A aggasztó pénzügyi fejlemények és egyéb körülmények, amelyek között a társaságok már nem képesek fizetni a hitelezőiknek, a társaság csődjét okozhatja. A csőd mindenki számára rémálom lehet. Ha a vállalat pénzügyi problémákkal küzd, nagyon fontos felvenni a kapcsolatot egy fizetésképtelenségi ügyvéddel. Függetlenül attól, hogy egy csődeljárásra vagy a csődhirdetés elleni védelemre vonatkozik, csődeljárási ügyvédünk tanácsot adhat a legjobb megközelítéshez és stratégiához. Law & More segíti a csődbe került felek igazgatóit, részvényeseit, alkalmazottait és hitelezőit. Csapatunk arra törekszik, hogy intézkedéseket hozzon a csőd következményeinek korlátozása érdekében.

SZERETNEK JOGI TÁMOGATÁST?
KÉREM, HÍVJON LAW & MORE

Csődügyvéd

A aggasztó pénzügyi fejlemények és egyéb körülmények, amelyek között a társaságok már nem képesek fizetni a hitelezőiknek, a társaság csődjét okozhatja. A csőd mindenki számára rémálom lehet. Ha a vállalat pénzügyi problémákkal küzd, nagyon fontos felvenni a kapcsolatot egy fizetésképtelenségi ügyvéddel. Függetlenül attól, hogy egy csődeljárásra vagy a csődhirdetés elleni védelemre vonatkozik, csődeljárási ügyvédünk tanácsot adhat a legjobb megközelítéshez és stratégiához.

Gyorsmenü

Law & More segíti a csődbe került felek igazgatóit, részvényeseit, alkalmazottait és hitelezőit. Csapatunk arra törekszik, hogy intézkedéseket hozzon a csőd következményeinek korlátozása érdekében. Tanácsot adhatunk a hitelezőkkel történő megegyezés elérésében, az újraindításhoz vagy a bírósági eljárásokban való segítségnyújtáshoz. Law & More a következő szolgáltatásokat nyújtja a csőddel kapcsolatban:

• tanácsadás a csőddel vagy halasztással kapcsolatban;
• megállapodások kötése a hitelezőkkel;
• újraindítás;
• átalakítás;
• tanácsadás az igazgatók, részvényesek vagy más érdekelt felek személyes felelősségével kapcsolatban;
• bírósági eljárás lefolytatása;
• adósok csődje.

Ha Ön hitelező, akkor segíthetünk Önnek abban a felfüggesztési, zálogjogi vagy beszámítási jogban, amelyre Ön jogosult. Segítünk Önnek a biztonsági jogainak - például a zálogjog és a jelzálogjog, a tulajdonjog megőrzési joga, a bankgaranciák, a biztonsági betétek vagy az együttes felelősség és a felelősségvállalás - érvényesítésében.

Adósként segítünk a fent említett biztonsági jogokkal és a kapcsolódó kockázatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Arra is tanácsot adhatunk Önnek, hogy a hitelező milyen mértékben gyakorolhat bizonyos jogokat, és segíthetünk e jogok jogsértő végrehajtása esetén.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Ügyvéd

 Hívja a +31 40 369 06 80 telefonszámot

"Law & More ügyvédek
részt vesznek és
képes megérteni a
az ügyfél problémája ”

Halasztás

A csődtörvény szerint az adós, aki arra számít, hogy nem lesz képes fizetni a fennálló tartozásokat, kérheti halasztást. Ez azt jelenti, hogy az adós fizetési késedelem miatt kap engedélyt. Ez a késés csak olyan jogi személyek és természetes személyek számára adható meg, akik független szakmát vagy vállalkozást gyakorolnak. Ezenkívül csak az adós vagy maga a társaság kérelmezheti azt. E késedelem célja a csőd elkerülése és a társaság fennmaradásának megengedése. A hivatkozás időt és lehetőséget ad az adós számára az üzleti rendezéséhez. A gyakorlatban ez a lehetőség gyakran fizetési megállapodásokhoz vezet az adósokkal. Ezért a hivatkozás megoldást kínálhat a közelgő csőd esetén. Az adósoknak azonban nem mindig sikerül rendben tartaniuk üzleti tevékenységüket. A fizetés késedelmét ezért gyakran a csőd előfutára tekintik.

Csődtörvény Hollandiában

Csőd

A csődtörvény értelmében az adósot, aki abban a helyzetben van, hogy nem fizette ki, bírósági végzéssel csődeljárással kell megállapítani. A csőd célja az adós vagyonának megosztása a hitelezők között. Az adós magánszemély lehet, például természetes személy, egyszemélyes vállalkozás vagy élettársi társaság, hanem jogi személy, például BV vagy NV is. Az adós csődbe kerülhet, ha legalább két hitelező van .

Ezen túlmenően legalább egy adósságot ki kell fizetni, miközben így kellett volna. Ebben az esetben követelés áll fenn. Csőd mind a kérelmező saját nyilatkozata alapján, mind egy vagy több hitelező kérésére benyújtható. Ha a közérdekkel kapcsolatos okok vannak, az ügyészség csődöt is benyújthat.

A csőd bejelentését követően a fizetésképtelen fél elveszíti a csõdhez tartozó eszközök elidegenítését és kezelését. A fizetésképtelen fél ezután már nem gyakorolhat befolyást ezekre az eszközökre. Meghatalmazottat kineveznek; ez egy igazságügyi megbízott, akinek a feladata a fizetésképtelen vagyon kezelése és felszámolása. Ezért a vagyonkezelő dönti el, hogy mi fog történni a csődbe lépõ vagyonnal. Lehetséges, hogy a vagyonkezelő megállapodást köt a hitelezőkkel. Ebben az összefüggésben megállapodhat abban, hogy adósságaik legalább egy részét megtérítik. Ha nem sikerül ilyen megállapodásra jutni, a vagyonkezelő folytatja a csőd befejezését. Az ingatlant eladják, és a bevételt megosztják a hitelezők között. A rendezés után a csődbe jutott jogi személyt felszámolják.

Szüksége van-e a fizetésképtelenséggel kapcsolatos jogszabályokra és szeretne jogi támogatást kapni? Kérem, hívjon Law & More.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonon, vagy küldjön e-mailt a következő címre:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.