FELLEBBEZÉSI ÜGYVÉDRE SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják ügyét, és megfelelő cselekvési tervet dolgoznak ki
Jó és gyors kommunikáció

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

/
Fellebbezési ügyvéd
/

Fellebbezési ügyvéd

Gyakori, hogy az egyik vagy mindkét fél nem ért egyet az esetükben hozott ítélettel. Nem ért egyet a bíróság ítéletével? Ezután lehetőség van ezen ítélet fellebbezéssel történő fellebbezésére. Ez a lehetőség azonban nem vonatkozik az 1,750 eurónál kisebb pénzügyi érdekeltségű polgári ügyekre. Ehelyett egyetért a bíróság ítéletével? Akkor továbbra is bekapcsolódhat a bírósági eljárásba. Végül is partnere természetesen dönthet a fellebbezésről is.

Gyorsmenü

A fellebbezés lehetőségét a Holland Polgári perrendtartás 7. címe szabályozza. Ez a lehetőség az ügy két ügyben történő kezelésének elvén alapul: az első fokon általában a bíróságon, majd a fellebbviteli bíróságon. Úgy gondolják, hogy az ügy két esetben történő kezelése javítja az igazságosság minőségét, valamint a polgárok bizalmát az igazságszolgáltatás iránt. A fellebbezésnek két fontos funkciója van:

• Vezérlő funkció. A fellebbezés során kérje meg a bíróságot, hogy vizsgálja meg újra az ügyét és teljes körűen. A bíróság ezért ellenőrzi, hogy az elsőfokú bíró helyesen állapította meg a tényeket, helyesen alkalmazta-e a törvényt, és hogy helyesen ítélte-e meg. Ha nem, az elsőfokú bíró ítéletét a bíróság megsemmisíti.
• Használja újra a lehetőséget. Lehetséges, hogy az első fokon rossz jogalapot választott, nem fogalmazta meg kielégítően nyilatkozatát vagy túl kevés bizonyítékot nyújtott be nyilatkozatához. A teljes érvényesítés elve tehát a fellebbviteli bíróságon alkalmazandó. Az összes tényt nem csak a bíróság elé terjesztheti felülvizsgálat céljából, hanem fellebbezési eljárásban részt vevö félnek is lehetösége van az elsö fokon elkövetett hibák kijavítására. A fellebbezésben lehetősége van igényének növelésére is.

Tom Meevis kép

Tom Meevis

IRÁNYÍTÓ PARTNER / JOGI TANÁCS

tom.meevis@lwandmore.nl

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

A fellebbezés határideje

Ha a fellebbezési eljárást választja, akkor fellebbezést kell benyújtania egy meghatározott határidőn belül. Az időtartam hossza az eset típusától függ. Ha az ítélet a polgári bíróság, az ítélet meghozatalától számított három hónap áll rendelkezésére a fellebbezés benyújtására. Volt-e az elsőfokú eljárásban összefoglaló eljárásokkal? Ebben az esetben mindössze négy hétre van szükség a bírósághoz forduláshoz. Megcsinálta büntetőbíróság fontolja meg és ítélje meg az esetét? Ebben az esetben a döntéstől számítva csak két héttel van lehetősége fellebbezni a bírósághoz.

Mivel a fellebbezési feltételek jogbiztonságot szolgálnak, ezeket a határidőket szintén szigorúan be kell tartani. A fellebbezési határidő tehát szigorú határidő. Ezen időszakon belül nem nyújtanak be fellebbezést? Akkor késik, és ezért elfogadhatatlan. Csak kivételes esetekben lehet fellebbezést benyújtani a fellebbezési határidő lejárta után. Ez lehet a helyzet akkor, ha például a késedelmes fellebbezés oka maga a bíró hibája, mivel a végzést későn küldte el a feleknek.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Nagyon ügyfélbarát kiszolgálás és tökéletes útmutatás!

Mr. Meevis segített nekem egy munkajogi ügyben. Ezt asszisztensével, Yarával együtt nagy professzionalizmussal és tisztességgel tette. Hivatásos ügyvédi minősége mellett mindenkor egyenrangú, lelkes ember maradt, ami meleg és biztonságos érzést keltett. Hajamba szorult kézzel léptem be az irodájába, Mr. Meevis azonnal azt az érzést keltette bennem, hogy elengedhetem a hajam, és attól a pillanattól kezdve átveszi az irányítást, szavai tettek lettek, ígéreteit betartották. A legjobban a közvetlen kapcsolattartást szeretem, naptól/időtől függetlenül ott volt amikor szükségem volt rá! Egy topper! Köszi Tom!

Nora

Eindhoven

10

Kiváló

Aylin az egyik legjobb válóperes ügyvéd, aki mindig elérhető, és részletes válaszokat ad. Annak ellenére, hogy a folyamatunkat különböző országokból kellett irányítanunk, nem szembesültünk semmilyen nehézséggel. Nagyon gyorsan és gördülékenyen irányította a folyamatunkat.

Ezgi Balik

Harlem

10

Szép munka Aylin

Nagyon profi és mindig hatékony a kommunikációban. Szép munka!

Márton

Lelystad

10

Megfelelő megközelítés

Tom Meevis végig érintett volt az ügyben, és minden kérdésemre gyorsan és egyértelműen válaszolt tőle. Minden bizonnyal ajánlom a céget (és különösen Tom Meevist) barátaimnak, családtagjaimnak és üzlettársaimnak.

mikrofon

Hoogeloon

10

Kiváló eredmény és kellemes együttműködés

Előadtam az esetemet LAW and More és gyorsan, kedvesen és mindenekelőtt hatékonyan segítettek. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

Sabine

Eindhoven

10

Nagyon jól kezeli az ügyem

Nagyon szeretném megköszönni Aylin erőfeszítéseit. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Az ügyfél mindig központi szerepet tölt be nála, és nagyon jól kaptunk segítséget. Hozzáértő és nagyon jó kommunikáció. Nagyon ajánlom ezt az irodát!

Sahin kara

Veldhoven

10

Jogilag elégedett a nyújtott szolgáltatásokkal

A helyzetem úgy oldódott meg, hogy csak azt tudom mondani, hogy az eredmény olyan, amilyennek szerettem volna. Megelégedésemre segítettek, és Aylin magatartása pontosnak, átláthatónak és határozottnak mondható.

Arsalan

Mierlo

10

Minden jól elrendezve

Az ügyvédnővel kezdettől fogva jókat csattogtunk, segített a helyes úton járni és eloszlatta az esetleges bizonytalanságokat. Tiszta és emberbarát volt, amit nagyon kellemesnek tapasztaltunk. Világossá tette az információkat, és rajta keresztül pontosan tudtuk, mit tegyünk és mire számíthatunk. Nagyon kellemes élmény vele Law and more, de különösen azzal az ügyvéddel, akivel kapcsolatba kerültünk.

Vera

Helmond

10

Nagyon hozzáértő és barátságos emberek

Nagyon jó és profi (jogi) szolgáltatás. Communicatie en samenwerking ging erg goed en snel. Ik ben geholpen ajtó dhr. Tom Meevis en mw. Aylin Selamet. Egyszóval jó tapasztalataim voltak ezzel az irodával.

Mehmet

Eindhoven

10

Nagy

Nagyon barátságos emberek és nagyon jó szolgáltatás… nem mondhatom másként, hogy ez nagyon segített. Ha megtörténik, biztosan visszatérek.

Jacky

Bree

10

Fellebbviteli ügyvédeink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

FellebbezésAz eljárás

A fellebbezés keretében az alapelv az, hogy az elsőfokú rendelkezéseket a fellebbezési eljárásra is alkalmazni kell. A fellebbezést ezért a idézés ugyanolyan formában és azonos követelményekkel, mint az első fokon. A fellebbezés okait azonban még nem szükséges megjelölni. Ezeket az indokokat csak a panaszok nyilatkozatában kell feltüntetni, amelyekkel az idézetet követik.

A fellebbezés jogalapjai mindazon okok, amelyeket a fellebbezőnek meg kell állítania azzal érvelve, hogy az elsőfokú bíróság megtámadott ítéletét hatályon kívül kell helyezni. Az ítéletnek azon részei, amelyekre nem hivatkoztak, továbbra is hatályban maradnak, és a fellebbezés során már nem tárgyalják azokat. Ily módon a fellebbezésről folytatott vita és így a legális büntetés korlátozott. Ezért fontos indokolt kifogást emelni az első fokon hozott ítélet ellen. Fontos ebben az összefüggésben tudni, hogy az úgynevezett általános indok, amelynek célja, hogy a vitát az ítélet teljes terjedelmére hozza, nem és nem fog sikerülni. Más szavakkal: a fellebbezés indokának tartalmaznia kell egy konkrét kifogást, hogy a másik fél számára az ellenkérelem összefüggésében világossá váljon, hogy mi a kifogás pontosan.

A panaszokról szóló nyilatkozat a következő az ellenkérelem. A fellebbezési alperes a maga részéről a megtámadott ítélettel szemben indokokat is felhozhat, és válaszolhat a fellebbező panasznyilatkozatára. A panaszos és a védekező nyilatkozat általában befejezi a fellebbezéssel kapcsolatos álláspont-cserét. Az írásos dokumentumok kicserélése után elvben már nem megengedett új indokolással élni, még a követelés növelése érdekében sem. Ezért előírják, hogy a bíró már nem figyelhet a fellebbezés vagy a védekezés elhangzása után felhozott fellebbezési okokra. Ugyanez vonatkozik a követelés növelésére is. Kivételként azonban egy későbbi szakaszban továbbra is megalapozott az ok, ha a másik fél engedélyt adott, a panasz a vita jellegéből fakad, vagy az írásbeli dokumentumok benyújtását követően új körülmény merült fel.

