VÁLLALKOZÓ JOGI SZÜKSÉGRE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig elérhető
08:00 és 22:00 között, valamint hétvégén 09:00 és 17:00 között

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják az ügyét és felmerülnek
megfelelő cselekvési tervvel

Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100%-a
ajánl minket, és átlagosan 9.4-es értékelést kapunk

/
Társasági jog
/

Társasági jog

Vállalkozóként sokat kell tennie. Ez már a vállalat létrehozásával kezdődik: hogyan fogja felépíteni a társaságát, és melyik jogi forma megfelelő? Figyelembe kell venni a részvénytulajdont, a felelősséget és a döntéshozatalt. Megfelelő szerződéseket is kell kötni. Van már létrehozott cége? Ebben az esetben is kétségtelenül foglalkoznia kell a társasági joggal. Hiszen a jogi szempontok mindig fontos szerepet játszanak a vállalaton belül. Sok minden változhat a vállalaton belül az évek során. Például a vállalaton belüli vagy azon belüli körülmények eltérő jogi formát követelhetnek meg a vállalat számára. Ezenkívül előfordulhat, hogy cége részvényesei vagy partnerei közötti vitákkal kell foglalkoznia. Ezenkívül rendszeresen történnek fúziók vagy felvásárlások más vállalatokkal. Melyik jogi formát választja, és hogyan oldja meg legjobban a vitákat jogi szinten? Például fel kell mondani a szerződéseket, vagy új szerződéseket kell kötni?

Gyorsmenü

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

ÜGYVÉD

ruby.van.kersbergen@lwandmore.nl

Vállalati ügyvédeink készen állnak az Ön számára

Minden cég egyedi. Ezért olyan jogi tanácsokat fog kapni, amelyek közvetlenül vonatkoznak az Ön cégére.

Law and More

Értesítés az alapértelmezésről

Ha úgy adódik, pereskedhetünk Ön helyett. Lépjen kapcsolatba velünk a feltételekért.

Law and More

Kellő gondosság

Leülünk veled stratégiát kidolgozni.

Law and More

Részvényesi megállapodás

Szeretne az alapszabálya mellett külön szabályokat alkotni a részvényesei számára? Kérjen tőlünk jogi segítséget.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

A társasági jog területén felmerülő összes kérdésével a megfelelő helyre érkezett egy vállalati ügyvédtől Law & More. At Law & More megértjük, hogy vállalkozóként a vállalkozói tevékenységben és az ötletek fejlesztésében szeretne részt venni, és nem jogi ügyekben. Egy vállalati jogász Law & More gondoskodhat a vállalaton belüli jogi ügyekről, hogy Ön arra összpontosíthasson, amit szívesen csinál: saját vállalkozását. Law & Moreügyvédei szakértők a társasági jog területén, és jogi tanácsokkal láthatják el Önt az alapítástól a cég felszámolásáig. A törvényt gyakorlati fogalmakká alakítjuk át, hogy Ön valóban részesüljön tanácsainkból. Szükség esetén ügyvédjeink szívesen segítenek Önnek és cégének bármilyen eljárásban. Röviden, Law & More jogi segítséget nyújthat az alábbi ügyekben:

 • cégalapítás;
 • finanszírozás;
 • vállalatok közötti együttműködés;
 • fúziók és felvásárlások;
 • tárgyalni és pereskedni a részvényesek és/vagy partnerek közötti vitákban.

Ön a társasági joggal foglalkozik? Kérem kapcsolat Law & More, ügyvédjeink szívesen segítenek Önnek!

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Megfelelő megközelítés

Tom Meevis végig érintett volt az ügyben, és minden kérdésemre gyorsan és egyértelműen válaszolt tőle. Minden bizonnyal ajánlom a céget (és különösen Tom Meevist) barátaimnak, családtagjaimnak és üzlettársaimnak.

