Van-e Ön vagy élettársa nem elegendő jövedelemmel a válás után élni? Utána a másik partnernek fizetnie kell tartásdíjakat az ex-partnerrel.
Mikor jogosult tartózkodási díjakat kapni a volt partnerétől? Alapvetően akkor jogosult partneri tartásdíjra, ha a válás után nincs elegendő jövedelme magának a megélhetéséhez.

SEGÍTSÉGNEK SEGÍTSÉGNEK A PARTNER SZABÁLYAI
KAPCSOLATKÉRT LAW & MORE

Partner tartásdíjak

Van-e Ön vagy élettársa nem elegendő jövedelemmel a válás után élni? Utána a másik partnernek fizetnie kell tartásdíjakat az ex-partnerrel.

Gyorsmenü

Mikor jogosult tartózkodási díjakat kapni a volt partnerétől?
Elvileg akkor jogosult a tartásdíjra, ha a válás után nincs elegendő jövedelme ahhoz, hogy eltartsa magát. A házasságkötéskori életszínvonalát figyelembe vesszük annak megállapítása érdekében, hogy jogosult-e élettársi tartásdíjra. A gyakorlatban mindkét partner egyike megkapja a tartásdíjhoz való jogot. A legtöbb esetben ez a nő, különösen, ha ő volt a felelős a háztartás és a gyermekek gondozásának nagy részéért. Ebben az esetben a nőnek gyakran nincs jövedelme vagy korlátozott jövedelme van részmunkaidős foglalkoztatásból. Abban a helyzetben, amikor a férfi betöltötte a „háztartásbeli férj” szerepét, a nő pedig karriert csinált, a férfi elvben követelheti a tartásdíjat.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Szüksége van válási ügyvédre?

Gyermektartást

Gyermektartást

A válásnak nagy hatása van a gyermekekre. Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk gyermekeinek érdekeinek

Kérjen válást

Kérjen válást

Személyes megközelítésünk van, és együtt dolgozunk veled egy megfelelő megoldás kialakításában

Partner tartásdíjak

Válás ügyvéd

A válás nehéz időszak. Segítünk a teljes folyamat során

Éljen külön

Éljen külön

Szeretne külön élni? Segítünk

"Law & More ügyvédek

részt vesznek és

képes megérteni a

az ügyfél problémája"

A partneri ellátások szintje

Konzultáció során Ön és az Ön partnerje megállapodhat a partneri ellátások összegében. Ha nem sikerül megállapodásra jutni, egyik ügyvédünk örömmel segít Önnek. Nem csak segíthetünk Önnek a tárgyalási folyamatban, de meghatározhatjuk az Ön számára a partneri tartásdíj összegét is. Ezt karbantartási számítás elvégzésével hajtjuk végre.

A bíró nemcsak a tartásdíj kedvezményezettjének pénzügyi helyzetét, hanem a tartásdíj fizetőjének pénzügyi helyzetét is megvizsgálja. Mindkét helyzet alapján a bíróság meg fogja határozni, hogy egyikük jogosult-e tartásdíjakra, és ha igen, a tartásdíj összegét. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy valójában jogosult partneri karbantartásra, de a korábbi élettársa pénzügyi adatai azt mutatják, hogy ő egyszerűen nem képes fizetni a partner tartásdíját.

A karbantartás kiszámítása

A karbantartási számítás meglehetősen összetett számítás, mivel sok tényezőt kell figyelembe venni. Law & More szívesen elvégzi az Ön számára a partneri tartásdíj kiszámítását. .

A szükséglet meghatározása
A partneri tartásdíj összege a tartásdíjakat igénylő személy igényétől és annak fizetési képességétől függ. A tartásdíjakat igénylő személyek szükségleteinek meghatározása érdekében a nettó családi jövedelem kb. 60% -ának megfelelő szintet kell feltételezni, levonva a gyermekek költségeit.

A pénzügyi kapacitás meghatározása
A teherbírást mindkét fél számára kiszámítják. Ez a számítás meghatározza, hogy a tartásdíjért felelős személy rendelkezik-e kellő pénzügyi képességgel a tartásdíj fizetéséhez. Annak érdekében, hogy meghatározzák annak a személynek a pénzügyi képességét, akinek fizetnie kell a tartásdíjakról, először meg kell határozni a nettó jövedelmét. A tartásdíj fizetője előbb számos költséget levonhat ebből a bevételből. Ezek elsősorban azok a költségek, amelyeket a tartásdíj megfizetőjének viselnie kell a cél elérése érdekében (költségek).

Teherbírás összehasonlítása
Végül összehasonlítani kell a teherbíró képességet. Ez az összehasonlítás kiszámítja a tartásdíj összegét, amelyre a felek egyenlő pénzügyi szabadsággal rendelkeznek. A tartásdíj jogosultjának összegét összehasonlítják a tartásdíj adósával. A gondolat az, hogy a tartásdíjnak a tartásdíj miatt nem kell jobb pénzügyi helyzetben lennie, mint a tartásdíjnak.

Szeretné tudni, milyen lesz a válása után pénzügyi helyzete? Kapcsolatba lépni Law & More és együtt tudunk dolgozni annak meghatározásában, hogy mennyi tartásdíjat kell fizetnie vagy megkapnia.

Partner tartásdíjak

Megváltozik a tartásdíjak

Ha egyoldalúan törölni vagy megváltoztatni szeretné a partneri tartásdíjat, ezt a bíróságon kell megtenni. Az Ön nevében a bíróságon nyújthatunk be változtatási kérelmet. A bíróság megváltoztathatja a partner tartásdíját, azaz növelheti, csökkentheti vagy nullára állíthatja. A törvény szerint ekkor „a körülmények megváltozására” van szükség. Ha a bíróság megállapítja, hogy a körülmények nem változnak, kérését nem teljesítik. Ezt a fogalmat a törvény nem magyarázza tovább, ezért számos körülményre vonatkozhat. A gyakorlatban ez gyakran magában foglalja az egyik volt partner pénzügyi helyzetének megváltozását.

A partneri ellátások megszűnése
A partneri tartásdíj fizetésének kötelezettsége a következő helyzetekben végezhető el:

• az Ön vagy volt partnere halála esetén;
• ha a bíróság által megállapított maximális tartásdíj lejárt;
• ha a tartásdíjban részesülő személy újra feleségül vesz, regisztrált élettársi kapcsolatba lép, vagy együtt él;
• ha a pénzügyi körülmények megváltoztak, és a tartásdíjban részesülő személy maga is megélhethet

A válási ügyvédjeink mind a családjoggal, mind a vállalkozói ismeretekkel rendelkeznek, ezért ideális helyzetben vannak, hogy ezekben az esetekben jogi és adóügyi segítséget nyújtsanak Önnek. Szüksége van válási ügyvédre? Kapcsolatba lépni Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.