Bérigénylő levél minta

Bérigénylő levél minta

Ha alkalmazottként munkát végzett, bérre jogosult. A munkabér kifizetésére vonatkozó előírásokat a munkaszerződés szabályozza. Ha a munkáltató nem fizeti ki a munkabért (időben), akkor mulasztás van, és lehet keresetet benyújtani.

Mikor kell bérigényt benyújtani?

Számos oka van annak, hogy a munkáltató megtagadja a bérek kifizetését. Először is előfordulhat, hogy a munkáltató fizetésképtelen. Ebben az esetben a munkáltatónak nincs pénze bért fizetni. A bérigény ebben az esetben nem jelent megoldást. Ebben a helyzetben jobb, ha csődöt jelent a munkáltató ellen.

Ezenkívül a munkaszerződés tartalmazhat fizetési kizárási záradékot is. Ez azt jelenti, hogy nem kap fizetést a nem dolgozott órákért. Ezután ezekért az órákért sem igényelhet bért.

A bérigény benyújtásának eldöntésekor az a fő szabály, hogy az elvégzett munkáért cserébe bér jár. Ha nem fizetik ki a bért, a bérigény valószínűleg sikeres lesz.

betegség

A munkáltató beteg állapotában is köteles (a várakozási napok kivételével) továbbra is bért fizetni. Ez a kötelezettség az 2-től számított 1 évig érvényese betegjelentés napja. Ennek során a munkáltató nem hagyhatja abba a bérfizetést. Ha ez megtörténik, akkor lehet keresetet benyújtani. Ez alól azonban kivétel lehet az első két „beteg” nap. Ez az eset áll fenn, ha a „várakozó napok” fogalma szerepel a munkaszerződésben vagy a CAO-ban. Ez azt jelenti, hogy a betegség bejelentésének első 2 napjában a munkáltató nem köteles bért fizetni. Ezután nem igényelhet bért ezen a 2 napon keresztül.

Elbocsátás

A munkáltató felmondás esetén is köteles a munkabér folyósítását a felmondás hatálybalépését megelőző napig folytatni. Ez a kötelezettség akkor is fennáll, ha Ön munkavállalóként a felmondás időpontjáig fel van függesztve, ezért addig nem végez munkát. Ha munkáltatója megtagadja a munkabér kifizetését az elbocsátás időpontjáig tartó időszakra vonatkozóan, akkor bérigényt nyújthat be.

Bérigénylő levél minta

A fentiek alapján jogosult-e bérigényre? Ha igen, először forduljon a munkáltatójához (telefonon), és kérdezze meg, hogy továbbra is utalják-e a bért. Még mindig nem fizették ki a lejárt összeget? Ezután bérigénylő levelet küldhet a munkáltatójának. Ebben a levélben (általában) 7 napot ad munkáltatójának, hogy továbbra is kifizesse a bért.

Vegye figyelembe, hogy ha 5 éven belül nem nyújt be igényt a munkabér visszaigénylésére, a követelés elévül! Érdemes tehát időben benyújtani a bérigényt.

Erre a célra felhasználhatja mintalevelünket:

A neved

Székhely

Irányítószám és város

Nak nek

Munkáltató neve

Székhely

Irányítószám és város

Tárgy: levélbérkövetelés

Tisztelt Uram/Hölgyem!munkáltató neve],

[alkalmazás dátuma] óta a [ munkaviszonyban állokcégnév] munkaszerződés alapján. Alkalmazott vagyok [óraszám] hetente a [pozíció].

Ezzel a levéllel szeretném tájékoztatni, hogy a mai napig nem kaptam meg a [adat] nak nek [adat]. Emiatt megküldöm Önnek a bérigénylési kérelmemet.

Telefonos megkeresése után nem folytatta a fizetést. A munkabért a munkaszerződés szerint a következő napon kellett volna kifizetni:adat], de ez nem történt meg. Ön így [napok/hónapok] fizetési késedelem és a fizetési hátralék a [összeg].

Kérem és szükség esetén felszólítom, hogy haladéktalanul, de legkésőbb e levél keltétől számított 7 napon belül utalja át a lejárt fizetést a [számlaszám] és küldje el nekem a fizetési bizonylatokat [hónapok)].

Az említett határidőn belüli nem fizetés esetén a törvényi emelést (Ptk. 7:625. §) és a törvényes kamatot követelem.

Válaszodra várva,

[A neved]

[Aláírás]

A blog elolvasása után van-e még kérdése a bérigény benyújtásával vagy a bérigénylési eljárással kapcsolatban? Ha igen, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A miénk munkajogászok szívesen segítek!

Law & More