10
mikrofon
Hoogeloon

Vállalati jogászaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More Kép

Lépésről lépésre terv társasági jogi ügyvéd számára

A társasági jogi ügyvédek a Law & More használja a következő módszert:

1. Ismerkedés

Kíváncsi, hogy mit Law & More tehet az Ön és cége érdekében? Kérlek keress fel Law & More. Telefonon vagy e-mailben megismerkedhet ügyvédeivel és elküldheti kérdését. Kívánt esetben megbeszélnek egy találkozót az Ön számára Law & More hivatal.

2. Az eset megbeszélése
Az irodában történő kinevezés során tovább ismerkedünk Önnel, megbeszéljük kérdésének hátterét és a lehetséges megoldásokat a cége jogi ügyében. Az ügyvédek Law & More azt is jelezze, hogy konkrétan mit tehetnek az Ön érdekében, és milyen lehetséges további lépései lehetnek.

3. Lépésenkénti terv
Amikor utasít Law & More az Ön érdekeinek képviseletéhez ügyvédeink szolgáltatási szerződést kötnek. Ez a megállapodás leírja a korábban Önnel megbeszélt megállapodásokat. A megbízást általában az az ügyvéd végzi, akivel kapcsolatba lépett.

4. Az ügy kezelése
Az ügy kezelésének módja az Ön jogi kérdésétől függ, amely például tanácsadás elkészítésére, szerződés felmérésére vagy jogi eljárás lefolytatására vonatkozhat. Nál nél Law & More, megértjük, hogy minden ügyfél és vállalkozása más. Ezért személyes megközelítést alkalmazunk. Ügyvédeink mindig arra törekednek, hogy minden jogi kérdést gyorsan megoldjanak.

Vállalati jogi ügyvédEgy vállalkozás elindítása

Ha saját vállalkozást szeretne indítani, akkor jogi formát kell választania a vállalat számára. Választhat jogi formát jogi személyiséggel vagy anélkül. Ez a választás határozza meg a vállalat jogi szerkezetét.

A társasági jogász segít a jogi forma meghatározásában

Ha jogi személyiséggel rendelkező jogi formát választ, cége önállóan vehet részt jogi ügyletekben, akárcsak egy természetes személy. Vállalata ilyenkor megállapodásokat köthet, eszközei és tartozásai lehetnek, és felelősségre vonhatók.

Példák jogi személyiséggel rendelkező jogi személyekre:

 • a zártkörű részvénytársaság (BV)
 • a részvénytársaság (NV)
 • az alapítás
 • a szakszervezet
 • a szövetkezet

A BV -t és az NV -t gyakran kereskedelmi célú társaságoknál használják. Ha a cége idealisztikusabb célt tűz ki, akkor lehetőség lehet egy alapítvány létrehozására és egy vállalat összekapcsolására azzal. A BV -nél vagy a NV -nél a részvényesek vonzása szükséges. Lehetséges azonban az is, hogy maga is a társaság (egyedüli) részvényese lesz. A fent említett jogi formákról részletesebben is olvashat a „Melyik jogi formát válasszam a cégem számára” blogunkban.

Amikor kapcsolat van a részvényesekkel, nagyon fontos, hogy ezt a kapcsolatot megfelelően rögzítsék. Bölcs dolog a részvényesi megállapodás erre készült. Law & Moretársasági jogászai segíthetnek a részvényesi megállapodás elkészítésében vagy értékelésében.

A társasági jogi ügyvéd segít a cég bejegyzésében

Lehetőség van azonban jogi személyiség nélküli jogi forma, például közkereseti társaság vagy társaság létrehozására is. Ezeknél a jogi formáknál fontos, hogy jó megállapodások szülessenek a partnerek vagy partnerek között, például egy partnerségi megállapodásban. A jogi forma megválasztása közvetlen hatással van az olyan kérdésekre, mint a finanszírozás és a felelősség. Ha jogi személyiség nélküli jogi formát választ, cége nem vehet részt jogügyletekben önállóan, és például magánvagyonával tartozik felelősséggel a vállalata által felmerülő tartozásokért.

Példák jogi személyiség nélküli jogi formákra:

 • az egyéni vállalkozás
 • a közkereseti társaság (VOF)
 • a betéti társaság (CV)
 • a partnerség

Pontosan elolvashatja, hogy mit jelentenek ezek a jogi személyek, és milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a „Melyik jogi formát választom a cégem számára?” Blogunkban.

Law & Moretársasági jogászai segíthetnek a megfelelő jogi forma kiválasztásában. Law & Moretársasági jogászai együttműködnek Önnel annak meghatározásában, hogy melyik jogi forma a legmegfelelőbb az Ön vállalatának. Amikor a kívánt jogi struktúrát egyértelműen feltérképezték, a társaságot létre kell hozni és be kell jegyezni a Kereskedelmi Kamarába. Law & More koordinálja ezt a folyamatot az Ön számára.

Vállalati ügyvédSzerződésjog a társasági jogon belül

A társaság létrehozása és létrehozása után megkezdheti üzleti tevékenységének elvégzését. Azonban észre fogja venni, hogy itt a jogi szempontok is nagy szerepet játszanak. Például, mielőtt kapcsolatba lép az ügyfelekkel, előfordulhat, hogy bizalmas információkat kell megadnia. Ebben az esetben tanácsos titoktartási megállapodást kötni. Ekkor fontos, hogy a vevőkkel vagy szállítókkal kötött valamennyi megállapodást rögzítsék egy megállapodásban. Ehhez hozzájárulhat az általános szerződési feltételek összeállítása. A társasági jogi ügyvédek a Law & More szerződéseket és általános feltételeket készíthet és értékelhet az Ön számára, hogy ne érjen meglepetés.

Még akkor is, ha a jogi területen minden megfelelően el van intézve a vállalaton belül, sajnos továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy az ügyfél nem akar együttműködni, vagy nem tartja be a megállapodásait. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a vevőkkel vagy beszállítókkal való kapcsolat, ajánlott először békés megoldáshoz jutni. A Law & More ügyvédek segíthetnek ebben a folyamatban. Ha azonban nem lehetséges a vita rendezése, akkor jogi lépéseket kell tenni. Law & More nagy tapasztalattal rendelkezik a társasági jogi jogi eljárások lefolytatásában, és mindent megtesz az optimális eredmény elérése érdekében.

A társasági joggal összefüggő szerződések területén kapcsolatba léphet Law & More kérdésekkel kapcsolatban:
 • szerződések kidolgozása és értékelése;
 • szerződések felmondása;
 • szerződésszegés esetén írásbeli mulasztási felszólítás megfogalmazása;
 • szerződéskötésből eredő viták rendezése;
 • a szerződések tartalmának megtárgyalása.

Vállalati jogi ügyvédFúziók és felvásárlások

egyesülés

Tervezi a vállalat egyesítését egy másik céggel, például azért, mert növekedni szeretne? Ezután háromféle módon egyesülhetnek a vállalatok:

 • a cégfúzió
 • a részvényegyesülés
 • a jogi egyesülés

Az, hogy az egyesülés melyik a legmegfelelőbb az Ön vállalatának, az Ön egyedi helyzetétől függ. Társasági jogi ügyvéd vagy társasági jogi ügyvéd ettől Law & More ebben tud tanácsot adni.

átvétel

Természetesen az is lehetséges, hogy egy másik cég érdeklődik az Ön vállalata iránt, és felajánlják, hogy eladja a cégét egy másik vállalatnak. Pozitívan áll az átvételhez, és üzleti átruházást fontolgat? Támogathatjuk Önt a tárgyalások során, valamint előzetes tanácsokat is adhatunk. Ha nem, akkor ellenséges hatalomátvétel lehet. Ellenséges felvásárlásról beszélünk, ha egy vállalat nem működik együtt részvényeinek értékesítésében, és egy másik társaság, azaz a felvásárló magához a részvényesekhez fordul. Tudjuk, hogyan védhető meg cége ez ellen, ezért jogi segítséget is tudunk nyújtani Önnek ebben az esetben.

