VÁLÁSI ÜGYVÉDRE SZÜKSÉGE?
Kérdezze meg a jogi segítséget

JOGSZERZŐK SPECIÁLISOK A SZERINTI JOGON

kockás Egyértelmű.

kockás Személyes és könnyen elérhető.

kockás A te érdekeid az elsők.

Könnyen megközelíthető

Könnyen megközelíthető

Law & More hétfőtől péntekig 08:00 és 22:00 között, hétvégén pedig 09:00 és 17:00 között érhető el

Jó és gyors kommunikáció

Jó és gyors kommunikáció

Ügyvédeink meghallgatják ügyét, és megfelelő cselekvési tervet dolgoznak ki
Jó és gyors kommunikáció

Személyes megközelítés

Munkamódszerünk biztosítja, hogy ügyfeleink 100% -a javasoljon minket, és hogy átlagosan 9.4-es minősítést kapjunk

/
A válások
/

A válások

A válás mindenki számára fontos esemény.
Ezért válási ügyvédeink személyes tanácsokkal állnak rendelkezésére.

Gyorsmenü

A válás első lépése a válóperes ügyvéd alkalmazása. A házasság felbontását a bíró mondja ki, és csak ügyvéd nyújthat be kérelmet a házasság felbontása iránt a bíróságon. A válási eljárásnak számos jogi szempontja van, amelyekről a bíróság dönt. Példák ezekre a jogi szempontokra:

 • Hogyan oszlik meg a közös vagyonuk?
 • A volt élettársa jogosult a nyugdíja egy részére?
 • Milyen adózási következményei vannak a válásnak?
 • Jogosult-e élettársa házastársi támogatásra?
 • Ha igen, mennyi ez a tartásdíj?
 • És ha vannak gyermekei, hogyan történik velük a kapcsolattartás?

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ÜGYVÉD

aylin.selamet@lwandmore.nl

Szüksége van válási ügyvédre?

Minden vállalkozás egyedi. Ezért olyan jogi tanácsokat kap, amelyek közvetlenül vonatkoznak vállalkozására.

Személyes megközelítést alkalmazunk, és Önnel együtt dolgozunk a megfelelő megoldás érdekében.

Leülünk veled stratégiát kidolgozni.

Éljen külön

Éljen külön

Vállalati jogászaink felmérhetik a megállapodásokat és tanácsot adhatnak azokkal kapcsolatban.

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és együtt tudnak érezni
az ügyfél problémájával”

A válóperes ügyvédek lépésről lépésre történő terve

Amikor kapcsolatba lép cégünkkel, egyik tapasztalt ügyvédünk közvetlenül Önnel fog beszélni. Law & More Azzal különbözteti meg magát a többi ügyvédi irodától, hogy irodánknak nincs titkári irodája, ami biztosítja, hogy ügyfeleinkkel rövid kommunikációt folytassunk. Amikor válással kapcsolatban telefonon keresi meg ügyvédeinket, először számos kérdést tesznek fel Önnek. Ezután meghívjuk Önt az irodánkba Eindhoven, hogy megismerhessük. Igény szerint az időpont egyeztetés telefonon vagy videokonferencián is megtörténhet.

Bemutató értekezlet

 • Az első találkozó alkalmával elmondhatja történetét, mi pedig megvizsgáljuk helyzetének hátterét. Válási ügyvédeink is felteszik a szükséges kérdéseket.
 • Ezt követően megbeszéljük Önnel, hogy milyen konkrét lépéseket kell megtenni az Ön helyzetében, és ezt egyértelműen felvázoljuk.
 • Ezen kívül ezen a megbeszélésen jelezzük, hogyan néz ki a válási eljárás, mire számíthat, általában mennyi ideig tart az eljárás, milyen dokumentumokra lesz szükségünk stb.
 • Így lesz egy jó ötleted, és tudod, mi következik. A találkozó első félórája ingyenes. Ha a találkozó során úgy dönt, hogy valamelyik tapasztalt válóperes ügyvédünk segítségére lenne szüksége, akkor az eljegyzési szerződés megkötése érdekében rögzítjük az Ön adatait.

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Nagyon ügyfélbarát kiszolgálás és tökéletes útmutatás!

Mr. Meevis segített nekem egy munkajogi ügyben. Ezt asszisztensével, Yarával együtt nagy professzionalizmussal és tisztességgel tette. Hivatásos ügyvédi minősége mellett mindenkor egyenrangú, lelkes ember maradt, ami meleg és biztonságos érzést keltett. Hajamba szorult kézzel léptem be az irodájába, Mr. Meevis azonnal azt az érzést keltette bennem, hogy elengedhetem a hajam, és attól a pillanattól kezdve átveszi az irányítást, szavai tettek lettek, ígéreteit betartották. A legjobban a közvetlen kapcsolattartást szeretem, naptól/időtől függetlenül ott volt amikor szükségem volt rá! Egy topper! Köszi Tom!

Nora

Eindhoven

10

Kiváló

Aylin az egyik legjobb válóperes ügyvéd, aki mindig elérhető, és részletes válaszokat ad. Annak ellenére, hogy a folyamatunkat különböző országokból kellett irányítanunk, nem szembesültünk semmilyen nehézséggel. Nagyon gyorsan és gördülékenyen irányította a folyamatunkat.

Ezgi Balik

Harlem

10

Szép munka Aylin

Nagyon profi és mindig hatékony a kommunikációban. Szép munka!

Márton

Lelystad

10

Megfelelő megközelítés

Tom Meevis végig érintett volt az ügyben, és minden kérdésemre gyorsan és egyértelműen válaszolt tőle. Minden bizonnyal ajánlom a céget (és különösen Tom Meevist) barátaimnak, családtagjaimnak és üzlettársaimnak.

mikrofon

Hoogeloon

10

Kiváló eredmény és kellemes együttműködés

Előadtam az esetemet LAW and More és gyorsan, kedvesen és mindenekelőtt hatékonyan segítettek. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

Sabine

Eindhoven

10

Nagyon jól kezeli az ügyem

Nagyon szeretném megköszönni Aylin erőfeszítéseit. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Az ügyfél mindig központi szerepet tölt be nála, és nagyon jól kaptunk segítséget. Hozzáértő és nagyon jó kommunikáció. Nagyon ajánlom ezt az irodát!

Sahin kara

Veldhoven

10

Jogilag elégedett a nyújtott szolgáltatásokkal

A helyzetem úgy oldódott meg, hogy csak azt tudom mondani, hogy az eredmény olyan, amilyennek szerettem volna. Megelégedésemre segítettek, és Aylin magatartása pontosnak, átláthatónak és határozottnak mondható.

Arsalan

Mierlo

10

Minden jól elrendezve

Az ügyvédnővel kezdettől fogva jókat csattogtunk, segített a helyes úton járni és eloszlatta az esetleges bizonytalanságokat. Tiszta és emberbarát volt, amit nagyon kellemesnek tapasztaltunk. Világossá tette az információkat, és rajta keresztül pontosan tudtuk, mit tegyünk és mire számíthatunk. Nagyon kellemes élmény vele Law and more, de különösen azzal az ügyvéddel, akivel kapcsolatba kerültünk.

Vera

Helmond

10

Nagyon hozzáértő és barátságos emberek

Nagyon jó és profi (jogi) szolgáltatás. Communicatie en samenwerking ging erg goed en snel. Ik ben geholpen ajtó dhr. Tom Meevis en mw. Aylin Selamet. Egyszóval jó tapasztalataim voltak ezzel az irodával.

Mehmet

Eindhoven

10

Nagy

Nagyon barátságos emberek és nagyon jó szolgáltatás… nem mondhatom másként, hogy ez nagyon segített. Ha megtörténik, biztosan visszatérek.

Jacky

Bree

10

Válási ügyvédeink készséggel állnak az Ön rendelkezésére:

Office Law & More

Megbízási megállapodás

Az első találkozó után azonnal megkapja tőlünk megbízási megállapodást e-mailben. Ez a megállapodás kimondja például, hogy tanácsot adunk és segítünk a válás során. Küldjük Önnek a szolgáltatásainkra vonatkozó általános feltételeket is. Digitálisan aláírhatja a megbízási szerződést.

Után

Megkapta az aláírt megbízási megállapodást, tapasztalt válóperes ügyvédjeink azonnal elkezdik dolgozni az ügyét. Nál nél Law & More, folyamatosan tájékoztatást kap a válóperes ügyvéd minden lépéséről. Természetesen először minden lépést összehangolunk veled.

A gyakorlatban az első lépés gyakran az, hogy levelet küld a partnerének a válási értesítéssel együtt. Ha már van válóperes ügyvédje, a levelet ügyvédjének címezzük.

Ebben a levélben jelezzük, hogy el akar válni párjától, és javasoljuk, hogy vegyen igénybe ügyvédet, ha még nem tette meg. Ha partnerének már van ügyvédje, és a levelet ügyvédjének címezzük, akkor általában levelet küldünk, amelyben megfogalmazza kívánságait például a gyermekek, az otthon, a tartalom stb.

Az Ön partnere ügyvédje válaszolhat erre a levélre, és kifejtheti partnere kívánságait. Bizonyos esetekben négyirányú találkozót ütemeznek, amelynek során megpróbálunk közösen megállapodásra jutni.

Ha lehetetlen megállapodni partnerével, a házasság felbontási kérelmét közvetlenül a bírósághoz is benyújthatjuk. Így elindul az eljárás.

Mit vigyek magammal a válóperes ügyvédhez?

Szüksége van válási ügyvédre?

Ahhoz, hogy a válópert a bevezető értekezlet után a lehető leghamarabb meg lehessen kezdeni, számos dokumentumra van szükség. Az alábbi lista feltünteti a szükséges dokumentumokat. Nem minden dokumentum szükséges minden váláshoz. A válóperes ügyvéd jelzi az Ön konkrét ügyében, hogy mely dokumentumok szükségesek a válás lebonyolításához. Elvileg a következő dokumentumokra van szükség:

 • A házassági füzet vagy az élettársi szerződés.
 • Házassági vagy élettársi szerződést tartalmazó dokumentum. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha vagyonközösségben házasok.
 • A jelzáloglevél és a kapcsolódó levelezés vagy a ház bérleti szerződése.
 • Bankszámlák, megtakarítási számlák, befektetési számlák áttekintése .
 • Éves kimutatások, fizetési lapok és juttatási nyilatkozatok.
 • Az utolsó három jövedelemadó-bevallás.
 • Ha van cége, az utolsó három éves beszámoló.
 • Egészségbiztosítási kötvény.
 • Biztosítások áttekintése: milyen néven vannak a biztosítások?
 • Információk a felhalmozott nyugdíjakról. Hol épült fel a nyugdíj a házasság alatt? Kik voltak az ügyfelek?
 • Tartozás esetén: szedje be az igazoló dokumentumokat, valamint a tartozás összegét és időtartamát.

Ha azt szeretné, hogy a válási eljárás gyorsan meginduljon, bölcs dolog ezeket a dokumentumokat előre összegyűjteni. Ezután ügyvédje a bevezető értekezlet után azonnal munkába állhat az ügyével!

Válás és gyermekek

A gyermekek bevonása során fontos, hogy az ő igényeiket is figyelembe vegyék. Biztosítjuk, hogy ezeket az igényeket a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vegyék. A válóperes ügyvédeink elkészíthetik Önnel egy olyan nevelési tervet, amelyben megállapítják a gyermekeitek gondozásának felosztását a válás után. Kiszámíthatjuk Önnek a fizetendő vagy a kapott gyerektartás összegét is.

Ön már elvált, és konfliktusa van például a partneri vagy a gyerektartás betartásával kapcsolatban? Vagy van okod azt hinni, hogy volt partnerednek elegendő anyagi forrása van ahhoz, hogy vigyázzon magára? Ezekben az esetekben a válóperes ügyvédjeink jogi segítséget nyújthatnak Önnek.

