A rendezési megállapodás egy speciális típusú megállapodás. A vitarendezési megállapodásban a felek megállapodásra törekszenek a vita vagy más bizonytalan helyzet rendezéséről. Ez egy olyan megállapodás, amelyet a munkáltató és a munkavállaló felhasználhat arra, hogy önkéntesen, közös megegyezéssel felmondja a munkaszerződést.

KIÁLLÍTNI A SZERZŐDÉSI MEGÁLLAPODÁST?
A JÖVŐBELI PROBLÉMÁK MEGELŐZÉSE

Lépjen velünk kapcsolatba

Megállapodási megállapodás

A rendezési megállapodás egy speciális típusú megállapodás. A vitarendezési megállapodásban a felek megállapodásra törekszenek a vita vagy más bizonytalan helyzet rendezéséről. Ez egy olyan megállapodás, amelyet a munkáltató és a munkavállaló felhasználhat arra, hogy önkéntesen, közös megegyezéssel felmondja a munkaszerződést. Megállapodási megállapodást lehet kötni mindenféle vita esetén, de leggyakrabban az elbocsátási ügyekben alkalmazzák.

Mi az egyezségszerződés?

Egyezségi megállapodás megkötésekor a munkáltatónak nem kell engedélyt szereznie egy alkalmazott elbocsátására a holland munkavállalói biztosítási ügynökségtől (UWV) vagy a kerületi bíróságtól. Ez egy fontos ok, amiért a munkáltatók és a munkavállalók bizonyos esetekben szeretnek egyezségi megállapodással kölcsönös megállapodás alapján felmondani a munkaszerződést. A vitarendezés másik fontos oka az a tény, hogy a munkaszerződés felmondása gyorsan és egyszerűen megoldható. Ez jelentős különbséget jelent a jogi költségekben, ezért mindkét fél számára előnyös. Természetesen mindkét fél számára kényelmesebb megállapodást kötni egy ügyvéd támogatásával. Szeretne megállapodást kötni, amely megakadályozza a jövőbeni jogi problémákat? Kérem, hívjon Law & More.

Tom Meevis

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Vállalati ügyvédeink készen állnak az Ön számára

Vállalati ügyvéd

Társasági jog

Minden társaság egyedi. Ezért jogi tanácsot fog kapni, amely közvetlenül kapcsolódik a vállalatához

Értesítés az alapértelmezésről

Értesítés az alapértelmezésről

Valaki nem teljesíti a megállapodásait? Küldhetünk emlékeztetőket és peres eljárásokat

Kellő gondosság

Kellő gondosság

A megfelelő átvilágítási vizsgálat bizonyosságot nyújt. Segítünk

Részvényesi megállapodás

Részvényesi megállapodás

Szeretne külön szabályokat megállapítani a részvényesek számára az alapszabály mellett? Kérjen jogi segítséget

"Law & More részt vesz

és képes empátiázni

ügyfele problémáival ”

A rendezési megállapodás tartalma

Megállapodási megállapodásban rögzítik azokat a feltételeket, amelyek mellett a munkaszerződés megszűnik. A rendezési megállapodás pontos tartalma az adott helyzettől és a körülményektől függ. Számos dolog azonban mindig meg van határozva. Először is, a felmondási határidő a rendezési megállapodás egyik legfontosabb szempontja. Másodszor, a felmondási időt be kell tartani. Végül megállapodásokat kell kötni a megszűnés napjáig hátralévő munkaidőre vonatkozóan. Lehetséges, hogy megállapodnak a munkamentesség időszakáról. Ebben az esetben a munkavállalónak nem kell többé dolgoznia, ám a fizetéshez való joga fennmarad.

Megállapodások köthetők a fennmaradó szabadság egyenlegről és minden egyéb egyéni elszámolásról is, mint például jutalék, bónusz rendszerek vagy részvény rendszerek. Ezenkívül a munkáltató és a munkavállaló közötti kölcsönös konzultáció során megállapított átmeneti támogatást a megállapodásban rögzítik. Az átmeneti támogatás összegét gyakran tárgyalják, és ez mindenképpen fontos. Ezért bölcs dolog lenne jogi segítséget kérni ebben a kérdésben. Csapatunk örömmel segít Önnek.

rendezési megállapodás

A rendezési megállapodás feltételei

A munkavállalónak törvényi joga van, hogy két héten belül visszavonja az aláírt elszámolási megállapodást. A munkáltatónak bele kell foglalnia a munkavállaló elállási jogát a megállapodásba. Ezenkívül, ha egyezségi megállapodást kötnek, a felek megadják a végleges mentesítést. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató és a munkavállaló már nem követelhetnek egymástól semmit, csak az egyezségben rögzítetteket. A végleges mentesítési rendelkezés általában a megállapodás végén szerepel.

Jog a munkanélküli-ellátásra

A rendezési megállapodásban mindig rögzíteni kell, hogy a munkáltató kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését. A munkavállaló ekkor nem válik váratlanul munkanélkülivé. Ez azért fontos, hogy a munkavállaló jogosult legyen munkanélküli-ellátásra. A következő feltételeknek is teljesülniük kell annak biztosítása érdekében, hogy a munkavállaló munkanélküli-ellátásban részesüljön:

• a munkáltató felkérte a munkavállalót, hogy vállalja az elbocsátást;
• az elszámolási megállapodás figyelembe veszi a felmondási időt;
• a munkavállaló bizonyítani tudja, hogy új állást keresett és keres.

Tanácsadás - tárgyalás - az elszámolási megállapodás elkészítése
Csapatunk szívesen tanácsot ad Önnek, tárgyalásokat folytat önnel és elkészíti az Ön számára a teljes rendezési megállapodást. Tanácsot adunk a rendezési megállapodás ésszerűségére és egyértelműséget nyújtunk. Figyelembe vesszük az Ön kívánságait is, és biztosítjuk, hogy megfontolt és jó döntést hozzon. A tárgyalások során segítünk optimális pénzügyi eredmény elérésében jó előfeltételekkel

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonszámon, a stuur een e-mailen naar:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.