Átvilágítást

Ezen kívül, Law & More segíthet Önnek, ha át akar venni egy céget. Amikor másik vállalatot vásárol cégként, elengedhetetlen, hogy elvégezze a kellő gondosságot. Minden információt szeretne, amellyel megalapozott döntést hozhat az egyesülésről vagy felvásárlásról. Szeretne többet megtudni erről? Law & Moretársasági jogászai az Ön szolgálatában állnak.

Együttműködés egy másik céggel

Cégként szándékozik együttműködni más vállalatokkal annak érdekében, hogy megőrizze piaci pozícióját? Vagy új piacra szeretne lépni? Ha stratégiai szövetséget szeretne kötni, tanácsokat tudunk adni a kockázatokról és az előnyökről. Ezenkívül megvizsgálhatjuk Önnel, hogy mely együttműködési formák megfelelőek. Szeretne többet megtudni erről? Kérem kapcsolat a társasági jogi ügyvédek Law & More.

Gyakran ismételt kérdések

A társasági jog a jogi személyek jogával foglalkozó jogterület, amely a holland magánjog része. A társasági jog további jogi személyekre és társasági jogokra oszlik. A társasági jog sokkal korlátozottabb, mint a jogi személyek joga, és csak a következő jogi formákra vonatkozik: zártkörűen működő részvénytársaságok (BV) és részvénytársaságok (NV). A jogi személyek joga minden jogi formát érint, beleértve a BV -t és az NV -t Law & Moretársasági jogászai segíthetnek a megfelelő jogi forma kiválasztásában. Law & Moretársasági jogászai együttműködnek Önnel annak meghatározásában, hogy melyik jogi forma a legmegfelelőbb az Ön vállalatának. Továbbá, Law & More a következőkben tud segíteni:

 • cégalapítás;
 • finanszírozás;
 • vállalatok közötti együttműködés;
 • fúziók és felvásárlások;
 • tárgyalni és pereskedni a részvényesek és/vagy partnerek közötti vitákban;
 • szerződések és általános szerződési feltételek kidolgozása és értékelése.

Ön vállalkozó, aki jogi problémával szembesül, és szeretné, ha megoldódna? Akkor bölcs dolog társasági jogi ügyvédet felvenni. Bármilyen jogi kérdés jelentős pénzügyi, anyagi vagy nem jelentős hatással lehet a vállalatára. Nál nél Law & More, megértjük, hogy minden jogi kérdés túl sok. Ezért Law & More széles körű és speciális jogi ismeretek mellett gyors szolgáltatást és személyes megközelítést kínál. Ügyvédeink például szakértők a társasági jog területén. És ha a cégekről van szó, Law & More vállalkozókat képvisel különböző ágazatokban, például az iparban, a közlekedésben, a mezőgazdaságban, az egészségügyben és a kiskereskedelemben.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven? Kérem, hívjon Law & More, ügyvédjeink szívesen segítenek Önnek. Kérhet időpontot:

A zártkörűen működő részvénytársaságon (BV) és a részvénytársaságon (NV) belül a legnagyobb hatalom a társaság részvényesei (AvA). Ez azt jelenti, hogy a fontos döntéseket, legalábbis a vállalaton belül, általában a részvényesek hozzák meg (AvA). Vállalkozóként nem használhatja fel a társaságon belüli részvényesek közötti vitákat. Megértjük, hogy a Law & More. Ezért röviden elmagyarázzuk a részvényesi viták kezelésének és megoldásának számos módját:

• Közvetítés. Általában az első lépés a vállalaton belüli részvényesekkel folytatott megbeszélés. Talán a részvényesek közötti nézeteltérést egyszerű módon fel lehet oldani, így gyorsan folytathatja a szokásos üzletmenetet a vállalaton belül. Ez természetesen független és pártatlan közvetítő irányítása mellett is lehetséges. A közvetítés gyakran gyorsabb és olcsóbb, mint egy per megindítása. A közvetítésről további információkat is talál oldalunkon: https://lawandmore.eu/mediation/