Gyakran feltett kérdések válás

Law & More óradíj alapján működik. Óránkénti ára 195 euró, 21% áfa nélkül. Az első félórás konzultáció díjmentes. Law & More nem államilag támogatott támogatás alapján működik.

Mi a munkamódszere Law & More? Az ügyvédek a Law & More részt vesznek a problémáiban. Megvizsgáljuk helyzetét, majd tanulmányozzuk jogi helyzetét. Veled együtt fenntartható megoldást keresünk vitájára vagy problémájára.
Ha egyetért, közös ügyvédet alkalmazhat. Ebben az esetben a bíróság néhány héten belül végzéssel kihirdetheti a válást. Ha nem ért egyet, akkor mindegyiknek meg kell szereznie a saját ügyvédjét. Ebben az esetben a válás hónapokat vehet igénybe.
Ha a közös válást választja, nincs szükség bírósági tárgyalásra. Az egyoldalú válással egy bírósági tárgyalás folyik.
Mi a mediáció? A mediáció során a másik féllel közösen, mediátor felügyelete mellett próbál megoldást találni. Amíg mindkét fél hajlandó megoldást keresni, addig a mediációnak megvan az esélye a sikerre.
Hogyan működik a mediációs folyamat? A mediációs folyamat a következőkből áll: egy felvételi interjú és több ülés a megállapodás eléréséhez. Ha megállapodás születik, a megkötött megállapodásokat írásban rögzítik.
Ön elvált attól a naptól, amikor a házasság felbontását kimondó rendelet beírásra kerül annak a településnek a nyilvántartásába, ahol házasságot kötött.
Nem tudunk megegyezni volt élettársammal a házastársi vagyonközösség megosztásában, most mit tegyünk? Kérheti a bíróságot, hogy határozza meg az Ön és volt élettársa közötti házassági vagyonközösség megosztásának (módjának) módját.
Mit tegyünk a közös tulajdonnal? Ha vagyonközösségben házasok, ezeket a dolgokat felezheti, vagy értékük megfontolásáért elveheti a másiktól.
A kiindulási pont az, hogy továbbra is a közös otthonban élhet, feltéve, hogy anyagilag képes lesz a többletérték felét kifizetni volt élettársának, és szabadon engedi volt partnerét a jelzálogkölcsönökért való egyetemleges felelősség alól.
A kapcsolat pénzügyi rendezését bíróságon kívül rendezheti. Ha vannak közös gyermekei, akik felett mindketten hatalmat gyakorolnak, akkor törvényesen köteles elkészíteni egy nevelési tervet.
Milyen költségekkel jár a válás? Az ügyvéd költségei az Ön ügyével eltöltött időtől függenek. A bírósági költségek 309 € (bírósági díj). A bírósági végrehajtó díja a válási kérelem kézbesítéséért körülbelül 100 eurót tesz ki.
A törvényi szabályozás (nyugdíj-kiegyenlítés) azt jelenti, hogy jogosult az öregségi nyugdíj 50% -ának kifizetésére, amelyet a volt házastársa a házasság alatt felépített. Ha mindkét partner beleegyezik, akkor az öregségi nyugdíjra és a partneri nyugdíjra való jogosultságait átalakíthatja saját öregségi nyugdíjjogosultságává (átváltás), vagy választhat egy másik felosztást.
Mi az a válási szerződés? A válási szerződés a volt élettársak közötti megállapodás, amelyben Ön a váláskor megállapodásokat köthet. Például pénzügyi megállapodásokat köthet, megállapodásokat köthet a gyerekekről és a tartásdíjról. Ha a házasság felbontásáról szóló megállapodás a bírósági végzés részét képezi, az jogilag végrehajtható.
Ha a válási megállapodás a bírósági végzés részét képezi, a válási megállapodás végrehajtható jogcímet biztosít. Ezután jogilag végrehajtható.
Mit tartalmaznak és mit nem a háztartási eszközök? A házban, a pajtában, a kertben és a garázsban minden a tartalom része. Ez vonatkozik az autóra vagy más járművekre is. Ezeket gyakran külön említik a szövetségben. Ami nem tartozik a tartalomhoz, azok a csatlakoztatott áruk, a konyhában beépített készülékek és például a lerakott padlók.
Mi történik, ha vagyonközösségben házasodok össze? Ha vagyonközösségben kötött házasságot, akkor elvileg az Ön és élettársa összes vagyona és tartozása összevonásra kerül. Válás esetén minden vagyon és tartozás elvileg egyenlő arányban oszlik meg Ön között. Néha előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat kizárnak, például ajándékot vagy örökséget. De vigyázat: 2018 óta az a szabvány, hogy korlátozott vagyonközösségben kell házasodni. Ez azt jelenti, hogy a házasságkötés előtt felhalmozott vagyon nem tartozik a közösségbe. Csak a házastársak által a házasság során felhalmozott vagyon válik közös tulajdonba. Ebből kifolyólag minden, ami a házasságkötés előtt magántulajdonban volt, kizárt. Minden, ami a házasságkötés után létrejön vagyon és/vagy adósság tekintetében, mindkét fél tulajdonába kerül. Ezenkívül az ajándékok és az örökségek személyes tulajdonban maradnak, a házasság ideje alatt is. Ez alól kivételt jelenthet a ház, ha azt a házasságkötés előtt közösen vásárolták.
Mi történik, ha házasságkötési szerződés alapján kötöttem házasságot? Amikor megházasodott, úgy döntött, hogy elkülöníti vagyonát és adósságát. Ha fel akar válni, vegye figyelembe az egyezségi záradékokat vagy egyéb megállapodásokat.

