Segítségre van szüksége a nyugdíjjoggal? KÉRJÜK, KAPCSOLATBAN KERESNEK A NYUGDÍJJOGOSOKAT

Nyugdíjtörvény

A nyugdíjtörvény Hollandiában saját jogi területté vált. Magában foglalja az összes nyugdíjtörvényt és -szabályozást, amely nyugdíjazás után pótlólagos jövedelmet biztosít a munkavállalók számára. Példaként említhetjük a nagyon sajátos jogszabályokat, például a nyugdíjtörvényt, az ipari nyugdíjalapokról szóló 2000. évi törvény kötelező részvételét vagy a válás esetén a nyugdíjjogosultságok kiegyenlítéséről szóló törvényt. Ez a jogszabály többek között azokra a feltételekre vonatkozik, amelyeknek meg kell felelniük a nyugdíjra való jogosultság megszerzéséhez, a nyugdíjjogosultak nyugdíjjogosultak általi kezelésének és kifizetésének szabályaira, valamint a nyugdíjjogsértések megelőzésére vonatkozó intézkedésekre. Annak ellenére, hogy a nyugdíjtörvény a saját jogi területe, számos kapcsolódási pontja van a jog többi területével is. Éppen ezért a nyugdíjjog összefüggésében a konkrét jogszabályok és rendeletek mellett például a munkajog területére vonatkozó általános jogszabályok és előírások is érvényesek. Például a nyugdíj sok munkavállaló számára fontos munkakörülmény, amelyet a munkaszerződés rögzít és tárgyal. Ez az állapot részben meghatározza az időskori jövedelmet. A munkajog mellett a következő jogi területek is figyelembe vehetők:

• felelősségi törvény;
• Szerződési jog;
• Adótörvény;
• biztosítási törvény;
• A nyugdíjjogosultságok kiegyenlítése válás esetén.

Aylin Selamet

Ügyvéd

Miért válasszon? Law & More?

Könnyen megközelíthető


Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció


Ügyvédeink meghallgatják az ügyét, és kidolgozzák a megfelelő cselekvési tervet

Személyes megközelítés


Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

"Law & More ügyvédek vesznek részt és képesek megérteni az ügyfél problémáját. "

A nyugdíjtörvényben összefogó és bizonyos körülmények között átfedő különféle törvények és rendeletek komplex és átfogó jogi területté teszik a nyugdíjtörvényt. Ráadásul a nyugdíjjog nem áll meg, és rendszeresen szembesül mind a nemzeti, mind a nemzetközi szintű változásokkal, valamint a társult szabályozók irányításával, mint például a De Nederlandsche Bank (DNB) és a Holland Pénzügyi Piaci Hatóság (AFM). Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjjogi kérdések megoldása nemcsak betekintést, hanem a szakma legújabb ismereteit is megköveteli, ezért bölcs dolog ügyvédet alkalmazni, ha kapcsolatba kerül a nyugdíjjoggal. Law & Moreügyvédjei nemcsak a nyugdíjjog területén vannak naprakészek, hanem a törvény egyéb említett területeit illetően is. Van kérdése a nyugdíjjoggal kapcsolatban? Law & More örömmel segít. A többi joghatóságról további információt talál weboldalunkon.

Szolgáltatások Law & More

Vállalati ügyvéd


Minden társaság egyedi. Ezért jogi tanácsot fog kapni, amely közvetlenül kapcsolódik a vállalatához

Ideiglenes ügyvéd


Ideiglenes ügyvédre van szüksége? Biztosítson elegendő jogi támogatást a Law & More

Bevándorlási ügyvéd


A belépéssel, a tartózkodással, a kitoloncolással és az idegenekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk

Üzleti ügyvéd


Minden vállalkozónak foglalkoznia kell a társasági joggal. Felkészülj erre jól.
A nyugdíjellátás a pillérrendszer szerint

A nyugdíjazásnak a nyugdíjazás után a munkavállalók számára pótlólagos jövedelmet biztosító nyugdíjat is nevezzük. Hollandiában a nyugdíjellátási rendszernek vagy a nyugdíjrendszernek három pillére van:

Alapnyugdíj. Az alapnyugdíjat OW-ellátásnak is nevezik. Hollandiában mindenkinek joga van ilyen rendelkezésre. Ehhez azonban számos feltétel kapcsolódik. Az AOW-rendelkezés megszerzésének első feltétele, hogy el kell érni egy bizonyos életkort, nevezetesen 67 évet. A másik feltétel az, hogy mindig Hollandiában dolgozzon vagy éljen. Minden évben, amikor egy személy 15. és 67. életévét betölti Hollandiában, a maximális AOW-tartalék 2% -a halmozódik fel. Munkahelyi előzmények ebben az esetben nem szükségesek.

 

Nyugdíjjogosultságok. Ez a pillér azokra a jogokra vonatkozik, amelyeket egy személy szerzett a munka során, és kiegészítő nyugdíjként alkalmazza az alapnyugdíjat. Pontosabban, ez a kiegészítés a halasztott fizetésre vonatkozik, amelyet a munkáltató és a munkavállaló közösen fizet prémium formájában. A kiegészítő nyugdíj tehát mindig a munkavállaló és a munkáltató közötti kapcsolatokon belül épül fel, így ebben az esetben munkaviszonyra van szükség. Hollandiában azonban a munkáltatónak nincs általános jogi kötelezettsége, hogy munkavállalóinak (kiegészítő) nyugdíjat építsen fel. Ez azt jelenti, hogy e tekintetben megállapodásokat kell kötni a munkavállaló és a munkáltató között. Law & More természetesen szívesen segít Önnek ebben.

