IKT ÜGYVÉDRE SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják ügyét, és megfelelő cselekvési tervet dolgoznak ki
Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

ICT ügyvéd

Az internet találmányának eredményeként sok jogi kérdés merült fel.

Gyorsmenü

Ezt az IKT-törvény bevezetése követte. Az IKT-törvénynek nagyon sok kapcsolódási pontja van a többi jogterülettel, például a szerződésjoggal, a magánélet védelmével és a szellemi tulajdonjoggal. Az említett jogi területeken az IKT-joggal kapcsolatos kérdések felmerülhetnek. Ezek a kérdések a következők lehetnek: 'Lehetséges-e visszaküldeni valamit, amit az interneten vásároltam?', 'Milyen jogaim vannak az internet használatakor, és hogyan biztosítják ezeket a jogokat?' és „a saját online tartalmaimat védi-e a szerzői jog?” Az IKT-jog önmagában azonban az IKT-jog meghatározott területeire is felosztható, mint például a szoftverjog, a biztonsági törvény és az e-kereskedelem.

Tom Meevis kép

Tom Meevis

IRÁNYÍTÓ PARTNER / JOGI TANÁCS

tom.meevis@lwandmore.nl

Ügyvédi iroda be Eindhoven és a Amsterdam

Vállalati ügyvéd

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

A csapat Law & More kifejezetten ismeri az IKT-jogot és az IKT-joggal érintkező jogi területeket. Ezért ügyvédeink tanácsot adhatnak Önnek a következő témákban:

  • Biztonsági törvény;
  • SaaS és Cloud;
  • Informatikai szerződések;
  • Folytonossági megállapodások és letéti letét;
  • Webáruház-törvény;
  • Tárhelymegosztás;
  • Szoftverjog;
  • Nyílt forráskódú szoftver;
  • Ipari szoftver.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Adminisztratív jogászaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

Biztonsági törvény

A biztonsági törvény az a jogi terület, amely az információk védelmével foglalkozik. A jogi területen nem ritka témák a számítógépes vírusok, a számítógépes behatolások, a hackelés és az adatok lehallgatása. Az érzékeny és bizalmas információk biztonságának megőrzése érdekében számos lehetséges intézkedés létezik. Például a vállalatok maguk is gyakran nem jogi intézkedéseket alkalmaznak egy kockázatelemzés alapján. Ennek a védelemnek ugyanakkor jogalapja is van. Végül is a jogalkotó határozza meg, hogy milyen szigorúak legyenek ezeknek a biztonsági intézkedéseknek.

A jogalkotási intézkedésekre gondolva gondolhatunk a „Wet bescherming persoonsgegevens” -re is (személyes adatok védelméről szóló törvény). A személyes adatok védelméről szóló törvény kimondja, hogy világossá kell tenni, hogy milyen intézkedéseket hoztak a személyes adatok védelme érdekében az elvesztés vagy a jogellenes feldolgozás ellen. Ez magában foglalhat egy titkosított kapcsolatot a kiszolgáló és a látogató között: az SSL kapcsolatot. A jelszavak szintén részei az ilyen biztonságnak.

A személyes adatok védelméről szóló törvényen kívül bizonyos cselekedeteket is bűncselekménnyé nyilvánítanak. A hackelés a Holland Büntető Törvénykönyv 128ab. Cikke alapján büntetendő.

Információinak védelme érdekében fontos tudni, hogy működik az információbiztonság, és hogyan lehet a lehető legbiztonságosabb módon megvédeni saját és valaki más adatait. Law & More tanácsot adhat az információbiztonság jogi szempontjairól.

SAAS & CloudSAAS & Cloud

A Szoftver mint szolgáltatás vagy SaaS olyan szolgáltatás, amelyet szolgáltatásként kínálnak. Egy ilyen szolgáltatáshoz a felhasználónak nem kell megvásárolnia a szoftvert, hanem hozzáférhet a SaaS-hez az interneten keresztül. A SaaS-szolgáltatások előnye, hogy a felhasználó költségei viszonylag alacsonyak.

Az olyan SaaS szolgáltatás, mint a Dropbox, egy felhőalapú szolgáltatás. A felhőszolgáltatás egy olyan hálózat, ahol az információkat a felhő tárolja. A felhasználó nem a Cloud tulajdonosa, ezért nem felelős a karbantartásért. A felhő szolgáltatója felelős a felhőért. A felhőalapú szolgáltatások bizonyos rendeletekhez is kötelezőek, amelyek elsősorban a magánélettel kapcsolatos szabályok.