Kiindulópontként az első írásbeli fordulót mindig követi a bíróság előtti tárgyalás. Kivételt képez ez az elv a fellebbezésben: a bíróság előtti tárgyalás választható, ezért nem gyakori. Ezért a legtöbb esetet általában a bíróság írásban rendezi. Mindkét fél azonban kérheti a bíróságot ügyük meghallgatásáról. Ha valamelyik fél a fellebbviteli bíróság előtti tárgyalást kívánja, a bíróságnak lehetővé kell tennie, kivéve ha különleges körülmények fennállnak. Ennélfogva a jogalapra vonatkozó ítélkezési gyakorlat továbbra is fennáll.

A fellebbezési eljárás utolsó lépése: az ítélet. Ebben az ítéletben a fellebbviteli bíróság jelzi, hogy a bíróság korábbi ítélete helyes volt-e. A gyakorlatban akár hat hónapig is eltarthat, amíg a felek szembesülnek a fellebbviteli bíróság jogerős ítéletével. A fellebbező indokainak helyt adása esetén a bíróság hatályon kívül helyezi a megtámadott ítéletet, és maga rendezi az ügyet. Ellenkező esetben a fellebbviteli bíróság logikusan helybenhagyja a megtámadott ítéletet.

Fellebbezés a közigazgatási bíróságon

Nem ért egyet a közigazgatási bíróság határozatával? Akkor fellebbezni is lehet. Ha azonban a közigazgatási joggal foglalkozik, fontos szem előtt tartani, hogy ebben az esetben először más feltételekkel kell foglalkoznia. A közigazgatási bíró ítéletének kihirdetésétől számítva általában hat héten belül fellebbezni lehet. Más esetekkel is foglalkoznia kell, amelyekhez fellebbezés keretében fordulhat. Melyik bírósághoz kell fordulni, az eset típusától függ:

• A szociális biztonságról és a köztisztviselőkről szóló törvény. A társadalombiztosítással és a köztisztviselői joggal kapcsolatos ügyekkel a Központi Fellebbviteli Tanács (CRvB) foglalkozik fellebbezési eljárásban. • Gazdasági közigazgatási jog és fegyelmi igazságosság. A többek között a versenytörvénnyel, a postai törvénnyel, az árutörvénnyel és a távközlési törvénnyel összefüggésben felmerülő ügyeket fellebbezési eljárásban a Vállalkozásokért Fellebbviteli Tanács (CBb) kezeli. • Bevándorlási törvény és egyéb kérdések. A többi ügyet, ideértve a bevándorlási eseteket is, az Államtanács Igazgatási Joghatóság Osztálya (ABRvS) fellebbezéssel kezeli.

A fellebbezés utánA fellebbezés után

Általában a felek betartják a fellebbviteli bíróság ítéletét, ezért ügyüket fellebbezéssel rendezik. Nem ért egyet azonban a bíróság fellebbezéssel hozott ítéletével? Ezután lehetőség van arra, hogy a fellebbviteli bíróság ítélete után három hónappal kasszát nyújtson be a holland legfelsőbb bírósághoz. Ez az opció nem vonatkozik az ABRvS, a CRvB és a CBb döntéseire. Végül is e testületek nyilatkozatai jogerős ítéleteket tartalmaznak. Ezért nem lehet megtámadni ezeket az ítéleteket.

Ha fennáll a kaszálás lehetősége, meg kell jegyezni, hogy a vita ténybeli értékelésére nincs helye. A kaszálás okai szintén nagyon korlátozottak. Végül is a kaszálás csak annyiban indítható, ha az alsóbb bíróságok nem alkalmazták helyesen a törvényt. Ez egy olyan eljárás, amely éveket vehet igénybe, és magas költségeket vonhat maga után. Ezért fontos mindent elkerülni a fellebbezési eljárásból. Law & More örömmel segít Önnek ebben. Végül is a fellebbezés bonyolult eljárás bármely joghatóságban, gyakran jelentős érdekekkel jár. Law & More az ügyvédek büntetőjogi, közigazgatási és polgári jogi szakértők, és örömmel segítik a fellebbezési eljárásokat. Van még kérdése? Kérem, hívjon Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl

Adatvédelmi beállítások
Cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk használata során. Ha szolgáltatásainkat egy böngészőn keresztül használja, akkor a böngésző beállításain keresztül korlátozhatja, blokkolhatja vagy törölheti a sütiket. Olyan harmadik felektől származó tartalmakat és szkripteket is használunk, amelyek nyomonkövetési technológiákat használhatnak. Az alábbiakban szelektíven megadhatja beleegyezését az ilyen harmadik felek beágyazásának engedélyezéséhez. Az általunk használt cookie-król, az általunk gyűjtött adatokról és azok feldolgozásáról a teljeskörű tájékoztatásért ellenőrizze a weboldalunkat Adatkezelési tájékoztató
Law & More B.V.