• Jogi vitarendezés. Lehetséges, hogy cége alapszabálya vagy a részvényesi megállapodás mint ilyen már rendelkezik egyezségről részvényesi viták esetén. Ebben az esetben bölcs dolog egy ilyen vitarendezési eljárást végrehajtani. Ha az alapszabály vagy a részvényesi megállapodás nem tartalmaz vitarendezési rendszert, továbbra is követheti a törvényben előírt vitarendezési rendszert. Itt meg kell különböztetni a kiutasítás vagy a kiszállás lehetőségét. Mindkét lehetőség esetében bizonyítékokkal kell meggyőznie a bírót a kiutasítás vagy leválás szükségességéről. Szeretné tudni, hogy mit jelentenek ezek a lehetőségek, és használhatja -e ezeket az Ön esetében? Kérlek keress fel Law & More. Ügyvédeink szívesen adnak tanácsot.

• Felmérési eljárás. Ennek az eljárásnak a célja, amelyet a Vállalkozási Kamara a Amsterdam A fellebbviteli bíróság célja, hogy helyreállítsa a jó kapcsolatokat a társaságon belül, beleértve a részvényesek közötti kapcsolatokat is. A Vállalkozási Osztály felkérhető a társaság vizsgálatára és azonnali intézkedés, például a határozatok (ideiglenes) felfüggesztésére. A vizsgálatot és annak eredményét jegyzőkönyvben rögzítik. Ha bebizonyosodik, hogy rossz gazdálkodás történt, a Vállalkozási Szekció nagy horderejű hatáskörrel rendelkezik, így akár a cég megszüntetését is kérheti.

Szeretné tudni, hogyan lehet a részvényesi vitát legjobban megoldani a vállalatán belül? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a (z) Law & More. Ügyvédeink szívesen adnak tanácsot Önnek, és szükség esetén útmutatást is adnak cége számára a közvetítési folyamaton.

Ön vállalkozó vagy magánszemély, akinek jogi problémája van, és szeretné megoldani? Akkor bölcs dolog ügyvédet hívni. Végül is, függetlenül attól, hogy vállalkozó vagy magánszemély, bármilyen jogi kérdés jelentős pénzügyi, anyagi vagy nem lényeges hatást gyakorolhat vállalkozására vagy életére. Nál nél Law & More, megértjük, hogy minden jogi kérdés túl sok. Ezért a legtöbb ügyvédi irodával ellentétben Law & More kínál valami extra dolgot. Mivel az ügyvédi irodák többsége csak törvényeink korlátozott részéről rendelkezik és rendszeresen végez munkát, Law & More széles körű és specifikus jogi ismeretek mellett gyors szolgáltatást és személyes megközelítést kínál Önnek. Például ügyvédeink szakértők a családjog, a munkajog, a társasági jog, a szellemi tulajdonjog, az ingatlanjog és a megfelelés területén. És ami a vállalkozásokat illeti, Law & More az ipar, a közlekedés, a mezőgazdaság, az egészségügy és a kiskereskedelem különböző ágazataiban tevékenykedő vállalkozók számára jár el.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként Eindhoven tehet érted? Akkor lépjen kapcsolatba Law & More, ügyvédeink örömmel segítenek. Időpontot egyeztethet

• telefonon: +31403690680 or +31203697121
• emailben: info@lawandmore.nl
• a. Oldalon keresztül Law & More: https://lawandmore.eu/appointment/

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl

Adatvédelmi beállítások
Cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk használata során. Ha szolgáltatásainkat egy böngészőn keresztül használja, akkor a böngésző beállításain keresztül korlátozhatja, blokkolhatja vagy törölheti a sütiket. Olyan harmadik felektől származó tartalmakat és szkripteket is használunk, amelyek nyomonkövetési technológiákat használhatnak. Az alábbiakban szelektíven megadhatja beleegyezését az ilyen harmadik felek beágyazásának engedélyezéséhez. Az általunk használt cookie-król, az általunk gyűjtött adatokról és azok feldolgozásáról a teljeskörű tájékoztatásért ellenőrizze a weboldalunkat Adatkezelési tájékoztató
Law & More B.V.