CSALÁDI ÜGYVÉDRE SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják ügyét, és megfelelő cselekvési tervet dolgoznak ki
Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

Családjogász

Előfordulhat, hogy a családjog területén jogi kérdéssel kell foglalkoznia. A családi jog gyakorlatában a válás a leggyakoribb jogi kérdés.

Gyorsmenü

További információ a válási eljárásról és a válási ügyvédeinkről a válási oldalon található. A válás mellett gondolhat például a gyermeke elismerésére, a szülői kapcsolatok megtagadására, a gyermekeik ápolására vagy az örökbefogadási folyamatra. Ezeket a kérdéseket megfelelően szabályozni kell annak érdekében, hogy később ne kerülhessen szembe a problémákkal. Családjogra szakosodott ügyvédi irodát keres? Akkor megtalálta a megfelelő helyet. Law & More jogi segítséget nyújt Önnek a családjog területén. Családjogi ügyvédeink személyes tanácsokkal állnak az Ön rendelkezésére.

A családjogi ügyvédeink az elismeréssel, a gyámsággal, a szülői visszaküldéssel és az örökbefogadással kapcsolatos kérdésekben segíthetnek gyermekeik kitoloncolásával és felügyeletével kapcsolatos eljárásokban is. Ha ezek közül egy vagy több kérdéssel foglalkozik, bölcs dolog egy családjogi ügyvéd segítségét kérni, aki segít a jogi rendezésben.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ÜGYVÉD

aylin.selamet@lwandmore.nl

Családtulajdonosra van szüksége?

Gyermektartást

Minden vállalkozás egyedi. Ezért olyan jogi tanácsokat kap, amelyek közvetlenül vonatkoznak vállalkozására.

Személyes megközelítést alkalmazunk, és Önnel együtt dolgozunk a megfelelő megoldás érdekében.

Leülünk veled stratégiát kidolgozni.

Éljen külön

Éljen külön

Vállalati jogászaink felmérhetik a megállapodásokat és tanácsot adhatnak azokkal kapcsolatban.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

Köszönetnyilvánítás

Az elismerés családjogi kapcsolatokat hoz létre a gyermeket elismerő személy és a gyermek között. A férfit apának, a feleséget anyának lehet nevezni. A gyermeket elismerõ személynek nem kell a gyermek biológiai apjának vagy anyjának lennie. Nyugtázhatja gyermekét a születés előtt, a születési nyilatkozat során vagy később.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Családjogászaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

A gyermek elismerésének feltételei

Ha szeretne elismerni egy gyermeket, akkor teljesítenie kell néhány feltételt. Például 16 éves vagy annál idősebbnek kell lennie ahhoz, hogy elismerje a gyermeket. De vannak további feltételek. Szüksége van anyának engedélyére. Kivéve, ha a gyermek 16 évesnél idősebb. Ha a gyermek 12 éves vagy annál idősebb, írásbeli engedélyre van szüksége a gyermektől. Ezenkívül nem ismeri el a gyermeket, ha nem mehet feleségül az anyával. Például, mert Ön az anya vér rokona. Ezenkívül előfordulhat, hogy a gyermekének, akit elismerni kíván, nincs két törvényes szülője. Gyám alatt állnak? Ebben az esetben először engedélyre van szüksége a kerületi bíróságtól.

A gyermek elismerése terhesség alatt

Ez a magzat elismerésére utal. A gyermeket elismerheti Hollandia bármelyik településén. Ha a (várandós) anya nem jön veled, írásbeli engedélyt kell adnia az elismeréshez. Terhes-e az élettársa ikrekkel? Akkor az elismerés vonatkozik mindkét gyermekre, amelynek partnerének akkoriban terhes.

A gyermek elismerése a születési nyilatkozat alatt

Akkor is nyugtázhatja gyermekét, ha bejelenti a születést. A születést be kell jelentenie annak a településnek, ahol a gyermek született. Ha az anya nem veled jön, írásbeli engedélyt kell adnia az elismeréshez.

családi ügyvéd-elismerő kép (1)A gyermek későbbi elismerése

Olyan esetekben is előfordul, hogy a gyermekeket nem ismerik el mindaddig, amíg sokkal idõsebbek vagy még idõsebbek sem. Az elismerés ezután Hollandia minden településén lehetséges. 12 éves kortól írásbeli engedélyre van szüksége a gyermek és az anya részéről. Ha a gyermek már 16 éves, akkor csak a gyermek engedélyére van szüksége.

Nev kiválasztása a gyermek elismerésekor

Fontos szempont a gyermek elismerésében a névválasztás. Ha az elismerés során gyermeke vezetéknevét kívánja kiválasztani, Önnek és párjának együtt kell mennie az önkormányzatba. Ha a gyermek az elismerés időpontjában több mint 16 éves, a gyermek megválasztja, hogy melyik vezetéknevet akarja.

Az elismerés következményei

Ha elismer egy gyermeket, akkor a gyermek törvényes szülője lesz. Ezután lesz néhány joga és kötelezettsége. Ahhoz, hogy a gyermek törvényes képviselőjévé válhasson, kérnie kell a szülői felügyeletet is. A gyermek elismerése a következőket jelenti:

 • Jogi kötelék jön létre a gyermeket elismerő személy és a gyermek között.
 • A gyermekkel szemben tartási kötelezettsége van a 21. életévének betöltéséig.
 • Ön és a gyermek egymás törvényes örökösei lesztek.
 • A gyermek vezetéknevét a visszaigazoláskor az anyával együtt választja ki.
 • A gyermek megszerezheti az Ön állampolgárságát. Ez annak az országnak a jogától függ, amelynek állampolgára.

Szeretné elismerni gyermekét, és még mindig vannak kérdései az elismerési eljárással kapcsolatban? Nyugodtan lépjen kapcsolatba tapasztalt családjogi ügyvédekkel.

A szülõdés tagadása

Amikor a gyermek anyja házas, a férje lesz a gyermek apja. Ez vonatkozik a bejegyzett élettársi kapcsolatokra is. Meg lehet tagadni a szülői viszonyt. Például, mivel a házastárs nem a gyermek biológiai apja. Az apák, anyák vagy maga a gyermek is kérheti a szülői jog megtagadását. A tagadásnak az a következménye, hogy a törvény nem tekinti apanak a törvényes atyát. Ez visszamenőlegesen alkalmazandó. A törvény azt állítja, hogy a legális apa apasága soha nem létezett. Ennek például következményei vannak arra, hogy ki az örököse.

Három esetben azonban nem lehetséges (vagy már nem lehetséges) a szülői jelleg megtagadása:

 • Ha a törvényes apa egyben a gyermek biológiai apja is;
 • Ha a törvényes apa hozzájárult ahhoz a cselekményhez, amellyel felesége teherbe esett;
 • Ha a törvényes apa már a házasság előtt tudta, hogy leendő felesége terhes.
 • Kivételt képez az utóbbi két eset, amikor az anya nem volt őszinte a gyermek biológiai apjával kapcsolatban.

A szülõdés elutasítása továbbra is fontos döntés. A család ügyvédei Law & More készen állnak arra, hogy a lehető legjobb módon tanácsot adjon Önnek, mielőtt meghozza ezt a fontos döntést.

családi ügyvéd-felügyeleti kép (1)Őrizet

Az kiskorú gyermekeknek nem szabad bizonyos döntéseket meghozniuk egyedül. Ezért van a gyermek egy vagy mindkét szülő felügyelete alatt. Gyakran a szülők automatikusan gyermekeik gondozását kapják meg, de néha bűncselekmény útján vagy jelentkezési formanyomtatványon kell kérelmezniük.

Ha gyermekének felügyelete van:

 • Ön felelős a gyermek gondozásáért és neveléséért.
 • Szinte mindig tartási kötelezettsége van, ami azt jelenti, hogy fizetnie kell az ápolási és oktatási költségeket (18 éves korig), valamint a megélhetési és tanulási költségeket (18 éves kortól 21 éves korig).
 • Te kezeled a gyerek pénzét és cuccait;
 • Ön a törvényes képviselője.

A gyermek felügyelete kétféle módon rendezhető el. Ha egy személynek van őrizet, akkor egyfejű őrizetről beszélünk, és amikor két ember őrizetbe veszi, ez a közös őrizetre vonatkozik. Legfeljebb két ember tartózkodhat őrizetben. Ezért nem lehet kérelmezni a szülői hatalmat, ha két ember már rendelkezik gyermekével.

Mikor kap gyermekének felügyeletet?

Házas vagy házastársa vagy? Akkor mindkét szülő közös felügyeletet gyakorol egy gyermekre. Ha nem erről van szó, akkor csak az anya kap automatikusan felügyeletet. Gyere szülőként házasságot gyermeke születése után? Vagy regisztrált társaságot köt? Ebben az esetben automatikus szülői felhatalmazást is kap. Feltétel az, hogy elismerte a gyermeket apjaként. A szülői hatalom megszerzése érdekében Ön nem lehet 18 évesnél fiatalabb, gyám alatt állhat, vagy mentális rendellenessége nem lehet. A 16 vagy 17 éves kiskorú anyák kérelmezik a bíróságtól az életkor megállapítását a gyermek felügyelete céljából. Ha a szülõk egyikének sem felelõs gondja, a bíró gondnokot jelöl ki.

Közös gondviselés válás esetén

A válás előfeltétele, hogy mindkét szülő közös felügyeletet viseljen. Bizonyos esetekben a bíróság eltérhet ettől a szabálytól, ha ez a gyermekek érdekében áll.

Szeretne felügyeletet szerezni gyermeké felett, vagy van más kérdése a szülői hatalommal kapcsolatban? Ezután kérjük, vegye fel a kapcsolatot tapasztalt családi ügyvédekkel. Örülünk, hogy együtt gondolkodunk és segítünk a szülői felhatalmazás igénylésében!

Örökbefogadás

Mindenkinek, aki Hollandiából vagy külföldről kíván örökbefogadni gyermeket, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Például legalább 18 évnél idősebbnek kell lennie, mint az az örökbefogadni kívánt gyermek. A hollandiai gyermek örökbefogadásának feltételei eltérnek a külföldön történő gyermekfogadás feltételeitől. Például egy hollandiai örökbefogadás megköveteli, hogy az örökbefogadás a gyermek érdekében álljon. Ezen felül a gyermeknek kiskorúnak kell lennie. Ha az örökbe fogadni kívánt gyermek 12 éves vagy annál idősebb, akkor az örökbefogadáshoz beleegyezés szükséges. Ezenkívül a hollandiai gyermek örökbefogadásának fontos feltétele, hogy legalább egy éve gondozza és nevelte a gyermeket. Például nevelőszülőként, gyámként vagy mostohaszülőként.

Külföldi gyermek örökbefogadásakor fontos, hogy még nem tette volna meg a 42 éves korát. Különleges körülmények esetén kivételt lehet tenni. Ezenkívül a következő feltételek vonatkoznak egy gyermek külföldről történő örökbefogadására:

 • Önnek és partnerének engedélyt kell adnia a Bírósági Dokumentációs Rendszer (JDS) betekintésére.
  A legidősebb örökbefogadó szülő és a gyermek korkülönbsége nem haladhatja meg a 40 évet. Különleges körülmények esetén kivétel is tehető.
 • Egészségi állapota nem lehet akadálya az örökbefogadásnak. Orvosi vizsgálaton kell átesni.
 • Hollandiában kell élned.
 • Attól kezdve, hogy a külföldi gyermek Hollandiába távozik, Ön köteles gondoskodni a gyermek gondozásának és nevelésének költségeiről.

Az örökbefogadott gyermek származási országa szintén előírhatja az örökbefogadás feltételeit. Például az egészségére, korára vagy jövedelmére. Elvileg egy férfi és egy nő csak akkor vehet örökbe gyermeket külföldről, ha házas.

Szeretne gyermeket örökbefogadni Hollandiából vagy külföldről? Ha igen, akkor tájékozódjon az eljárásról és a helyzetére alkalmazandó különleges feltételekről. Családjogi ügyvédei Law & More készen állunk arra, hogy tanácsot adjon és segítséget nyújtson ehhez a folyamathoz.

familierechtadvocaten-uithuisplaatsing-image (1)outplacement

Az áthelyezés nagyon drasztikus intézkedés. Ez akkor használható, ha gyermeke védelme érdekében jobb, ha egy ideig máshol él. Az áthelyezés mindig együtt jár a felügyelettel. A kitelepítés célja annak biztosítása, hogy gyermeke egy bizonyos idő után ismét otthon élhessen.

Az ifjúsági gondozás vagy a Gyermekgondozási és Védelmi Testület nyújthatja be gyermeke otthonuktól való eltávolításának kérelmét a gyermekbíróhoz. A kihelyezésnek különféle formái vannak. Például gyermekét be lehet helyezni nevelőszülőbe vagy gondozó otthonba. Az is előfordulhat, hogy gyermekét a családnál tartják.

Ilyen helyzetben fontos, hogy felvegyen egy megbízott ügyvédet. Nál nél Law & More, az Ön és gyermeke érdekei a legfontosabbak. Ha segítségre van szüksége ebben a folyamatban, például annak megakadályozására, hogy gyermekét otthonától távol helyezzék el, akkor jó helyre került. Ügyvédeink segítséget nyújthatnak Önnek és gyermekének abban az esetben, ha az áthelyezés iránti kérelmet benyújtották vagy benyújtották a gyermekbíróhoz.

Családjogi ügyvédei Law & More útmutatást nyújthat és segíthet a családjog minden szempontjának a lehető legjobb módon történő rendezésében. Ügyvédeink speciális ismeretekkel rendelkeznek a családjog területén. Kíváncsi vagy, mit tehetünk Önért? Akkor kérjük lépjen kapcsolatba velünk Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More