügyvédeink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

2. lépés: vevő vagy cég keresése

Miután kívánságait egyértelműen meghatározta, a következő lépés a megfelelő vásárló keresése. Erre a célra névtelen vállalati profil készíthető, amelynek alapján kiválaszthatók a megfelelő vásárlók. Ha komoly jelöltet találtak, mindenekelőtt fontos a titoktartási megállapodás aláírása. Ezt követően a vállalkozással kapcsolatos releváns információkat a potenciális vevő rendelkezésére bocsáthatják. Amikor át szeretne venni egy társaságot, fontos, hogy megkapja az összes releváns információt a társaságról.

3. lépés: feltáró vita

Ha találtak egy potenciális vevőt vagy potenciális céget átvenni, és a felek információt cseréltek egymással, itt az ideje, hogy feltáró vitát kezdjen. Szokásos, hogy nemcsak a potenciális vevő és eladó jelen vannak, hanem minden tanácsadó, pénzügyi szereplő és a közjegyző is.

Üzleti megszerzés4. lépés: tárgyalások

A vásárlással kapcsolatos tárgyalások akkor kezdődnek, amikor a vevő vagy eladó határozottan érdekli. Ajánlatos, hogy a tárgyalásokat egy akvizíciós szakember végezze. Law & Moreügyvédei az Ön nevében tárgyalhatnak az átvételi feltételekről és az árról. Miután a két fél megállapodást kötött, szándéknyilatkozat készül. Ebben a szándéknyilatkozatban rögzítik a felvásárlás feltételeit és a finanszírozási intézkedéseket.

5. lépés: Az üzleti akvizíció befejezése

A végleges adásvételi szerződés megkötése előtt átvilágítási vizsgálatot kell végezni. Ebben az átvilágításban ellenőrzik a vállalat összes adatának helyességét és teljességét. Az átvilágítás nagy jelentőséggel bír. Ha az átvilágítás nem vezet szabálytalanságokhoz, akkor elkészíthető a végleges adásvételi szerződés. A tulajdonjog átruházásának a közjegyző általi rögzítése, a részvények átruházása és a vételár megfizetése után a társaság felvásárlása befejeződik.

6. lépés: bevezetés

Az eladó részvétele gyakran nem fejeződik be azonnal, amikor az üzlet átruházásra kerül. Gyakran megállapodnak abban, hogy az eladó bemutatja utódját és felkészíti a munkára. A végrehajtás ezen időszakának időtartamáról a tárgyalások során előre meg kellett volna beszélni.

Üzleti megszerzésÜtemterv az üzleti megszerzéshez

Az üzleti megszerzés finanszírozásának számos módja van, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezeket a finanszírozási lehetőségeket kombinálhatjuk. A következő lehetőségeket mérlegelheti az üzleti felvásárlás finanszírozásakor.

A vevő szavatolótőkéje

Fontos megvizsgálni, hogy a saját pénzéből mekkora összeget tudsz hozzájárulni vagy szeretne hozzájárulni a társaság megszerzése előtt. A gyakorlatban gyakran nagyon nehéz befejezni egy üzleti akvizíciót saját eszközének bevitele nélkül. A saját hozzájárulás összege azonban a helyzettől függ.

Hitel az eladótól

A gyakorlatban az üzleti megszerzést gyakran az eladó is finanszírozza, részleges finanszírozást nyújtva kölcsön formájában az utód számára. Ezt eladó kölcsönnek is nevezik. Az eladó által finanszírozott rész gyakran nem haladja meg azt a részt, amelyet maga a vevő is hozzájárul. Ezenkívül rendszeresen megállapodtak abban is, hogy a fizetés részletekben történik. Hitelmegállapodást kell kötni, amikor az eladó kölcsönről megállapodnak.

Részvények vásárlása

Az is lehetséges, hogy a vevő szakaszokban átvegye a társaság részvényeit az eladótól. Ehhez nyereségszerzési megállapodást lehet választani. Nyereségszerzési megállapodás esetén a fizetés attól függ, hogy a vevő elér-e egy bizonyos eredményt. Az üzleti felvásárlásnak ez a megállapodása azonban viták esetén komoly kockázatokat rejt magában, mivel a vevő képes befolyásolni a társaság eredményeit. Az eladó számára előnyt jelenthet viszont az, hogy többet fizetnek, ha sok profit keletkezik. Mindenesetre körültekintő az eladások, vásárlások és hozamok független nyomon követése a jövedelemszerzési rendszer keretében.

(In) hivatalos befektetők

A finanszírozás formális vagy formális befektetők által nyújtott kölcsönök formájában történhet. Az informális befektetők barátok, családtagok és ismerősök. Az ilyen kölcsönök gyakoriak egy családi vállalkozás megszerzésekor. Nagyon fontos azonban az informális befektetők általi finanszírozás megfelelő nyilvántartása, hogy ne kerüljenek félreértések vagy viták a családtagok vagy a barátok között.

Ezen felül lehetséges a hivatalos befektetők általi finanszírozás. Ezek olyan felek, amelyek kölcsön útján biztosítanak tőkét. A vásárló hátránya, hogy a hivatalos befektetők gyakran a társaság részvényeseivé válnak, ami bizonyos mértékű ellenőrzést biztosít számukra. Másrészt a hivatalos befektetők gyakran hozzájárulhatnak egy nagy hálózathoz és a piac ismeretéhez.

Crowdfunding / Közösségi finanszírozás

Az egyre népszerűbb finanszírozási módszer a közösségi finanszírozás. Röviden: a közösségi finanszírozás azt jelenti, hogy egy online kampány révén sok embert kell felkérni, hogy fektessen be pénzt az akvizícióba. A közösségi finanszírozás hátránya azonban a titoktartás; A közösségi finanszírozás megvalósításához előzetesen be kell jelentenie, hogy a cég eladó.

Law & More segít az üzleti akvizíció finanszírozásának lehetőségeinek feltárásában. Ügyvédjeink tanácsot adhatnak az Ön helyzetéhez illő lehetőségekről, és segíthetnek a finanszírozás megszervezésében.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More