Vállalatként környezetvédelmi törvényekkel találkozhat, ha foglalkoznia kell a gázok kibocsátásával, a hulladékok ártalmatlanításával vagy a talaj vagy a víz szennyezésével. Lehet, hogy be kell tartania a körzeti terveket és a környezetvédelmi engedélyeket is. A közjogi aktusokról gondolkodhat az állattartó gazdaságok ammóniakibocsátásáról. A kormány környezetvédelmi jogszabályokkal igyekszik megakadályozni a szennyeződést, és megóvja a talaj, a levegő és a víz minőségét.

KÖRNYEZETVÉDELMI JOGOSZTÓT keres?
KAPCSOLATKÉRT LAW & MORE

Környezetvédelmi törvény

Vállalatként környezetvédelmi törvényekkel találkozhat, ha foglalkoznia kell a gázok kibocsátásával, a hulladékok ártalmatlanításával vagy a talaj vagy a víz szennyezésével. Lehet, hogy be kell tartania a körzeti terveket és a környezetvédelmi engedélyeket is. A közjogi aktusokról gondolkodhat az állattartó gazdaságok ammóniakibocsátásáról. A kormány környezetvédelmi jogszabályokkal igyekszik megakadályozni a szennyeződést, és megóvja a talaj, a levegő és a víz minőségét. Ezt a jogszabályt rögzíti például a környezetgazdálkodási törvény, a környezetvédelmi törvény általános rendelkezéseiről szóló törvény és 2021 óta a környezetvédelmi törvény. E környezetvédelmi törvények végrehajtására a holland közigazgatási, büntető- és polgári törvények vonatkoznak. A Lakásügyi, Területrendezési és Környezetvédelmi Minisztérium (VROM) Felügyelete ellenőrzi és ellenőrzi a vállalatokat e törvények és rendeletek betartásának szempontjából.

Gyorsmenü

Ön kapcsolatba léphet Law & More További információ:

• Építőipari és ipari tevékenységek szabályozása
• A természet és a táj védelme
• Területi tervezés és tartományi politika
• Környezetvédelmi engedélyek és övezeti tervek
• Környezetvédelmi felelősség

Szeretne több jogi információt erről a témáról? Kapcsolatba léphet velünk jogi tanácsadásért és jogi segítségért minden környezetvédelmi kérdésével és problémájával kapcsolatban. Lehetőség van jogi eljárások megkezdésére is a vállalatánál. Környezetvédelmi ügyvédeink készen állnak a kérdések megválaszolására.

Tom Meevis

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Szakértelem az energiajog területén

Napenergia

Napenergia

Az energiajogra összpontosítunk, amely a szél- és napenergiára összpontosít

Energia törvény

Energia törvény

Az energiajogra mind a holland, mind az európai törvények vonatkoznak. Tájékoztatjuk és tanácsot adunk Önnek

Kibocsátási jogok / kibocsátáskereskedelem

Kibocsátási jogok / kibocsátáskereskedelem

Szakembert keres a kibocsátás-kereskedelem területén? Örömmel segítünk Önnek tovább!

Energiatermelő

Energiatermelő

Ön kizárólag az energiával foglalkozik? Szakembereink örömmel segítenek Önnek

"Akartam
hogy legyen egy ügyvéd, aki
mindig készen áll nekem,
még hétvégén is ”

Környezetvédelmi szabályok a vállalat számára

Mely környezetvédelmi törvények vonatkoznak a vállalatára, és hogy a Lakásügyi, Területrendezési és Környezetvédelmi Minisztériummal kell-e foglalkoznia, attól függ, hogy a vállalat milyen mértékben befolyásolja a környezetet. Hollandiában ebben az összefüggésben három társasági kategóriát határoztak meg:

A kategória: az ebbe a kategóriába tartozó vállalatok a legkevésbé befolyásolják a környezetet. Az ebbe a kategóriába tartozó vállalatok különösen irodákból, bankokból és óvodákból állnak, és legalább minimális mértékben befolyásolják a környezetvédelmi jogszabályokat. Az ilyen társaságoknak tevékenységükhöz nem kell környezeti engedélyt kérelmezniük, és be kell jelenteniük a tevékenységi rendeletet sem.

B kategória: a környezetre jelentős hatást gyakorló vállalatokat a B kategóriába sorolják. Üzleti tevékenységükhöz, például nyomdákhoz, autómosóhoz és javításokhoz, tevékenységükről szóló rendeletet kell bejelenteniük. A bejelentés a szennyezett talaj alkalmazására, a hulladéklerakókra és a hulladékszállításra vagy szokatlan eseményekre vonatkozhat. Számos esetben korlátozott környezetvédelmi engedélyt (OBM) kell alkalmazni.

C kategória: az ebbe a kategóriába tartozó vállalatok, például a fémmegmunkáló vállalatok nagy hatással vannak a környezetre. Ez a kategória a tevékenységi rendelet alapján információszolgáltatási kötelezettség alá tartozik. Emellett ezeknek a vállalatoknak környezeti engedélyt kell benyújtaniuk üzleti tevékenységükhöz. A Környezetvédelmi Jogászok Law & More meghatározhatja, hogy melyik kategóriába tartozik a vállalat, és mely kötelezettségeket kell teljesítenie. Segítést várhat tőlünk a környezetvédelmi engedély kérelmezésekor vagy a tevékenységi rendelet bejelentésekor.

Környezetvédelmi engedély

A C kategóriába tartozó vállalkozásoknak környezetvédelmi engedélyt kell kérelmezniük. Ezen engedély nélkül tilos létesítmény létrehozása, átalakítása vagy működtetése. A környezetvédelmi engedély megadása előtt a következő feltételeknek kell teljesülni:

• Wm-létesítménynek kell lennie;
• a Wm-létesítményt ki kell jelölni a környezetvédelmi engedélyről (általános rendelkezések) szóló törvényben.

A környezetgazdálkodási törvény szerint a wm-létesítmény akkor tekinthető létezőnek, ha a létesítmény egy társaságot érint (vagy ha a méret a társaság), a tevékenység egy helyen történik, és legalább hat hónapig tart (vagy rendszeresen visszatér a ugyanazon a helyen) és a tevékenységet a környezetvédelmi törvény I. melléklete tartalmazza.

Környezetvédelmi törvény

Környezetvédelmi engedély korlátozott környezeti vizsgálat (OBM)

A társaságnak kétféle tevékenységre kell kérelmeznie OBM-et:

• olyan tevékenységek, amelyekre az illetékes hatóságnak fel kell mérnie, hogy a tevékenység alkalmas-e a helyi helyzetre;
• olyan tevékenységek, amelyeknél a környezeti hatásvizsgálat kötelező. Az ilyen értékelés elsősorban a környezetre gyakorolt ​​lehetséges káros hatásokra összpontosít.

A tevékenységek magukban foglalhatják a társaság alapítását, de a változások végrehajtását is. Lehetséges az is, hogy két társasághoz két OBM-re van szükség. Amikor egy bizonyos tevékenységre OBM-t kér, az illetékes hatóság, általában az önkormányzat, ellenőrzi a kérdéses tevékenységet, mielőtt elkezdené tevékenységét. Ez engedélyezést vagy megtagadást eredményez.

Környezetvédelmi Tervezési Törvény

Ezt a törvényt a parlament már elfogadta, és várhatóan 2021-ben lép hatályba. A környezetvédelmi törvény fő hozzájárulása számos meglévő törvény összeállítása a környezetvédelmi törvények átláthatóbbá és felhasználóbarátabbá tétele érdekében. A Law & More tanácsot adhat az átmeneti jogszabályokról és az esetleges változásokról, amelyek a vállalkozására vonatkozhatnak.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonszámon, a stuur een e-mailen naar:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.