Nyugdíjügyvédre SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig elérhető
08:00 és 22:00 között, valamint hétvégén 09:00 és 17:00 között

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják az ügyét és felmerülnek
megfelelő cselekvési tervvel

Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100%-a
ajánl minket, és átlagosan 9.4-es értékelést kapunk

/
Nyugdíjtörvény
/

Nyugdíjtörvény

A nyugdíjtörvény Hollandiában saját jogi területté vált. Magában foglalja az összes nyugdíjtörvényt és -szabályozást, amely nyugdíjazás után pótlólagos jövedelmet biztosít a munkavállalók számára. Ilyenek például a nagyon sajátos jogszabályok, mint például a nyugdíjtörvény, a 2000. évi ipari nyugdíjalapok kötelező részvételéről szóló törvény vagy a válás esetén a nyugdíjjogosultságok kiegyenlítéséről szóló törvény. Ez a jogszabály többek között azokra a feltételekre vonatkozik, amelyeknek meg kell felelniük a nyugdíjra való jogosultság megszerzéséhez, a nyugdíjjogosultak nyugdíjjogosultak általi kezelésének és kifizetésének szabályaira, valamint a nyugdíjjogsértések megelőzésére vonatkozó intézkedésekre.

Gyorsmenü

Annak ellenére, hogy a nyugdíjtörvény a saját jogi területe, számos kapcsolódási pontja van a jog többi területével is. Éppen ezért a nyugdíjjog összefüggésében a konkrét jogszabályok és rendeletek mellett például a munkajog területére vonatkozó általános jogszabályok és előírások is érvényesek. Például a nyugdíj sok munkavállaló számára fontos munkakörülmény, amelyet a munkaszerződés rögzít és tárgyal. Ez az állapot részben meghatározza az időskori jövedelmet. A munkajog mellett a következő jogi területek is figyelembe vehetők:

 • Felelősségi jog;
 • Szerződési jog;
 • Adótörvény;
 • Biztosítási jog;
 • A nyugdíjjogosultságok kiegyenlítése válás esetén.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ÜGYVÉD

aylin.selamet@lwandmore.nl

Szolgáltatások Law & More

Minden cég egyedi. Ezért olyan jogi tanácsokat fog kapni, amelyek közvetlenül vonatkoznak az Ön cégére.

Ha úgy adódik, pereskedhetünk Ön helyett. Lépjen kapcsolatba velünk a feltételekért.

Leülünk veled stratégiát kidolgozni.

Minden vállalkozónak foglalkoznia kell a társasági joggal. Felkészülj erre jól.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

A nyugdíjellátás a pillérrendszer szerint

A nyugdíjazásnak a nyugdíjazás után a munkavállalók számára pótlólagos jövedelmet biztosító nyugdíjat is nevezzük. Hollandiában a nyugdíjellátási rendszernek vagy a nyugdíjrendszernek három pillére van:

Alapnyugdíj. Az alapnyugdíjat OW-ellátásnak is nevezik. Hollandiában mindenkinek joga van ilyen rendelkezésre. Ehhez azonban számos feltétel kapcsolódik. Az AOW-rendelkezés megszerzésének első feltétele, hogy el kell érni egy bizonyos életkort, nevezetesen 67 évet. A másik feltétel az, hogy mindig Hollandiában dolgozzon vagy éljen. Minden évben, amikor egy személy 15. és 67. életévét betölti Hollandiában, a maximális AOW-tartalék 2% -a halmozódik fel. Munkahelyi előzmények ebben az esetben nem szükségesek.

Nyugdíjjogosultságok. Ez a pillér azokra a jogokra vonatkozik, amelyeket egy személy szerzett a munka során, és kiegészítő nyugdíjként alkalmazza az alapnyugdíjat. Pontosabban, ez a kiegészítés a halasztott fizetésre vonatkozik, amelyet a munkáltató és a munkavállaló közösen fizet prémium formájában. A kiegészítő nyugdíj tehát mindig a munkavállaló és a munkáltató közötti kapcsolatokon belül épül fel, így ebben az esetben munkaviszonyra van szükség. Hollandiában azonban a munkáltatónak nincs általános jogi kötelezettsége, hogy munkavállalóinak (kiegészítő) nyugdíjat építsen fel. Ez azt jelenti, hogy e tekintetben megállapodásokat kell kötni a munkavállaló és a munkáltató között. Law & More természetesen szívesen segít Önnek ebben.