Önkéntes nyugdíj. Ez a pillér különösen az összes jövedelemre vonatkozó rendelkezést érinti, amelyet az emberek idős koruk előtt maguk készítettek. Ilyen például a járadék, az életbiztosítás és a saját tőkéből származó jövedelem. Főként az önálló vállalkozóknak és a vállalkozóknak kell nyugdíjuk során erre a pillérre támaszkodniuk.

Kötelező részvétel az ipari nyugdíjalapról szóló 2000. évi törvényben

Annak ellenére, hogy a holland munkaadók nem kötelesek (kiegészítő) nyugdíjat elintézni alkalmazottaik számára, bizonyos körülmények között továbbra is kötelesek lehetnek nyugdíjat intézni. Ez például akkor áll fenn, ha a munkáltató számára az egész iparágra kiterjedő nyugdíjalapon keresztül kötelező a nyugdíjrendszerben való részvétel. Ez a kötelezettség akkor merül fel, ha egy úgynevezett kötelező követelmény vonatkozik egy adott ágazatra: az ágazat minisztere által jóváhagyott leírás, amelyre az iparági nyugdíjpénztárban való kötelező részvétel vonatkozik. Az ipari nyugdíjpénztárakról szóló 2000. évi törvény kötelező részvétele szabályozza a kötelező nyugdíjrendszer lehetőségét egy adott iparág vagy ágazat valamennyi alkalmazottja számára.

Ha az egész iparágra kiterjedő nyugdíjpénztárban való részvétel kötelező, az érintett szektorban aktív munkáltatóknak regisztrálniuk kell magukat az ágazati szintű nyugdíjalapba. Ezt követően a pénztár kéri a munkavállalókkal kapcsolatos információk megadását, és a munkáltatók számlát kapnak a fizetendő nyugdíjprémiumból. Ha a munkáltatók nincsenek kapcsolatban egy ilyen iparági nyugdíjpénztárral, annak ellenére, hogy erre kötelesség van, akkor hátrányos helyzetbe kerülnek. Végül is abban az esetben fennáll annak az esélye, hogy az egész iparágra kiterjedő nyugdíj továbbra is visszamenőlegesen igényli a teljes prémiumfizetést minden évre. Nál nél Law & More megértjük, hogy ennek drasztikus következménye van a munkaadók számára. Ezért Law & Moreszakemberei készek segíteni az ilyen hátrányok elkerülésében.

Nyugdíjtörvény

A nyugdíjtörvény lényege a nyugdíjtörvény. A nyugdíjtörvény olyan szabályokat tartalmaz, amelyek:

• Tiltja meg a nyugdíjjogosultságok cseréjét
• Az értékátadással kapcsolatos jogok megadása a munkáltató utódlása esetén;
• előírja a munkavállalók részvételét a nyugdíjalak politikája alapján;
• Minimális szakértelem megkövetelése a nyugdíjalapok igazgatósági tagjainak szaktudásával kapcsolatban;
• szabályozza a nyugdíjalapok finanszírozásának módját;
• Írja le a nyugdíjazók minimális tájékoztatási kötelezettségeit.

A nyugdíjtörvény további fontos szabályozásainak egyike azokra a feltételekre vonatkozik, amelyeknek a munkáltató és a munkavállaló között létrejött nyugdíjszerződésnek meg kell felelnie. Ebben az összefüggésben a nyugdíjtörvény 23. cikke előírja, hogy a nyugdíjmegállapodást elismert nyugdíjalapban vagy elismert nyugdíjbiztosítóban kell megkötni. Ha a munkáltató ezt nem teszi meg, vagy legalábbis nem megfelelően, akkor fennáll a munkáltatói felelősség kockázata, amelyet a munkavállaló a szerződésjog általános szabályain keresztül kezdeményezhet. Ezenkívül a nyugdíjtörvény összefüggésében a jogszabályok és előírások betartását, amint azt már említettük, a DNB és az AFM ellenőrzi, így a jogsértéseket más intézkedések is szankcionálják.

At Law & More megértjük, hogy amikor a nyugdíjtörvényről van szó, nemcsak különböző összetett törvények és rendeletek, hanem különböző érdekek és összetett jogviszonyok is érintettek. Ezért Law & More személyes megközelítést alkalmaz. Szakértőink a nyugdíjjog területén elmélyülnek az ügyben, és veled együtt felmérhetik helyzetét és lehetőségeit. Ezen elemzés alapján Law & More tanácsot adhat a következő lépések helyes megválaszolásához. Továbbá szakembereink szívesen adnak tanácsot és segítséget egy esetleges jogi eljárás során. Van kérdése a szolgáltatásainkról vagy a nyugdíjtörvényről? Ezután vegye fel a kapcsolatot Law & More.

Személyes megközelítés és útmutatás

Míg a válási ügyvéddel folytatott konzultáció előtt javasolunk valamilyen előkészítést, mi a Law & More értsd meg, hogy a válás messzemenő esemény az életedben, és valószínűleg nem lesz képes elképzelni és betonozni jövőjét közvetlenül a válás után. Ezért Law & Morea válási ügyvédek személyes megközelítést alkalmaznak, és Önnel és esetleg az ön partnerével együtt a dokumentáció alapján megbeszéljük a beszélgetés során a jogi helyzetet. Megtervezzük az Ön jövőképét és kívánságait. A válás ügyvédei Law & More szakemberek a személyek és a családjog területén, és örömmel vezetik Önt, esetleg partnerével együtt a válási folyamaton.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl