1. július 2017-jén Hollandiában megváltozik a munkajog ...

1. július 2017-jén Hollandiában megváltozik a munkajog. És ezzel együtt az egészség, a biztonság és a megelőzés feltételeit.

A munkakörülmények fontos tényezőt jelentenek a munkaviszonyban. A munkaadók és alkalmazottak tehát részesülhetnek az egyértelmű megállapodások előnyeiből. Jelenleg óriási sokféleség van a szerződések között az egészségügyi és biztonsági szolgálatok, a vállalati orvosok és a munkáltatók között, ami elégtelen ellátáshoz vezethet. A helyzet leküzdése érdekében a kormány bevezeti az alapszerződést.

Stappenplan Arbozorg

A kormány szintén elindítja a „Stappenplan Arbozorg” -t. Ennek a tervnek az egészségvédelmi és biztonsági rendszer megfelelő végrehajtását kell eredményeznie a vállalaton belül. Nemcsak a munkáltató, hanem a foglalkoztatási tanácsadó vagy a személyzet képviselete, valamint a külső egészségügyi és biztonsági szolgálat is szerepet játszik ebben a tervben.

Kíváncsi arra, hogy az új jogszabály milyen következményekkel jár majd szervezete számára? 13. június 2017-án a Szociális és Foglalkoztatási Minisztérium bemutatta a „A munkajog változásai” című digitális eszköztárat, ahol tájékoztatókat, dokumentumokat és animációkat találhat a jogszabályi változásokról.

Law & More