Önkéntes nyugdíj. Ez a pillér különösen az összes jövedelemre vonatkozó rendelkezést érinti, amelyet az emberek idős koruk előtt maguk készítettek. Ilyen például a járadék, az életbiztosítás és a saját tőkéből származó jövedelem. Főként az önálló vállalkozóknak és a vállalkozóknak kell nyugdíjuk során erre a pillérre támaszkodniuk.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Megfelelő megközelítés

Tom Meevis végig érintett volt az ügyben, és minden kérdésemre gyorsan és egyértelműen válaszolt tőle. Minden bizonnyal ajánlom a céget (és különösen Tom Meevist) barátaimnak, családtagjaimnak és üzlettársaimnak.

10
mikrofon
Hoogeloon

Válási ügyvédeink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

Megbízási megállapodás

Az első találkozó után azonnal megkapja tőlünk megbízási megállapodást e-mailben. Ez a megállapodás kimondja például, hogy tanácsot adunk és segítünk a válás során. Küldjük Önnek a szolgáltatásainkra vonatkozó általános feltételeket is. Digitálisan aláírhatja a megbízási szerződést.

Után

Megkapta az aláírt megbízási megállapodást, tapasztalt válóperes ügyvédjeink azonnal elkezdik dolgozni az ügyét. Nál nél Law & More, folyamatosan tájékoztatást kap a válóperes ügyvéd minden lépéséről. Természetesen először minden lépést összehangolunk veled.

A gyakorlatban az első lépés gyakran az, hogy levelet küld a partnerének a válási értesítéssel együtt. Ha már van válóperes ügyvédje, a levelet ügyvédjének címezzük.

Ebben a levélben jelezzük, hogy el akar válni párjától, és javasoljuk, hogy vegyen igénybe ügyvédet, ha még nem tette meg. Ha partnerének már van ügyvédje, és a levelet ügyvédjének címezzük, akkor általában levelet küldünk, amelyben megfogalmazza kívánságait például a gyermekek, az otthon, a tartalom stb.

Az Ön partnere ügyvédje válaszolhat erre a levélre, és kifejtheti partnere kívánságait. Bizonyos esetekben négyirányú találkozót ütemeznek, amelynek során megpróbálunk közösen megállapodásra jutni.

Ha lehetetlen megállapodni partnerével, a házasság felbontási kérelmét közvetlenül a bírósághoz is benyújthatjuk. Így elindul az eljárás.

Kötelező részvétel az ipari nyugdíjalapról szóló 2000. évi törvényben

Annak ellenére, hogy a holland munkaadók nem kötelesek (kiegészítő) nyugdíjat elintézni alkalmazottaik számára, bizonyos körülmények között továbbra is kötelesek lehetnek nyugdíjat intézni. Ez például akkor áll fenn, ha a munkáltató számára az egész iparágra kiterjedő nyugdíjalapon keresztül kötelező a nyugdíjrendszerben való részvétel. Ez a kötelezettség akkor merül fel, ha egy úgynevezett kötelező követelmény vonatkozik egy adott ágazatra: az ágazat minisztere által jóváhagyott leírás, amelyre az iparági nyugdíjpénztárban való kötelező részvétel vonatkozik. Az ipari nyugdíjpénztárakról szóló 2000. évi törvény kötelező részvétele szabályozza a kötelező nyugdíjrendszer lehetőségét egy adott iparág vagy ágazat valamennyi alkalmazottja számára.

