A SZÁLLÍTÁSI JOGAL foglalkozik?

KAPCSOLAT LAW & MORE

Közlekedési törvény

A logisztikai ágazat dinamikus és mindig mozog. A kereskedelem globalizációja miatt egyre több árut szállítanak sok kilométerre különféle módon. Ide tartozhat a tengeri, közúti, vasúti és légi szállítás. Számos fél, például ügyfelek, szállítók, szállítmányozók, biztosítók és kedvezményezettek vesznek részt ebben a folyamatban. Végül is az árukat különböző felek fogadják és szállítják újra.

Bár ez a szállítási folyamat gyakran nem okoz problémát mindegyik fél számára, néha mégis rosszul járhat. Ha a szállítás leáll, késés fordul elő, vagy a rakomány megsérül, vagy elveszik az út során, felek között felelősségi kérdések merülhetnek fel. Ki a felelős, és ezért meg kell térítenie a felmerült károkat? És milyen lépéseket lehet tenni, ha egy párt egyszerűen nem teljesíti kötelezettségvállalásait? E kérdésekre a választ elsősorban a felek közötti megállapodások internetes oldalán kell megtalálni.

A felek között létrejött megállapodásokon túl a nemzetközi jogszabályokat is figyelembe kell venni a közlekedésjogi kérdések kezelésekor. Végül is a szállítás gyakran nemzetközileg zajlik, és így átlép a különféle nemzeti határokon. A nemzetközi szabályok ezért fontos szerepet játszanak. Az alkalmazandó nemzetközi egyezmények a szállítás módjától függenek. Például a hágai-Visby-szabályok egyezménye a tengeri szállításra, a Montreali egyezmény a légi szállításra vonatkozik. Például a CMR-egyezmény fontos a közúti szállításban.

Tom Meevis

Ügyvezető partner / ügyvéd

Ügyvédeink készen állnak az ön számára

"Olyan ügyvédet akartam, aki mindig készen áll nekem, még hétvégén is."

A közlekedési törvény azonban nemcsak a nemzeti határokat keresztezi. Különböző joghatóságokat is bevezettek a közlekedési joggal kapcsolatban. Például egyértelmű átfedés van a közlekedési és a munkajog, a szerződéses, a társasági és a nemzetközi jog között. Végül is, például a fuvarozó beosztottokat alkalmaz és a szállítmányozók megrendeléseket kapnak. Ezekben a helyzetekben a közlekedési joggal kapcsolatos kérdések is felmerülhetnek. Ön foglalkozik ilyen kérdéssel? Ezután a fent említett jogterületek kérdéseinek széles körű és naprakész ismerete szintén fontos.

Szolgáltatásaink

A fentiekre tekintettel a logisztikai ágazat mindenekelőtt összetett, és számos szempontot figyelembe kell venni. Nál nél Law & More megértjük, hogy a logisztika átfogó érdekekkel jár, mind Hollandiában, mind Európában, valamint világszerte. Ezért gondoljuk fontosnak, hogy egy lépéssel lépjünk előre a lehetséges problémákkal a (szállítási) megállapodások és általános szerződési feltételek kidolgozása révén. Például szabályozhatja vagy kizárhatja a különféle közlekedési jogokkal kapcsolatos felelősséget.

A szállítmányozással összefüggésben foglalkozik-e rakománykárral, eljárásokkal, adósságok behajtásával vagy lefoglalásával? Még akkor is Law & More a csapat ott van az Ön számára. Ügyvédeink nemcsak a közlekedésjog, hanem más kapcsolódó jogterületek szakértői is. Van még kérdése? Kérem, hívjon Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 (0) 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl