Van-e Ön vagy élettársa nem elegendő jövedelemmel a válás után élni? Utána a másik partnernek fizetnie kell tartásdíjakat az ex-partnerrel.
Mikor jogosult tartózkodási díjakat kapni a volt partnerétől? Alapvetően akkor jogosult partneri tartásdíjra, ha a válás után nincs elegendő jövedelme magának a megélhetéséhez.

SEGÍTSÉGNEK SEGÍTSÉGNEK A PARTNER SZABÁLYAI
KAPCSOLATKÉRT LAW & MORE

Partner tartásdíjak

Van-e Ön vagy élettársa nem elegendő jövedelemmel a válás után élni? Utána a másik partnernek fizetnie kell tartásdíjakat az ex-partnerrel.

Gyorsmenü

Mikor jogosult tartózkodási díjakat kapni a volt partnerétől?
In principle, you are entitled to partner alimony if, after the divorce, you do not have sufficient income to support yourself. Your standard of living at the time of the marriage will be taken into account in order to determine whether you are entitled to partner alimony. In practice, one of both partners will receive the right to alimony. In most cases this is the woman, especially if she has been responsible for most of the caretaking of the household and children. In that case, the woman often has no income or a limited income from part-time employment. In a situation in which the man has fulfilled the role of ‘household husband’ and the woman has made a career, the man can in principle claim partner alimony.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Szüksége van válási ügyvédre?

Gyermektartást

Gyermektartást

A válásnak nagy hatása van a gyermekekre. Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk gyermekeinek érdekeinek

Kérjen válást

Kérjen válást

Személyes megközelítésünk van, és együtt dolgozunk veled egy megfelelő megoldás kialakításában

Partner tartásdíjak

Válás ügyvéd

A válás nehéz időszak. Segítünk a teljes folyamat során

Éljen külön

Éljen külön

Szeretne külön élni? Segítünk

"Law & More ügyvédek

részt vesznek és

képes megérteni a

az ügyfél problémája"

A partneri ellátások szintje

Konzultáció során Ön és az Ön partnerje megállapodhat a partneri ellátások összegében. Ha nem sikerül megállapodásra jutni, egyik ügyvédünk örömmel segít Önnek. Nem csak segíthetünk Önnek a tárgyalási folyamatban, de meghatározhatjuk az Ön számára a partneri tartásdíj összegét is. Ezt karbantartási számítás elvégzésével hajtjuk végre.

A bíró nemcsak a tartásdíj kedvezményezettjének pénzügyi helyzetét, hanem a tartásdíj fizetőjének pénzügyi helyzetét is megvizsgálja. Mindkét helyzet alapján a bíróság meg fogja határozni, hogy egyikük jogosult-e tartásdíjakra, és ha igen, a tartásdíj összegét. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy valójában jogosult partneri karbantartásra, de a korábbi élettársa pénzügyi adatai azt mutatják, hogy ő egyszerűen nem képes fizetni a partner tartásdíját.

A karbantartás kiszámítása

A karbantartási számítás meglehetősen összetett számítás, mivel sok tényezőt kell figyelembe venni. Law & More szívesen elvégzi az Ön számára a partneri tartásdíj kiszámítását. .

A szükséglet meghatározása
A partneri tartásdíj összege a tartásdíjakat igénylő személy igényétől és annak fizetési képességétől függ. A tartásdíjakat igénylő személyek szükségleteinek meghatározása érdekében a nettó családi jövedelem kb. 60% -ának megfelelő szintet kell feltételezni, levonva a gyermekek költségeit.

A pénzügyi kapacitás meghatározása
A teherbírást mindkét fél számára kiszámítják. Ez a számítás meghatározza, hogy a tartásdíjért felelős személy rendelkezik-e kellő pénzügyi képességgel a tartásdíj fizetéséhez. Annak érdekében, hogy meghatározzák annak a személynek a pénzügyi képességét, akinek fizetnie kell a tartásdíjakról, először meg kell határozni a nettó jövedelmét. A tartásdíj fizetője előbb számos költséget levonhat ebből a bevételből. Ezek elsősorban azok a költségek, amelyeket a tartásdíj megfizetőjének viselnie kell a cél elérése érdekében (költségek).

Teherbírás összehasonlítása
Végül összehasonlítani kell a teherbíró képességet. Ez az összehasonlítás kiszámítja a tartásdíj összegét, amelyre a felek egyenlő pénzügyi szabadsággal rendelkeznek. A tartásdíj jogosultjának összegét összehasonlítják a tartásdíj adósával. A gondolat az, hogy a tartásdíjnak a tartásdíj miatt nem kell jobb pénzügyi helyzetben lennie, mint a tartásdíjnak.

Szeretné tudni, milyen lesz a válása után pénzügyi helyzete? Kapcsolatba lépni Law & More és együtt tudunk dolgozni annak meghatározásában, hogy mennyi tartásdíjat kell fizetnie vagy megkapnia.

Partner tartásdíjak

Megváltozik a tartásdíjak

If you want to unilaterally cancel or change the partner alimony, this must be done through the court. We can submit a change request at the court on your behalf. The court can change the partner alimony, i.e. increase, decrease or set to zero. According to the law, there must then be a ‘change of circumstances’. If the court finds that there is no change of circumstances, your request will not be granted. This concept is not further explained in the law and can therefore concern a wide range of circumstances. In practice, this often involves a change in the financial circumstances of one of the ex-partners.

A partneri ellátások megszűnése
A partneri tartásdíj fizetésének kötelezettsége a következő helyzetekben végezhető el:

• in the event of your or your ex-partner’s death;
• ha a bíróság által megállapított maximális tartásdíj lejárt;
• ha a tartásdíjban részesülő személy újra feleségül vesz, regisztrált élettársi kapcsolatba lép, vagy együtt él;
• ha a pénzügyi körülmények megváltoztak, és a tartásdíjban részesülő személy maga is megélhethet

A válási ügyvédjeink mind a családjoggal, mind a vállalkozói ismeretekkel rendelkeznek, ezért ideális helyzetben vannak, hogy ezekben az esetekben jogi és adóügyi segítséget nyújtsanak Önnek. Szüksége van válási ügyvédre? Kapcsolatba lépni Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:

úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl