SZÜKSÉGES KIBOCSÁTÁSI TÁMOGATÁSOK? KERESSEN KAPCSOLATOT LAW & MORE

Kibocsátás-kereskedelem (energiajog)

Számos nagy gyár és energetikai vállalat üvegházhatású gázokat bocsát ki, mint például a CO2. A Kiotói Jegyzőkönyv és az éghajlati egyezmény értelmében a kibocsátáskereskedelem célja az üvegházhatást okozó gázok ipari és energiaágazatban történő kibocsátásának csökkentése. A kibocsátás-kereskedelmet Hollandiában az európai kibocsátáskereskedelmi rendszer, az EU ETS szabályozza. Az EU ETS-en belül a kibocsátási jogok egy olyan határértékét határozták meg, amely megegyezik a teljes megengedett CO2-kibocsátással. Ez a határérték az EU által elérendő csökkentési célokból származik, és biztosítja, hogy a kibocsátáskereskedelem alatt álló összes vállalat kibocsátása ne haladja meg a kitűzött célt.

Kibocsátási egységek

A kibocsátáskereskedelmi rendszerben részt vevő társaság éves mennyiségű ingyenes kibocsátási egységet kap. Ezt részben a korábbi termelési szintek és a vállalat termelési folyamatának CO2-hatékonyságára vonatkozó referenciaértékek alapján számítják ki. A kibocsátási egység minden vállalatnak jogot biztosít bizonyos mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátására, és 1 tonna CO2-kibocsátást jelent. Vállalata jogosult-e a kibocsátási jogok kiosztására? Ezután fontos megfelelően kiszámítani, hogy a vállalat mennyi CO2-kibocsátást tesz ki évente annak érdekében, hogy megfelelő számú kibocsátási jogot kapjon. Ennek oka, hogy minden vállalatnak évente ugyanannyi kibocsátási jogot kell leadnia, mint amennyit üvegházhatású gázok tonnájaként kibocsátott.

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

Szakértelem az energiajog területén

Napenergia

Az energiajogra összpontosítunk, amely a szél- és napenergiára összpontosít
Környezetvédelmi törvény

A környezetvédelemre mind a holland, mind az európai törvények vonatkoznak. Tájékoztatjuk és tanácsot adunk Önnek
Energiatermelő

Ön kizárólag az energiával foglalkozik? Szakembereink örömmel segítenek Önnek
"Olyan ügyvédet akartam, aki mindig készen áll nekem, még hétvégén is."

Kibocsátás-kereskedelem

Azokat a vállalatokat, amelyek több üvegházhatást okozó gázt bocsátanak ki, mint amennyi kibocsátási engedéllyel rendelkezik, kiszabhatják a bírságot. Ez a helyzet a vállalatánál? Ha igen, további bocsátási egységeket vásárolhat a bírság elkerülése érdekében. Nem csak kiegészítő kibocsátási egységeket vásárolhat például kibocsátási jogokkal foglalkozó kereskedőktől, például bankoktól, befektetőktől vagy kereskedelmi ügynökségektől, hanem aukción is beszerezheti azokat. Előfordulhat azonban, hogy az Ön vállalata kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, és ezért megtartja a kibocsátási egységeket. Ebben az esetben dönthet úgy, hogy megkezdi a kibocsátási egységek kereskedelmét. A kibocsátási egységek kereskedelme előtt meg kell nyitni egy számlát az EU nyilvántartásában, ahol a kibocsátási egységek találhatók. Ennek oka az, hogy az EU és / vagy az ENSZ minden tranzakciót regisztrálni és ellenőrizni akar.

Kibocsátási engedély

A kibocsátáskereskedelmi rendszerben való részvétel előtt a vállalatnak érvényes engedélyével kell rendelkeznie. Végül is a holland vállalatok nem engedik egyszerűen üvegházhatású gázok kibocsátását, és amennyiben ezek a környezetgazdálkodási törvény hatálya alá tartoznak, kibocsátási engedélyt kell kérniük a holland kibocsátási hatóságtól (NEa). A kibocsátási engedély igénybevételéhez a vállalatnak el kell készítenie egy monitoring tervet, és azt jóvá kell hagynia az NEa-ban. Ha a megfigyelési tervet jóváhagyják és a kibocsátási engedélyt megadják, akkor a megfigyelési tervet naprakészen kell tartania, hogy a dokumentum mindig tükrözze a tényleges helyzetet. Arra is kötelessége, hogy éves hitelesített kibocsátási jelentést nyújtsanak be az NEa-hoz, és a kibocsátási jelentés adatait bekerüljenek a szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi nyilvántartásba.

