Partnerével együtt élni Hollandiában

''Law & More segít és útmutatást nyújt Önnek és partnerének a tartózkodási engedély iránti kérelmezési eljárás minden lépésében. ''

Szeretne partnerével együtt Hollandiában élni? Ebben az esetben tartózkodási engedélyre van szüksége. A tartózkodási engedély megszerzéséhez Önnek és partnerének számos követelménynek meg kell felelnie. Számos általános és egyedi követelmény alkalmazható.

Több általános követelmény

Az első általános követelmény az, hogy Önnek és partnerének egyaránt érvényes útlevéllel kell rendelkeznie. A korábbi nyilatkozatot is ki kell töltenie. Ebben a nyilatkozatban többek között kijelenti, hogy a múltban nem követett el bűncselekményt. Egyes esetekben a Hollandiába érkezés után részt kell vennie a tuberkulózis kutatásában. Ez a helyzetétől és az állampolgárságától függ. Ezen felül mindkettőnek legalább 21 évesnek kell lennie.

Partnerével együtt élni Hollandiában

Számos különleges követelmény

Az egyik speciális követelmény az, hogy partnerének elegendő, független és hosszú távú jövedelemmel kell rendelkeznie. A jövedelemnek általában legalább a törvényben előírt minimálbérnek meg kell egyeznie. Időnként eltérő jövedelemkövetelmény vonatkozik, ez a helyzetétől függ. Ez a feltétel nem vonatkozik, ha élettársa elérte az AOW nyugdíjkorhatárt, ha élettársa állandóan és teljes mértékben alkalmatlan a munkára, vagy ha élettársa tartósan nem képes eleget tenni a munkavállalási követelményeknek.

Egy másik fontos konkrét követelmény, amelyet a Holland Bevándorlási és Természetvédelmi Szervezet fenntart, a polgári integrációs vizsga átadása külföldön. Csak akkor, ha mentesül e vizsga elvégzéséért, akkor nem kell megtennie a vizsgát. Szeretné tudni, hogy mentesül-e a vizsga elvégzése alól, mennyi költséget jelent a vizsga elvégzése és hogyan jelentkezhet a vizsga? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Hogyan működik a jelentkezési eljárás?

Mindenekelőtt az összes szükséges dokumentumot és információt össze kell gyűjteni, legalizálni és lefordítani (ha szükséges). Az összes szükséges dokumentum összegyűjtése után benyújtható a tartózkodási engedély iránti kérelem.

A legtöbb esetben speciális vízumra van szükség ahhoz, hogy Hollandiába utazzon, és több mint 90 napig tartózkodjon. Ezt a különleges vízumot rendszeres ideiglenes tartózkodási engedélynek hívják. Ez egy matrica, amelyet a holland képviselet helyez az útlevélbe. Nemzetiségétől függ, ha szüksége van mvv-re.

Ha mvv-re van szüksége, tartózkodási engedély iránti kérelmet és mvv-t egyszerre lehet benyújtani. Ha nincs szüksége mvv-re, csak tartózkodási engedély iránti kérelmet lehet benyújtani.

A pályázat benyújtása után a Holland Bevándorlási és Természetvédelmi Hivatal ellenőrzi, hogy Ön és partnere megfelel-e az összes követelménynek. A döntést 90 napon belül meg kell hozni.

Kapcsolat

Van kérdése vagy észrevétele a cikkkel kapcsolatban?

Kérjük, bátran vegye fel a kapcsolatot Mr. Maxim Hodak ügyvéd, a Law & More keresztül [e-mail védett] vagy Mr. Tom Meevis, a Law & More keresztül [e-mail védett] Felhívhat minket a következő telefonszámra: +31 (0) 40-3690680.

Megosztás
Law & More B.V.