Amikor egy jótékonysági szervezet indul, az egyik alapvető lépés a megfelelő jogi forma kiválasztása. A holland jog különféle szervezeteket ismer, amelyek jótékonysági formában működhetnek: a Holland Alapítvány és a Holland Egyesület. Leginkább a holland alapítványt választják jótékonysági alapításra. A holland alapítvány jellemző, hogy nem rendelkezik tagokkal. Alapvetően a holland alapítványnak csak egy szervvel kell rendelkeznie: az igazgatótanácsnak.

FILANTROPIA ÉS Jótékonysági alapítványok
JOGI TÁMOGATÁS

Filantrópia és jótékonysági alapítványok

Amikor egy jótékonysági szervezet indul, az egyik alapvető lépés a megfelelő jogi forma kiválasztása. A holland jog különféle szervezeteket ismer, amelyek jótékonysági formában működhetnek: a Holland Alapítvány és a Holland Egyesület.

Leginkább a holland alapítványt választják jótékonysági alapításra. A holland alapítvány jellemző, hogy nem rendelkezik tagokkal. Alapvetően a holland alapítványnak csak egy szervvel kell rendelkeznie: az igazgatótanácsnak. A holland alapítvány konkrét célt kíván elérni, amint azt az alapszabály tartalmazza. Ezt a célt úgy lehet elérni, hogy adományokat szerezzen, üzleti tevékenységet folytasson, vagy pályázatokat kérjen. Ezenkívül tilos az alapítvány nyereséget felosztani az alapítók, az alapító testület tagjai és más személyek között. Ez utóbbi csoport („más személy”) azonban kifizetéseket kaphat, feltéve, hogy ezeket a kifizetéseket altruista vagy társadalmi célokra teljesítik, vagyis az alapítvány olyan jogi forma, amely alkalmas a jótékonysági tevékenység kialakítására. Az alapítványnak adományozói vagy önkéntesei vannak. Alapvetően ezeknek a személyeknek nincs szavazati joga. Ezenkívül az alapítvány ingatlantulajdonnal rendelkezik, adósságokat felvehet, kötelezettségvállalásokat vállalhat és bankszámlákat nyithat. Az alapítvány kereskedelmi tevékenységet is végezhet.

Az alapítványtól eltérően az egyesületnek tagjai vannak, akiket a Közgyűlés egyesít. Ez a közgyűlés jelentős hatalommal rendelkezik, mivel többek között felelős az igazgatók kinevezéséért és felmentéséért. Ezen felül az alapszabályt csak a Közgyűlés módosíthatja. Az egyesület nem oszthatja el a nyereséget tagjai között. Csakúgy, mint az alapítvány, az egyesület olyan jogi aktusokat is végezhet, mint ingatlanvásárlás. Ez utóbbi azonban tilos abban az esetben, ha az egyesület informális társulásnak tekinthető.

Az alapítvány és az egyesület között különbségek lehetnek a lehetséges igazgatók felelősségében.

Mi lehet Law & More segíteni?

Law & More tapasztalattal rendelkezik a holland és nemzetközi jótékonysági alapítványok vagy magánügyfelek működtetésében és segítésében filantróp kívánságokkal és célokkal.

Tanácsot adunk holland jótékonysági és nonprofit alapítványok létrehozására, létrehozására és regisztrálására. Támogatásunk a holland adóügyi, jogi, kormányzási és vitarendezési kérdések minden aspektusára kiterjed.

Tom Meevis kép

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

 Hívja a +31 40 369 06 80 telefonszámot

Szolgáltatások Law & More

Társasági jog

Vállalati ügyvéd

Minden társaság egyedi. Ezért jogi tanácsot fog kapni, amely közvetlenül kapcsolódik a vállalatához

Értesítés az alapértelmezésről

Ideiglenes ügyvéd

Ideiglenes ügyvédre van szüksége? Biztosítson elegendő jogi támogatást a Law & More

Ügyvéd

Bevándorlási ügyvéd

A belépéssel, a tartózkodással, a kitoloncolással és az idegenekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk

Részvényesi megállapodás

Üzleti ügyvéd

Minden vállalkozónak foglalkoznia kell a társasági joggal. Felkészülj erre jól.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és
képes megérteni a
az ügyfél problémája ”

Non-nonsense mentalitás

Szeretjük a kreatív gondolkodást, és túlmutatunk egy helyzet jogi szempontjain. Arról szól, hogy eljutunk a probléma középpontjába, és egy meghatározott ügyben kezeljük azt. Fogalmatlan mentalitásunk és éves tapasztalatunk miatt ügyfeleink számíthatnak személyes és hatékony jogi támogatásra.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 (0) 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.