Számos nagy gyár és energetikai vállalat üvegházhatású gázokat bocsát ki, mint például a CO2. A Kiotói Jegyzőkönyv és az éghajlati egyezmény értelmében a kibocsátáskereskedelem célja az üvegházhatást okozó gázok ipari és energiaágazatban történő kibocsátásának csökkentése.

SZÜKSÉGES KIBOCSÁTÁSI ELJÁRÁSOKKAL?
Kerülje el a finom

Kibocsátás-kereskedelem (energiajog)

Számos nagy gyár és energetikai vállalat üvegházhatású gázokat bocsát ki, mint például a CO2. A Kiotói Jegyzőkönyv és az éghajlati egyezmény értelmében a kibocsátáskereskedelem célja az üvegházhatást okozó gázok ipari és energiaágazatban történő kibocsátásának csökkentése. A kibocsátás-kereskedelmet Hollandiában az európai kibocsátáskereskedelmi rendszer, az EU ETS szabályozza. Az EU ETS-en belül a kibocsátási jogok egy olyan határértékét határozták meg, amely megegyezik a teljes megengedett CO2-kibocsátással. Ez a határérték az EU által elérendő csökkentési célokból származik, és biztosítja, hogy a kibocsátáskereskedelem alatt álló összes vállalat kibocsátása ne haladja meg a kitűzött célt.

Gyorsmenü

Kibocsátási egységek

A kibocsátáskereskedelmi rendszerben részt vevő társaság éves mennyiségű ingyenes kibocsátási egységet kap. Ezt részben a korábbi termelési szintek és a vállalat termelési folyamatának CO2-hatékonyságára vonatkozó referenciaértékek alapján számítják ki. A kibocsátási egység minden vállalatnak jogot biztosít bizonyos mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátására, és 1 tonna CO2-kibocsátást jelent. Vállalata jogosult-e a kibocsátási jogok kiosztására? Ezután fontos megfelelően kiszámítani, hogy a vállalat mennyi CO2-kibocsátást tesz ki évente annak érdekében, hogy megfelelő számú kibocsátási jogot kapjon. Ennek oka, hogy minden vállalatnak évente ugyanannyi kibocsátási jogot kell leadnia, mint amennyit üvegházhatású gázok tonnájaként kibocsátott.

Tom Meevis

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Szakértelem az energiajog területén

Zonne energiakép

Napenergia

Az energiajogra összpontosítunk, amely a szél- és napenergiára összpontosít

Környezetvédelmi törvény

Környezetvédelmi törvény

A környezetvédelemre mind a holland, mind az európai törvények vonatkoznak. Tájékoztatjuk és tanácsot adunk Önnek

Emmisierecht / emmisiehandel kép

Energiajog

Vásárol, szállít vagy termel energiát? Law & More jogi segítséget nyújt Önnek

Energiatermelő kép

Energiatermelő

Ön kizárólag az energiával foglalkozik? Szakembereink örömmel segítenek Önnek

"Akartam
hogy legyen egy ügyvéd, aki
mindig készen áll nekem,
még hétvégén is ”

Kibocsátás-kereskedelem

Azokat a vállalatokat, amelyek több üvegházhatást okozó gázt bocsátanak ki, mint amennyi kibocsátási engedéllyel rendelkezik, kiszabhatják a bírságot. Ez a helyzet a vállalatánál? Ha igen, további bocsátási egységeket vásárolhat a bírság elkerülése érdekében. Nem csak kiegészítő kibocsátási egységeket vásárolhat például kibocsátási jogokkal foglalkozó kereskedőktől, például bankoktól, befektetőktől vagy kereskedelmi ügynökségektől, hanem aukción is beszerezheti azokat. Előfordulhat azonban, hogy az Ön vállalata kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, és ezért megtartja a kibocsátási egységeket. Ebben az esetben dönthet úgy, hogy megkezdi a kibocsátási egységek kereskedelmét. A kibocsátási egységek kereskedelme előtt meg kell nyitni egy számlát az EU nyilvántartásában, ahol a kibocsátási egységek találhatók. Ennek oka az, hogy az EU és / vagy az ENSZ minden tranzakciót regisztrálni és ellenőrizni akar.

Kibocsátási engedély

Kibocsátási engedély

A kibocsátáskereskedelmi rendszerben való részvétel előtt a vállalatnak érvényes engedélyével kell rendelkeznie. Végül is a holland vállalatok nem engedik egyszerűen üvegházhatású gázok kibocsátását, és amennyiben ezek a környezetgazdálkodási törvény hatálya alá tartoznak, kibocsátási engedélyt kell kérniük a holland kibocsátási hatóságtól (NEa). A kibocsátási engedély igénybevételéhez a vállalatnak el kell készítenie egy monitoring tervet, és azt jóvá kell hagynia az NEa-ban. Ha a megfigyelési tervet jóváhagyják és a kibocsátási engedélyt megadják, akkor a megfigyelési tervet naprakészen kell tartania, hogy a dokumentum mindig tükrözze a tényleges helyzetet. Arra is kötelessége, hogy éves hitelesített kibocsátási jelentést nyújtsanak be az NEa-hoz, és a kibocsátási jelentés adatait bekerüljenek a szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi nyilvántartásba.

Vállalkozása foglalkozik-e a kibocsátás-kereskedelemmel, és van ezzel kapcsolatban kérdése vagy problémája? Vagy segítségre van szüksége a kibocsátási engedély iránti kérelemhez? Mindkét esetben a megfelelő helyre jöttél. Szakembereink a kibocsátás-kereskedelemre összpontosítanak, és tudják, hogyan segíthetnek Önnek.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonszámon, a stuur een e-mailen naar:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.