Hírek

Az UBO regisztrációja Hollandiában 2020-ban

Az európai irányelvek előírják a tagállamok számára, hogy hozzanak létre egy UBO nyilvántartást. Az UBO a Ultimate Beneficial Owner. Az UBO nyilvántartást 2020-ban telepítik Hollandiába. Ez azt jelenti, hogy 2020-tól kezdve a társaságok és a jogi személyek kötelesek (közvetlen) tulajdonosukat regisztrálni. Az UBO személyes adatainak egy részét, mint például a nevet és a gazdasági érdekeket, a nyilvántartás segítségével közzéteszik. Ugyanakkor garanciákat vezettek be az UBO-k magánéletének védelme érdekében.

Az UBO nyilvántartás létrehozása az Európai Unió negyedik pénzmosás elleni irányelvén alapul, amely a pénzügyi és gazdasági bűncselekmények, például a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemmel foglalkozik. Az UBO nyilvántartás hozzájárul ehhez azáltal, hogy átláthatóságot nyújt arról a személyről, aki egy társaság vagy jogi személy végső haszonhúzója. Az UBO mindig természetes személy, aki meghatározza a társaságon belüli események menetét, akár a színfalak mögött, akár nem.

Az UBO nyilvántartás a kereskedelem nyilvántartásának részévé válik, és ezért a Kereskedelmi Kamara irányítása alá tartozik.

Bővebben: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/04/ubo-register-vanaf-januari-2020-in-werking

Megosztás