A válás mindenki számára fontos esemény. Ezért válóperes ügyvédjeink személyes tanácsokkal állnak rendelkezésére. A válás első lépése a válóperes ügyvéd alkalmazása. A házasság felbontását a bíró mondja ki, és csak ügyvéd nyújthat be kérelmet a házasság felbontása iránt a bíróságon. A válási eljárásnak számos jogi vonatkozása van, amelyet a bíróság határoz. Ezekre a jogi szempontokra példák:

SEGÍTSÉGNEK SEGÍTSÉGEKEK A SZÁNTOLÁSoddal?
KÉRJÜK KAPCSOLAT A SZAKÉRTELMEZŐKHEZ

Válás ügyvéd

A válás mindenki számára fontos esemény.
Ezért válási ügyvédeink személyes tanácsokkal állnak rendelkezésére.

Gyorsmenü

A válás első lépése a válóperes ügyvéd alkalmazása. A házasság felbontását a bíró mondja ki, és csak ügyvéd nyújthat be kérelmet a házasság felbontása iránt a bíróságon. A válási eljárásnak számos jogi szempontja van, amelyekről a bíróság dönt. Példák ezekre a jogi szempontokra:

• Hogyan oszlik meg közös vagyona?
• Volt élettársa jogosult-e nyugdíjának egy részére?
• Milyen adózási következményei vannak a válásnak?
• Jogosult-e partnere házastársi támogatásra?
• Ha igen, mennyi ez a tartásdíj?
• És ha van gyermeke, hogyan szerveződik velük a kapcsolat?

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Miért válasszon? Law & More?

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig elérhető
08:00 és 22:00 között, valamint hétvégén 09:00 és 17:00 között

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják az ügyét és felmerülnek
megfelelő cselekvési tervvel

Személyes megközelítés

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

"Law & More ügyvédek

részt vesznek és

képes megérteni a

az ügyfél problémája"

A válóperes ügyvédek lépésről lépésre történő terve

Amikor kapcsolatba lép cégünkkel, egyik tapasztalt ügyvédünk közvetlenül Önnel fog beszélni. Law & More megkülönbözteti magát más ügyvédi irodáktól, mivel irodánknak nincs titkársága, ami biztosítja, hogy rövid kommunikációs vonalak működjenek ügyfeleinkkel. Amikor válás kapcsán telefonon keresi meg ügyvédjeinket, akkor először számos kérdést tesznek fel Önnek. Ezután meghívjuk Önt eindhoveni irodánkba, hogy megismerhessük Önt. Ha szeretné, a megbeszélés történhet telefonon vagy videokonferencián is.

Bemutató értekezlet

• Az első találkozó során elmondhatja a történetét, és mi utánanézünk a helyzet hátterének. Speciális válóperes ügyvédjeink is felteszik a szükséges kérdéseket.
• Ezután megbeszéljük veled azokat a konkrét lépéseket, amelyeket a helyzetedben meg kell tenni, és ezt világosan feltérképezzük.
• Ezenkívül ezen a találkozón jelezni fogjuk, hogy néz ki a válási eljárás, mire számíthat, mennyi ideig tart az eljárás, milyen dokumentumokra lesz szükségünk stb.
• Így lesz egy jó ötlete, és tudja, mi következik. A találkozó első fél órája ingyenes. Ha a megbeszélés során úgy dönt, hogy szeretné, ha valamelyik tapasztalt válóperes ügyvédünk segítségére lenne, rögzítjük egyes adatait a munkaszerződés elkészítése érdekében.

Szüksége van válási ügyvédre?

Gyermektartást

Gyermektartást

A válásnak nagy hatása van a gyermekekre. Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk gyermekeinek érdekeinek

Kérjen válást

Kérjen válást

Személyes megközelítésünk van, és együtt dolgozunk veled egy megfelelő megoldás kialakításában

Partner tartásdíjak

Partner tartásdíjak

Fizetni fog vagy fizetni fog tartózkodást? És mennyi? Vezetünk és segítünk ebben

Éljen külön

Éljen külön

Szeretne külön élni? Segítünk

Megbízási megállapodás

Az első találkozó után azonnal megkapja tőlünk megbízási megállapodást e-mailben. Ez a megállapodás kimondja például, hogy tanácsot adunk és segítünk a válás során. Küldjük Önnek a szolgáltatásainkra vonatkozó általános feltételeket is. Digitálisan aláírhatja a megbízási szerződést.

Után

Megkapta az aláírt megbízási megállapodást, tapasztalt válóperes ügyvédjeink azonnal elkezdik dolgozni az ügyét. Nál nél Law & More, folyamatosan tájékoztatást kap a válóperes ügyvéd minden lépéséről. Természetesen először minden lépést összehangolunk veled.

A gyakorlatban az első lépés gyakran az, hogy levelet küld a partnerének a válási értesítéssel együtt. Ha már van válóperes ügyvédje, a levelet ügyvédjének címezzük.

Ebben a levélben jelezzük, hogy el akar válni párjától, és javasoljuk, hogy vegyen igénybe ügyvédet, ha még nem tette meg. Ha partnerének már van ügyvédje, és a levelet ügyvédjének címezzük, akkor általában levelet küldünk, amelyben megfogalmazza kívánságait például a gyermekek, az otthon, a tartalom stb.

Az Ön partnere ügyvédje válaszolhat erre a levélre, és kifejtheti partnere kívánságait. Bizonyos esetekben négyirányú találkozót ütemeznek, amelynek során megpróbálunk közösen megállapodásra jutni.

Ha lehetetlen megállapodni partnerével, a házasság felbontási kérelmét közvetlenül a bírósághoz is benyújthatjuk. Így elindul az eljárás.

• Ön magánszemély?
• Szüksége van jogi tanácsra?
• Szeretne világos betekintést a jogi helyzetébe?

Vegye fel velünk a kapcsolatot közvetlenül a gomb segítségével.
A lehető leghamarabb visszahívjuk Önt.

Szüksége van válási ügyvédre?

Mit vigyek magammal a válóperes ügyvédhez?

Ahhoz, hogy a válópert a bevezető értekezlet után a lehető leghamarabb meg lehessen kezdeni, számos dokumentumra van szükség. Az alábbi lista feltünteti a szükséges dokumentumokat. Nem minden dokumentum szükséges minden váláshoz. A válóperes ügyvéd jelzi az Ön konkrét ügyében, hogy mely dokumentumok szükségesek a válás lebonyolításához. Elvileg a következő dokumentumokra van szükség:

• A házassági füzet vagy az együttélési megállapodás.
• Házasság előtti vagy társasági szerződéssel rendelkező dokumentum. Ez nem érvényes, ha vagyonközösségben házasok.
• A jelzáloglevél és a kapcsolódó levelezés vagy a ház bérleti szerződése.
• A bankszámlák, megtakarítási számlák, befektetési számlák áttekintése.
• Éves kimutatások, bérlapok és juttatási kimutatások.
• Az utolsó három jövedelemadó-bevallás.
• Ha van cége, az utolsó három éves beszámoló.
• Egészségbiztosítási kötvény.
• A biztosítások áttekintése: melyik néven vannak a biztosítások?
• Információ a felhalmozott nyugdíjakról. Hol épült fel a házasság alatt a nyugdíj? Kik voltak az ügyfelek?
• Ha vannak tartozások: gyűjtse be az igazoló dokumentumokat, valamint a tartozások összegét és időtartamát.

Válás ügyvédeink támogatják Önt

Ha azt szeretné, hogy a válási eljárás gyorsan meginduljon, bölcs dolog ezeket a dokumentumokat előre összegyűjteni. Ezután ügyvédje a bevezető értekezlet után azonnal munkába állhat az ügyével!

Válás és gyermekek

A gyermekek bevonása során fontos, hogy az ő igényeiket is figyelembe vegyék. Biztosítjuk, hogy ezeket az igényeket a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vegyék. A válóperes ügyvédeink elkészíthetik Önnel egy olyan nevelési tervet, amelyben megállapítják a gyermekeitek gondozásának felosztását a válás után. Kiszámíthatjuk Önnek a fizetendő vagy a kapott gyerektartás összegét is.

Ön már elvált, és konfliktusa van például a partneri vagy a gyerektartás betartásával kapcsolatban? Vagy van okod azt hinni, hogy volt partnerednek elegendő anyagi forrása van ahhoz, hogy vigyázzon magára? Ezekben az esetekben a válóperes ügyvédjeink jogi segítséget nyújthatnak Önnek.

Gyakran feltett kérdések válás

Law & More óradíj alapján működik. Óránkénti ára 195 euró, 21% áfa nélkül. Az első félórás konzultáció díjmentes. Law & More nem államilag támogatott támogatás alapján működik.

Ügyvédek itt: Law & More részt vesznek a problémáiban. Megvizsgáljuk helyzetét, majd tanulmányozzuk jogi helyzetét. Veled együtt fenntartható megoldást keresünk vitájára vagy problémájára.

Ha egyetért, közös ügyvédet alkalmazhat. Ebben az esetben a bíróság néhány héten belül végzéssel kihirdetheti a válást. Ha nem ért egyet, akkor mindegyiknek meg kell szereznie a saját ügyvédjét. Ebben az esetben a válás hónapokat vehet igénybe.

Ha a közös válást választja, nincs szükség bírósági tárgyalásra. Az egyoldalú válással egy bírósági tárgyalás folyik.

A mediáció során a másik féllel együtt próbálsz megoldást találni egy mediátor felügyelete alatt. Amíg mindkét fél hajlandó megoldást keresni, a mediációnak esélye van a sikerre.

A mediációs folyamat a következőkből áll: felvételi interjú és több ülés a megállapodás elérése érdekében. Ha megállapodás születik, a megkötött megállapodásokat írásban rögzítik.

Ön elvált attól a naptól, amikor a házasság felbontását kimondó rendelet beírásra kerül annak a településnek a nyilvántartásába, ahol házasságot kötött.

Felkérheti a bíróságot, hogy határozza meg a házassági vagyonközösség felosztásának (módját) Ön és volt élettársa között.

Ha házasságban vagyonközösségben házasok, ezeket a dolgokat felére oszthatja, vagy elveheti a másik embertől, hogy megvizsgálja az értéküket.

A kiindulási pont az, hogy továbbra is a közös otthonban élhet, feltéve, hogy anyagilag képes lesz a többletérték felét kifizetni volt élettársának, és szabadon engedi volt partnerét a jelzálogkölcsönökért való egyetemleges felelősség alól.

A kapcsolat pénzügyi rendezését bíróságon kívül rendezheti. Ha vannak közös gyermekei, akik felett mindketten hatalmat gyakorolnak, akkor törvényesen köteles elkészíteni egy nevelési tervet.

Az ügyvéd költségei az Ön ügyére fordított időtől függenek. A bíróság költségei 309 euró (bírósági illetékek). A bírósági végrehajtó díja a válási kérelem kézbesítéséért körülbelül 100 euró.

A törvényi szabályozás (nyugdíj-kiegyenlítés) azt jelenti, hogy jogosult az öregségi nyugdíj 50% -ának kifizetésére, amelyet a volt házastársa a házasság alatt felépített. Ha mindkét partner beleegyezik, akkor az öregségi nyugdíjra és a partneri nyugdíjra való jogosultságait átalakíthatja saját öregségi nyugdíjjogosultságává (átváltás), vagy választhat egy másik felosztást.

A válási megállapodás egy volt partnerek közötti megállapodás, amelyben megállapodást köthet, amikor elválik. Tehet például pénzügyi intézkedéseket, intézkedéseket a gyermekekről és a tartásdíjat. Ha a válási megállapodás a bírósági végzés része, akkor az jogilag végrehajtható.

Ha a válási megállapodás a bírósági végzés részét képezi, a válási megállapodás végrehajtható jogcímet biztosít. Ezután jogilag végrehajtható.

A házban, az istállóban, a kertben és a garázsban minden a tartalom része. Ez vonatkozik az autóra vagy más járművekre is. Ezeket a szövetség gyakran külön említi. Ami nem tartozik a tartalomhoz, az a csatlakoztatott termékek, a konyhában beépített készülékek és például a lefektetett padlók.

Ha házasságban vagyonközösségben házasok, elvben az Ön és partnere összes vagyona és adóssága összeolvad. Válás esetén az összes vagyont és adósságot elvben egyenlően osztják meg önök között. Néha előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat kizárnak, például ajándékot vagy öröklést.

De vigyázz: 2018 óta a szabvány az, hogy korlátozott vagyonközösségben házasodj. Ez azt jelenti, hogy a házasság előtt felhalmozott vagyon nem szerepel a közösségben. Csak az a vagyon válik közös tulajdonba, amelyet a házas partnerek a házasság alatt felhalmoznak. Ezért kizárt minden, ami egy személynek a házasság előtt magántulajdonban van. Minden, ami a házasság után létrejön a birtokok és / vagy tartozások tekintetében, mindkét fél tulajdonába kerül. Ezenkívül az ajándékok és az örökségek személyes tulajdon maradnak, a házasság alatt is. Kivétel lehet ez alól egy ház, ha a házasság előtt közösen vásárolták.

Amikor férjhez ment, úgy döntött, hogy vagyonát és adósságait elkülöníti. Ha válni akar, vegye figyelembe az esetleges egyezségi záradékokat vagy más megállapodott megállapodásokat.

Az elszámolási klauzulák bizonyos jövedelmek és értékek elszámolására vagy felosztására vonatkozó megállapodások. Az elszámolásnak két formája van: 1) Időszakos elszámolási klauzula: minden év végén a számlán (számlákon) fennmaradó megtakarított egyenleget igazságosan felosztják. A választás a magánvagyon elkülönítése. Az elszámolás azután történik, hogy az állandó költségeket levonták a közösen felhalmozott tőkéből. 2) Végelszámolási záradék: Válás esetén lehetőség van a végelszámolási záradék alkalmazására is. Ezután Ön és partnere ugyanúgy felosztja a közös vagyont, mintha vagyonközösségben házasodtak össze. Kiválaszthatja, hogy mely eszközök kerüljenek be a felosztásba.

Egyes eszközök nem minősülnek automatikusan Ön és partnere közös tulajdonának. Ezeket az elemeket nem feltétlenül kell feltüntetni a válás során. Az örökségek vagy ajándékok 1. január 2018-je óta a vagyonközösségen kívül is maradnak. 1. január 2018-je előtt az ajándékozási vagy végrendeleti okiratba záradékot kellett beépíteni.

A bíró dönti el, hogy a házasság felbontása után kinek szabad tovább élnie a házban, arra az esetre, ha mindketten ott akarnak tovább élni. Ezt követően meg kell változtatni a lakásszövetkezettel vagy a bérbeadóval kötött szerződést, egyedüli bérlőként az a személy, akinek az ott élési jogot megadta. Ez a személy felelős a bérleti díj és egyéb költségek megfizetéséért.

Válás ügyvéd
Válás ügyvéd

Gyakran feltett kérdések a tartásdíjról

A tartásdíj folyamata petíció benyújtásával kezdődik. Ezután a bíróság lehetőséget ad a másik félnek a védekezés benyújtására. Ha ez megtörténik, az eljárást meghallgatják. A bíróság ezt követően írásbeli ítéletet hoz.

Házastársi támogatásra akkor jogosult, ha házasságban élt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatba lépett, és önállóan nem tudja eltartani magát.

Értesítheti volt partnerét a mulasztásról, és meghatározhat egy határidőt, amelyen belül a tartásdíjat be kell fizetni. Ha volt partnere továbbra sem fizeti meg a tartásdíjat a határidőn belül, akkor ez nemteljesítés esete. Ha a tartásra vonatkozó megállapodásokat megrendelés tartalmazza, akkor Önnek végrehajtható jogköre van. Ezután bíróságon kívül behajthatja a tartásdíjat volt partnerétől. Ha nem ez a helyzet, akkor követelheti a bírósági megfelelés lehetőségét.

A partneri tartásdíj a fizetõ számára adólevonható és a címzett számára adóköteles jövedelemnek minõsül. A gyermeki tartásdíj nem levonható és adóköteles.

Gyakran feltett kérdések a váló gyermekekkel kapcsolatban

Kérheti a bíróságot, hogy állapítsa meg gyermekei tartózkodási helyét veled. A bíróság olyan döntést hoz, amelyet gyermekei érdekeinek tekintenek, figyelembe véve az eset összes körülményét.

Ha olyan kiskorú gyermekei vannak, akik felett közös felügyeleti jogot gyakorol, akkor köteles elkészíteni egy szülői tervet. Meg kell állapodni a gyermekek fő lakóhelyéről, az ellátás felosztásáról, a gyermekekkel kapcsolatos döntések meghozatalának módjáról, a gyermekekkel kapcsolatos információk cseréjéről és a gyermekek költségeinek felosztásáról (gyerektartás).

Válás után mindkét szülő megtartja a szülői jogkört, kivéve, ha a bíróság úgy határoz, hogy a közös szülői felügyeletet meg kell szüntetni.

Ön akkor jogosult gyerektartásra, ha Önnek nincs elegendő jövedelme gyermekei költségeinek fedezésére.

Megállapodhat a gyermek / partner támogatásának összegében. Ezeket a megállapodásokat rögzítheti egy megállapodásban. Ha a bíróság ezeket a megállapodásokat rögzíti a válási rendeletben, akkor azok jogilag végrehajthatók. Ha nem sikerül megállapodásra jutnia, kérheti a bíróságtól a tartásdíj összegének meghatározását. Ennek során a bíró különféle tényezőket vesz figyelembe, mint például a jövedelmet, az anyagi képességeket, a gyermek költségvetését és a látogatási rendet.

Ezek a holmik maguk a gyerekek tulajdonát képezik. Maguk dönthetik el, hogy mi történik velük, és melyik szülővel kell menniük. Ha a gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy ezt eldöntsék, akkor Önnek és partnerének meg kell állapodnia.

Ha a gyakran feltett kérdések listáján nem találta meg a választ kérdésére, kérjük, forduljon közvetlenül tapasztalt ügyvédeinkhez. Meg tudják válaszolni a kérdéseiket, és örömmel gondolnak együtt veletek!

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön egy e-mailt:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.