Az elszámolási klauzulák bizonyos jövedelmek és értékek elszámolására vagy felosztására vonatkozó megállapodások. Az elszámolásnak két formája van: 1) Időszakos elszámolási klauzula: minden év végén a számlán (számlákon) fennmaradó megtakarított egyenleget igazságosan felosztják. A választás a magánvagyon elkülönítése. Az elszámolás azután történik, hogy az állandó költségeket levonták a közösen felhalmozott tőkéből. 2) Végelszámolási záradék: Válás esetén lehetőség van a végelszámolási záradék alkalmazására is. Ezután Ön és partnere ugyanúgy felosztja a közös vagyont, mintha vagyonközösségben házasodtak össze. Kiválaszthatja, hogy mely eszközök kerüljenek be a felosztásba.

Mik a kapcsolódó eszközök? Mely javak maradnak a vagyonközösségen kívül? Egyes eszközök nem minősülnek automatikusan az Ön és partnere közös tulajdonának. Lehetséges, hogy ezeket a tételeket nem kell belefoglalni a válás során. 1. január 2018-jétől az öröklés vagy az ajándékozás is a vagyonközösségen kívül marad. 1. január 2018-je előtt az ajándékozási vagy végrendeleti okiratba kizáró záradékot kellett belefoglalni.
Mi történik, ha együtt laknak bérelt lakásban? A bíró dönti el, hogy a válás után ki lakhat tovább a házban, abban az esetben, ha mindketten ott akarnak élni. Ekkor meg kell változtatni a lakásszövetkezettel vagy a bérbeadóval kötött szerződést, egyedüli bérlőként az ott lakni jogosult személyt. Ezt a személyt terheli a bérleti díj és az egyéb költségek is.

Gyakran feltett kérdések a tartásdíjról

A tartásdíj folyamata petíció benyújtásával kezdődik. Ezután a bíróság lehetőséget ad a másik félnek a védekezés benyújtására. Ha ez megtörténik, az eljárást meghallgatják. A bíróság ezt követően írásbeli ítéletet hoz.
Jogosult vagyok házastársi támogatásra? Házastársi tartásra jogosult, ha házasságban élt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot létesített, és nem tudja önállóan eltartani.
Értesítheti volt partnerét a mulasztásról, és meghatározhat egy határidőt, amelyen belül a tartásdíjat be kell fizetni. Ha volt partnere továbbra sem fizeti meg a tartásdíjat a határidőn belül, akkor ez nemteljesítés esete. Ha a tartásra vonatkozó megállapodásokat megrendelés tartalmazza, akkor Önnek végrehajtható jogköre van. Ezután bíróságon kívül behajthatja a tartásdíjat volt partnerétől. Ha nem ez a helyzet, akkor követelheti a bírósági megfelelés lehetőségét.
Milyen adózási következményei vannak a tartásdíj fizetésének? Az élettársi tartásdíj a kifizető számára levonható az adóból, és a kedvezményezett számára adóköteles bevételnek minősül. A gyermektartásdíj nem levonható az adóból és nem adóköteles.

Gyakran feltett kérdések a váló gyermekekkel kapcsolatban

Kérheti a bíróságot, hogy állapítsa meg gyermekei tartózkodási helyét veled. A bíróság olyan döntést hoz, amelyet gyermekei érdekeinek tekintenek, figyelembe véve az eset összes körülményét.
Ha olyan kiskorú gyermekei vannak, akik felett közös felügyeleti jogot gyakorol, akkor köteles elkészíteni egy szülői tervet. Meg kell állapodni a gyermekek fő lakóhelyéről, az ellátás felosztásáról, a gyermekekkel kapcsolatos döntések meghozatalának módjáról, a gyermekekkel kapcsolatos információk cseréjéről és a gyermekek költségeinek felosztásáról (gyerektartás).
Mi a helyzet a szülői hatalommal a válás után? Válás után mindkét szülő megtartja a szülői hatalmat, kivéve, ha a bíróság úgy határoz, hogy a közös szülői felügyeletet meg kell szüntetni.
Mikor vagyok jogosult gyerektartásra? Gyermektartásra jogosult, ha Ön maga nem rendelkezik elegendő bevétellel gyermekei költségeinek fedezésére.
Megállapodhat a gyermek / partner támogatásának összegében. Ezeket a megállapodásokat rögzítheti egy megállapodásban. Ha a bíróság ezeket a megállapodásokat rögzíti a válási rendeletben, akkor azok jogilag végrehajthatók. Ha nem sikerül megállapodásra jutnia, kérheti a bíróságtól a tartásdíj összegének meghatározását. Ennek során a bíró különféle tényezőket vesz figyelembe, mint például a jövedelmet, az anyagi képességeket, a gyermek költségvetését és a látogatási rendet.
Ezek a holmik maguk a gyerekek tulajdonát képezik. Maguk dönthetik el, hogy mi történik velük, és melyik szülővel kell menniük. Ha a gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy ezt eldöntsék, akkor Önnek és partnerének meg kell állapodnia.

Ha a gyakran feltett kérdések listáján nem találta meg a választ kérdésére, kérjük, forduljon közvetlenül tapasztalt ügyvédeinkhez. Meg tudják válaszolni a kérdéseiket, és örömmel gondolnak együtt veletek!

Szeretné tudni, mit Law & More ügyvédi irodaként szolgálhat Önnek Eindhoven és a Amsterdam?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:
úr. Tom Meevis, a Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - maxim.hodak@lawandmore.nl

Adatvédelmi beállítások
Cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk használata során. Ha szolgáltatásainkat egy böngészőn keresztül használja, akkor a böngésző beállításain keresztül korlátozhatja, blokkolhatja vagy törölheti a sütiket. Olyan harmadik felektől származó tartalmakat és szkripteket is használunk, amelyek nyomonkövetési technológiákat használhatnak. Az alábbiakban szelektíven megadhatja beleegyezését az ilyen harmadik felek beágyazásának engedélyezéséhez. Az általunk használt cookie-król, az általunk gyűjtött adatokról és azok feldolgozásáról a teljeskörű tájékoztatásért ellenőrizze a weboldalunkat Adatkezelési tájékoztató
Law & More B.V.