Indít egy közlekedési társaságot? Itt van, amit tudnia kell!

Bevezetés

Aki szállítmányozó társaságot kíván létrehozni, tisztában kell lennie azzal, hogy ezt nem lehet egy éjszakán keresztül megtenni. Mielőtt létrehozná a szállítótársaságot, először nagyvonalú papírmunkával kell szembenéznie. Például: minden olyan vállalkozásnak, amely szakmai közúti árufuvarozással foglalkozik, azaz minden olyan társaságnak, amely árut (közúton) szállít fizetés ellenében és harmadik fél megrendelése alapján, „Eurovergunning” -ra (Euro-engedélyre) van szükség, ha a szállítás történik. 500 kg-nál nagyobb teherbírású járművekkel. Az euró engedély megszerzése némi erőfeszítést igényel. Milyen lépéseket kell tenni? Olvassa el itt!

Indít egy közlekedési társaságot?

Engedély

Az euró engedély megszerzéséhez engedélyt kell kérni a NIWO-nál (Holland Nemzeti és Nemzetközi Közúti Közlekedési Szervezet). Amint azt a bevezetésben jelezték, engedélyre van szükség az 500 kg-nál nagyobb teherbírású járművekkel történő nemzeti és nemzetközi szállításhoz. Az engedélyt szállító társaságnak legalább egy járművel kell rendelkeznie, amelyre engedély-bizonyítványt kell kiállítani. A fedélzeten lévő engedély tanúsítvánnyal a jármű árut szállíthat az EU-n belül (néhány kivételtől eltekintve). Az EU-n kívül más engedélyekre is szükség van (például CEMT engedély vagy kiegészítő vezetési engedély). Az euró engedély 5 évig érvényes. Ezen időszak után az engedély megújítható. A szállítás típusától függően (például veszélyes anyagok szállítása) lehetséges, hogy más engedélyekre is szükség van.

követelmények

Négy fő követelménynek kell teljesülnie az engedély kiadása előtt:

  • A társaságnak rendelkeznie kell tényleges letelepedés Hollandiában, amely egy tényleges és állandó telephelyet jelent. Ezen felül, és amint már említettük, legalább egy járműnek lennie kell.
  • A társaságnak kell lennie hitelképes, vagyis a társaság elegendő mennyiségű pénzügyi eszközzel rendelkezik a felszállás és a folytonosság biztosításához. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a társasági tőkének (kockázati tőke formájában) legalább 9.000 5.000 eurónak kell lennie, ha a társaság egy járművel működik. Ehhez a tőkéhöz minden további járműhöz további XNUMX eurót kell hozzáadni. A hitelképesség igazolására be kell nyújtani egy (nyitó) egyenleget és esetleg vagyonnyilatkozatot, valamint egy könyvelő (RA vagy AA), a NOAB egyik tagjának vagy a könyvelők nyilvántartásának egy nyilatkozatát (' Regisztrálja a Belastingadviseurs ') oldalt. Van néhány speciális követelmény ehhez a megállapításhoz.
  • Ezenkívül a szállítási tevékenységekért felelős személynek (a szállítási vezetőnek) igazolnia kell hozzáértés az elismert „Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg over diploma” bemutatásával (szabadon fordítva: „Vállalkozó professzionális áruszállítás közúton”). Ez az oklevél néhány „feltekercselést igényel”, mivel csak hat vizsga megszerzésével szerezhető meg, amelyeket a CBR egy adott ága (a holland „vezetési készségek központi hivatala”) szervezett. Nem minden szállítási vezetőnek kell megszereznie ezt az oklevelet; alacsonyabb az egy menedzser diplomával járó száma. Ezenkívül számos további követelmény is fennáll. A szállítási igazgatónak például az EU illetőségűnek kell lennie. A szállítási igazgató lehet a társaság igazgatója vagy tulajdonosa, de ezt a pozíciót egy „külső” személy is (pl. Meghatalmazott aláíró) töltheti be, mindaddig, amíg az NIWO megállapítja, hogy a szállítási igazgató állandó és tényleges a szállítási tevékenységek vezetése, és hogy valódi kapcsolat van a társasággal. „Külső” személy esetén „verklaring inbreng vakbekwaamheid” -re (szabadon fordítva: „a kompetencia nyilatkozata”) van szükség.
  • A negyedik feltétel az, hogy a társaság legyen megbízható. Ezt meg lehet mutatni egy „Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor NP en / of RP” tanúsítvánnyal (természetes személy (NP) vagy jogi személy (RP) helyes magatartásának igazolása). A VOG RP-re szükség van egy holland BV, Vof vagy társaság formájában létező jogi személy esetében. A VOG NP-re egyéni vállalkozó és / vagy külső szállítási vezető esetén van szükség. Az igazgatók esetében, akik nem Hollandiában élnek és / vagy nem rendelkeznek holland állampolgársággal, külön VOG NP-t kell beszerezni a lakóhely vagy állampolgárság szerinti országban.

(Egyéb) elutasítási indokok

Az euro-engedély megtagadható vagy visszavonható, ha erre a Bureau Bibob tanácsot ad. Ez akkor fordulhat elő, ha fennáll annak a lehetősége, hogy az engedélyt bűncselekményekre használják fel.

Alkalmazás

Az engedély a NIWO digitális irodáján keresztül igényelhető. Az engedély ára 235 €, -. Az engedély 28.35 euróba kerül. Ezenkívül engedélyenkénti igazolásonként évi 23,70 euró díjat számítanak fel.

Következtetés

Ahhoz, hogy Hollandiában fuvarozó társaságot alapítson, meg kell szerezni egy „Eurovergunning” -t. Ezt az engedélyt akkor lehet kiállítani, ha négy követelmény teljesül: tényleges telephellyel kell rendelkeznie, a társaságnak hitelképesnek kell lennie, a szállítási igazgatónak rendelkeznie kell az „Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg” oklevéllel, és a vállalatnak megbízhatónak kell lennie. Amellett, hogy nem felel meg ezeknek a követelményeknek, az engedélyt meg lehet tagadni, ha fennáll annak veszélye, hogy az engedélyt visszaélnek. A kérelem költsége 235, - EUR. Az engedély tanúsítványa 28.35 euróba kerül.

Forrás: www.niwo.nl

Kapcsolat

Ha további kérdései vagy észrevételei vannak a cikk elolvasása után, vegye fel a kapcsolatot velük. Maxim Hodak ügyvéd Law & More keresztül [e-mail védett] vagy Mr. Tom Meevis, a (z) ügyvéd Law & More keresztül [e-mail védett] vagy hívjon minket a +31 40-3690680 telefonszámon.

Megosztás
Law & More B.V.