Law & More tanácsot adhat Önnek a SaaS és a felhőalapú szolgáltatások területén. Ügyvédi irodánk ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik ezen a jogi területen, amelynek eredményeként segíthet minden kérdésben.

IT-szerződések

Digitális világunk eredményeként számos vállalat függővé vált az információs technológia megfelelő működéséről. Ennek a fejlődésnek köszönhetően egyre fontosabbá válik, hogy bizonyos informatikai ügyek jól szerveződjenek. Például hardver vagy szoftver licenc megvásárlásához informatikai szerződést kell kötni.

Az IT-szerződések, amint a neve is sugallja, nem kevesebb, mint „rendes” szerződés, például általános beszerzési feltételek, adatvédelmi nyilatkozat, munkaszerződések, szoftver-megállapodások, SaaS-megállapodások, felhőalapú megállapodások és letéti szerződések. Egy ilyen szerződésben megállapodásokat kötnek például egy áru, szolgáltatás árával, garanciájával vagy felelősségével kapcsolatban.

Problémák merülhetnek fel egy IT-szerződés kidolgozásakor vagy betartásakor. Például bizonytalanság merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy mit kell szállítani, vagy milyen feltételekkel. Ezért fontos, hogy világos megállapodásokat hozzanak létre, és ezeket a megállapodásokat dokumentálják.

Law & More tanácsot adhat minden informatikai szerződéssel kapcsolatban. Felmérjük az Ön helyzetét, és az Ön igényeinek megfelelően hangminőségi egyéni szerződést készíthetünk.

Folyamatossági rendszerekFolytonossági rendszerek és letéti

Az információs technológia felhasználói számára fontos, hogy biztosak lehessen abban, hogy szoftverük és adataik továbbra is felhasználhatók. A folytonossági rendszer megoldást kínálhat. Az ilyen folytonossági rendszert az informatikai szolgáltatóval együttműködésben kell megkötni. Ez azt jelenti, hogy például csőd esetén az informatikai szolgáltatások folytathatók.

A folytonossági rendszer felállításához meg kell vizsgálni az informatikai szolgáltatás típusát. Időnként elegendő a forráskód-letéti rendszer, míg más esetekben további intézkedéseket kell hozni. Egy felhő folytonossága esetén például szem előtt kell tartania mind a szolgáltatókat, mind a host szolgáltatókat.

Az adatok fenntartásához elengedhetetlen a folytonossági rendszer. Law & More tanácsot adhat a folyamatossági rendszerekkel kapcsolatban. Segíthetünk Önnek egy ilyen séma elkészítésében a szoftver és az adatok biztonsága érdekében.

Internetes áruház törvény

A webáruházak számos jogi kerettel foglalkoznak, amelyeknek meg kell felelniük. A távoli vásárlás, a fogyasztói jogok, a sütikre vonatkozó jogszabályok, az európai irányelvek és még sok más jogi szempont, amellyel a webáruház szembesül. A „webáruház törvény” kifejezés ehhez egy mindenre kiterjedő kifejezést ad.

A sok szabály miatt valószínű, hogy valahol „nem látja a fát a fák számára”. Használnom kell a feltételeket? Hogyan működik az ügyfél általi visszahívás? Milyen információkat kell megadnom a webhelyemre? Milyen szabályok vonatkoznak a fizetésre? Mi a helyzet a sütikre vonatkozó jogszabályokkal? Mit tegyek azokkal a személyes adatokkal, amelyeket a webáruházom során szereztem be? Ez a választott kérdés, amelyekkel a webáruház-tulajdonosok szembesülhetnek.

Fontos, hogy ezeket a kérdéseket megfelelően rendezzük. Ellenkező esetben kockázatot jelenthet pénzbírsággal. Ezek a bírságok elérhetik a magasságot, és hatással lehetnek a vállalatára. Ezért ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos megfelelő ismeretekkel minimalizálhatja a kockázatokat.

Law & More tanácsot adhat a vonatkozó jogszabályok betartásáról. Ezenkívül segíthetünk abban, hogy elkészítse a webáruházához kapcsolódó jogi dokumentumokat.

Tárhely és helymeghatározásTárhely és helymeghatározás

Ha webhelyet üzemeltet vagy szeretne üzemeltetni, akkor szem előtt kell tartania az alkalmazandó jogi rendelkezéseket. Egy webhely tárolásakor az adatok tárolásra kerülnek, és néha még továbbadják azokat. Ezért fontos tudni, hogy miként kell kezelni ezeket az adatokat az ügyfelekkel szemben, de harmadik felekkel szemben is.

Világos feltételekkel kell rendelkeznie a tárhelyed és annak jogi vonatkozásai tekintetében. Fontos, hogy az ügyfelek tudják, mi történik az adatokkal. Az ügyfelek fontosnak tartják, hogy adataikat gondosan védik. Fontos tudni, hogy ki felelős az adatszabályok megsértése esetén.

Meg kell védenie ügyfelei magánéletét? Meg kell adnia elérhetőségi adatait, ha a rendőrség ezt kéri? Ön felelős az adatvédelemért és az adatok megsértéséért? Ügyvédi irodánk mindegyikre és az összes többi kérdésre megválaszolhatja. Ha bármilyen kérdése van, bármikor felveheti a kapcsolatot az egyik ügyvédjével Law & More.

Szoftverjog

Manapság elképzelhetetlen lenne olyan világban élni, ahol nincs szoftver. A szoftverjog mind a szoftverfejlesztők, mind a felhasználók számára egyaránt fontos.

Az „Auteurswet” (szerzői jogi törvény) meghatározza, hogy ki rendelkezik bizonyos szoftverekkel. A gyakorlatban azonban nem mindig egyértelmű, hogy ki a szoftver tulajdonosa, és így a szerzői jogok tulajdonosa. A termékfejlesztő szoftverfejlesztők gyakran meg akarják őrizni szerzői jogaikat. Ez korlátozza a szoftverhasználók lehetőségeit a szoftver megváltoztatására. Még bonyolultabbá válik, amikor a felhasználó (saját) szoftvert akar fejlesztni. Ki kapja meg a szerzői jogokat?

A kockázatok korlátozása érdekében fontos, hogy előzetesen eldöntse, ki fogja szerezni a szerzői jogokat. Law & More tanácsot adhat Önnek a szoftverjoggal kapcsolatban, és válaszolhat a kérdéseire ezen jogi területtel kapcsolatban.

Nyílt forráskódú szoftver

Nyílt forráskódú szoftver esetén a felhasználó a licenc forráskódját megkapja a szoftver forráskódjának megvásárlásakor. Ennek az az előnye, hogy a felhasználók testreszabhatják és továbbfejleszthetik a szoftvert, hogy a szoftver tovább fejlődjön. Elméletileg ez természetesen jótékonynak és meglehetősen praktikusnak tűnik: bárki, aki ismeri a kódokat, szerkesztheti a nyílt forráskódú szoftvert.

A gyakorlatban azonban nagyon fontos bizonyos szabályok meghatározása a nyílt forráskódú szoftverek használatára, a nyílt forráskódú szoftverek használatának szabályozására és tisztázására. Ez még fontosabb, mivel kevés a felügyelet, miközben sok állítást nyújtanak be a nyílt forráskódú szoftverek licencének megsértése miatt.

Law & More tanácsot adhat a nyílt forrású szoftverekkel kapcsolatban. A nyílt forráskódú szoftverek használatakor továbbra is a továbbfejlesztett szoftver tulajdonosa marad? Milyen feltételeket állapíthat meg az engedély felhasználására? Hogyan nyújthat be igényt, ha az engedélyét megsértették? Ezekre a kérdésekre egy ügyvédünk válaszolhat.

Ipari szoftver

A szoftvert nem csak irodákban, hanem az iparban is használják. A termékeket és gépeket szoftverrel fejlesztik vagy fejlesztik. Ez a beágyazott szoftver a gépek vagy termékek vezérlésére szolgál. Az ilyen típusú szoftverekre példák találhatók a gépekben, a lámpákban és az autókban.

Csakúgy, mint a „normál” szoftver szempontjából, az (ipari) szoftvertörvény az ipari szoftverekre is fontos, és alapvető szabályokat biztosít mind a szoftverfejlesztők, mind a szoftverhasználók számára. Az ipari szoftveripar számos beruházást igényel, ezért alapvető fontosságú a vonatkozó szerzői jogok védelme.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More