Ha az egész iparágra kiterjedő nyugdíjpénztárban való részvétel kötelező, az érintett szektorban aktív munkáltatóknak regisztrálniuk kell magukat az ágazati szintű nyugdíjalapba. Ezt követően a pénztár kéri a munkavállalókkal kapcsolatos információk megadását, és a munkáltatók számlát kapnak a fizetendő nyugdíjprémiumból. Ha a munkáltatók nincsenek kapcsolatban egy ilyen iparági nyugdíjpénztárral, annak ellenére, hogy erre kötelesség van, akkor hátrányos helyzetbe kerülnek. Végül is abban az esetben fennáll annak az esélye, hogy az egész iparágra kiterjedő nyugdíj továbbra is visszamenőlegesen igényli a teljes prémiumfizetést minden évre. Nál nél Law & More megértjük, hogy ennek drasztikus következménye van a munkaadók számára. Ezért Law & Moreszakemberei készek segíteni az ilyen hátrányok elkerülésében.

NyugdíjtörvényNyugdíjtörvény

A nyugdíjtörvény lényege a nyugdíjtörvény. A nyugdíjtörvény olyan szabályokat tartalmaz, amelyek:

 • A nyugdíjjogosultságok átváltásának tiltása
 • Munkáltatói jogutódlás esetén értékátruházási jogok biztosítása;
 • Előírja a munkavállalói részvételt, tekintettel a nyugdíjszolgáltató szabályzatára;
 • Megkövetel egy minimális szakértelmet a nyugdíjszolgáltató igazgatótanácsi tagjaitól;
 • Szabályozza a nyugdíjalapok finanszírozásának módját;
 • Előírja a nyugdíjszolgáltató minimális tájékoztatási kötelezettségeit.

A nyugdíjtörvény további fontos szabályozásainak egyike azokra a feltételekre vonatkozik, amelyeknek a munkáltató és a munkavállaló között létrejött nyugdíjszerződésnek meg kell felelnie. Ebben az összefüggésben a nyugdíjtörvény 23. cikke előírja, hogy a nyugdíjmegállapodást elismert nyugdíjalapban vagy elismert nyugdíjbiztosítóban kell megkötni. Ha a munkáltató ezt nem teszi meg, vagy legalábbis nem megfelelően, akkor fennáll a munkáltatói felelősség kockázata, amelyet a munkavállaló a szerződésjog általános szabályain keresztül kezdeményezhet. Ezenkívül a nyugdíjtörvény összefüggésében a jogszabályok és előírások betartását, amint azt már említettük, a DNB és az AFM ellenőrzi, így a jogsértéseket más intézkedések is szankcionálják.

At Law & More megértjük, hogy amikor a nyugdíjtörvényről van szó, nemcsak különböző összetett törvények és rendeletek, hanem különböző érdekek és összetett jogviszonyok is érintettek. Ezért Law & More személyes megközelítést alkalmaz. Szakértőink a nyugdíjjog területén elmélyülnek az ügyben, és veled együtt felmérhetik helyzetét és lehetőségeit. Ezen elemzés alapján Law & More tanácsot adhat a következő lépések helyes megválaszolásához. Továbbá szakembereink szívesen adnak tanácsot és segítséget egy esetleges jogi eljárás során. Van kérdése a szolgáltatásainkról vagy a nyugdíjtörvényről? Ezután vegye fel a kapcsolatot Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl

Adatvédelmi beállítások
Cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk használata során. Ha szolgáltatásainkat egy böngészőn keresztül használja, akkor a böngésző beállításain keresztül korlátozhatja, blokkolhatja vagy törölheti a sütiket. Olyan harmadik felektől származó tartalmakat és szkripteket is használunk, amelyek nyomonkövetési technológiákat használhatnak. Az alábbiakban szelektíven megadhatja beleegyezését az ilyen harmadik felek beágyazásának engedélyezéséhez. Az általunk használt cookie-król, az általunk gyűjtött adatokról és azok feldolgozásáról a teljeskörű tájékoztatásért ellenőrizze a weboldalunkat Adatkezelési tájékoztató
Law & More B.V.