A Google rekord összegű, 2,42 EU milliárdos bírságot szabott ki az EU által. Ez csak a kezdet, további két büntetést lehet kiszabni

Az Európai Bizottság döntése szerint a Googlenak 2,42 milliárd euró büntetést kell fizetnie a monopóliumellenes törvény megszegéséért.

Az Európai Bizottság kijelenti, hogy a Google előnyben részesítette saját Google Shopping-termékeit a Google keresőmotorjának eredményeiben más áruszállítók kárára. A Google Shopping-termékekre mutató linkek a keresési eredményoldal tetején voltak és vannak, míg a versengő szolgáltatások Google keresési algoritmusai által meghatározott pozíciói csak az alacsonyabb pozíciókban jelennek meg.

A Google-nak 90 napon belül meg kell változtatnia keresési algoritmus-rangsorolási rendszerét. Ellenkező esetben büntetést szabnak ki a Google anyavállalata, az Alphabet napi globális értékesítésének legfeljebb 5% -áig.

Margrethe Vestager, a versenyképes európai biztos azt mondta, hogy az, amit a Google tett, az EU monopóliumellenes szabályai szerint jogellenes. Ezzel a határozattal precedenst teremtettek a jövőbeni vizsgálatokhoz.

Az Európai Bizottság két további esetet vizsgál ki, amelyekben a Google állítólag visszaél a szabad piacon fennálló versenyszabályokkal: az Android operációs rendszer és az AdSense.

További információ: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Megosztás
Law & More B.V.