Vállalkozása foglalkozik-e a kibocsátás-kereskedelemmel, és van ezzel kapcsolatban kérdése vagy problémája? Vagy segítségre van szüksége a kibocsátási engedély iránti kérelemhez? Mindkét esetben a megfelelő helyre jöttél. Szakembereink a kibocsátás-kereskedelemre összpontosítanak, és tudják, hogyan segíthetnek Önnek.

Jogszabályok az energiaszolgáltatók területén

Az energia vásárlásával vagy eladásával kell foglalkoznia? Akkor tudod, hogy villamos energiát vásárolhat tőzsdén kívül és a tőzsdén is. Mivel a tőzsdén kívüli módszerrel az egyik fél csődbe kerülhet, a jogi támogatás nagyon fontos. Fontos az is, hogy világos megállapodásokat szülessenek, hogy a másik fél teljesítse kötelezettségeit, és a szállító ne szenvedjen veszteségeket. Law & More támogatást nyújt ezekben a tevékenységekben, így nem kell meglepnie a meglepetéseket.

Sok esetben a villamosenergia- és földgázellátás elektromos vagy gázhálózaton keresztül történik. Azok a személyek vagy társaságok, akik más fogyasztók számára energiát szolgáltatnak, kötelesek hálózati szolgáltatót kinevezni. Vannak kivételek ettől a szabálytól: ha például zárt elosztó rendszert vagy közvetlen vezetéket használ, akkor a hálózat üzemeltetőjének kinevezésére vonatkozó kötelezettség nem vonatkozik. A zárt disztribúciós rendszer egy üzleti hálózat, amely földrajzilag korlátozott, és csak bizonyos számú vevővel rendelkezik. A zárt elosztórendszer tulajdonosai mentességet kérhetnek a hálózatüzemeltető kijelölésének kötelezettsége alól. Közvetlen vezeték akkor létezik, amikor egy villamosvezeték vagy gázvezeték közvetlenül összekapcsolja az energiatermelőt az energiafelhasználóval. A közvetlen vonal nem része a hálózatnak, így ebben az esetben nincs kötelezettség a hálózat üzemeltetőjének kinevezésére.

Ha Ön egy energiaszolgáltató része, fontos, hogy meghatározza, van-e zárt elosztó rendszer vagy közvetlen vezeték. Ennek oka az, hogy a különböző jogok és kötelezettségek szerepet játszanak a szolgáltatás mindkét formájában. Vannak azonban más szempontok is, amelyeket figyelembe kell vennie. Például az energiaszolgáltatóknak engedélyre lehet szükségük a gáz- és villamosenergia-ellátáshoz a kisfogyasztók számára. Ezen túlmenően az energiaszolgáltatóknak figyelembe kell venniük a hőtörvény előírásait is, amelyek viszont befolyásolják a hőszerződések megkötését.

Van kérdése vagy bizonytalansága az energiaszolgáltatókra vonatkozó energiajogról? Ezután hívja fel a Law & More. Jogi támogatást kínálunk a gáz- és villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozó vállalatoknak és fogyasztóknak. Akár engedélyt kér, akár energiaszerződést készít, vagy részt vesz egy energiavásáron, szakembereink az Önök rendelkezésére állnak.

Kibocsátási és tanúsítási kereskedelem

Mint társaság, foglalkoznia kell-e kibocsátás-kereskedelemmel vagy tanúsítvány-kereskedelemmel? Ki kell számolnia, mennyi CO2-t bocsát ki évente, hogy megfelelő mennyiségű kibocsátási jogot kapjon. Ha előfordul, hogy több kibocsátást szenved, mert megnövekedett a termék vásárlása, akkor további kibocsátási jogokra van szüksége. Ha nagyobb mennyiségű villanyra van szüksége, vegyen részt a tanúsítvány kereskedelemben. Mindkét esetben, Law & Moreügyvédei hasznosak lesznek az ön számára. Szakembereink a kibocsátás-kereskedelemre és a tanúsítványkereskedelemre összpontosítanak, és tudják, hogyan segíthetnek, ha ezzel problémákat tapasztal. Tehát van kérdése a kibocsátási jogokkal kapcsolatban? Szeretne kibocsátási engedélyt kérni? Vagy tanácsra van szüksége a kibocsátás-kereskedelemhez vagy a tanúsítvány-kereskedelemhez? Vegye fel a kapcsolatot az ügyvédekkel a következő címen: Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 (0) 40 369 06 80 telefonos e-mail naar telefonszámon:

úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl