A holland idegen politikájába tartozó tudásimigrációs rendszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen vonzzák a tudásimigránsokat. Az Európai Unión kívüli országokból származó magasan képzett alkalmazottak Hollandiában dolgozhatnak például felsővezetői pozícióban vagy szakemberként a rendszer kedvező feltételei mellett.

A BANNER SZAKÉRT KÉPZETT MIGRÁNT?
KAPCSOLATKÉRT LAW & MORE

Magasan képzett migráns - bevándorlási jogász

A holland idegen politikájába tartozó tudásimigrációs rendszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen vonzzák a tudásimigránsokat. Az Európai Unión kívüli országokból származó magasan képzett alkalmazottak Hollandiában dolgozhatnak például felsővezetői pozícióban vagy szakemberként a rendszer kedvező feltételei mellett. Ugyanakkor mind a tudást elvándorlónak, mind a munkáltatónak számos feltételnek meg kell felelnie.

Gyorsmenü

Magasan képzett migráns körülmények

Ön tudásimigráns és szeretne hozzájárulni a holland tudásgazdasághoz? Ha igen, először tartózkodási engedélyre van szüksége. A tartózkodási engedély megadása előtt munkaszerződéssel kell rendelkeznie egy Hollandiában működő munkáltatóval vagy kutatóintézettel, amelyet az IND elismert szponzornak nevez ki, és amely szerepel az elismert szponzorok nyilvános nyilvántartásában. Emellett kell elegendő jövedelmet keresnie, és a munkaadóval a piacnak megfelelő fizetésről kell megállapodnia.

Ezenkívül számos (kiegészítő) feltétel vonatkozik rád, mint magasan képzett bevándorlóra. Milyen feltételek állnak pontosan az Ön személyes helyzetétől függ. Nál nél Law & More, a bevándorlási ügyvédek gyors és személyes megközelítést alkalmaznak. Örülnek, hogy segíthetnek jelentkezésében. A jelentkezés folytatása előtt szakembereink minden szükséges információt megadnak Önnek, hogy Önnek semmilyen meglepetés ne kerüljön szembe.

Nem csak Önnek, hanem annak a vállalkozásnak is, ahol dolgozni fog, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Ön olyan vállalat, amely magasan képzett bevándorlót akar felvenni? Ebben az esetben mindenekelőtt az IND-t szponzorként kell elismernie. Fontos a vállalat megbízhatósága és folytonossága. Az Ön cége szponzorként van elismert? Ebben az esetben a vállalatának be kell tartania a következő kötelezettségeket: az adminisztrációs kötelezettség, a tájékoztatás és a gondosság kötelezettsége. Nem tette meg ezt a vállalat? Ha igen, ez szponzorként való elismerés visszavonásához vezethet.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Ügyvéd

 Hívja a +31 (0) 40 369 06 80 telefonszámot

Bevándorlási ügyvédeink készen állnak az ön számára

Tartózkodási engedély kérelmezése

Tartózkodási engedély kérelmezése

Szeretne Hollandiában élni?
Segítünk Önnek

Családi újraegyesítés

Családi újraegyesítés

Nem a családjával vagy a családod nem veled van? Fedezze fel, mit tehetünk érted

A laboratóriumok vándorlása

A laboratóriumok vándorlása

Dolgozni és Hollandiában szeretne élni? Megszervezhetjük a teljes jelentkezési folyamatot

Magasan képzett migráns

Bevándorlási ügyvéd

Szeretne kivándorolni Hollandiába? Hívjon jogi segítséget

„A bevezető alatt

találkozó, egy világos terv

a cselekvés volt

azonnal felvázolja"

Kérjen migráns ismereteket

Megkaptak-e tartózkodási engedélyt? Ebben az esetben a tartózkodási engedély érvényességi ideje megegyezik a munkaszerződés időtartamával, legfeljebb 5 évvel. Az engedély határozatlan időre meghosszabbítható.

A tartózkodási engedély érvényességi ideje alatt megváltoztathatja a munkáltatót magasan képzett bevándorlóként, és csatlakozhat egy másik társasághoz, amelyet az IND szponzorként ismer el. Mind a régi, mind az új munkáltatónak négy héten belül jelentést kell tennie az IND-nek az IND-ről.

Munkanélküli lesz magasan képzett bevándorlóként? Ebben az esetben a munkaviszony megszűnését követő naptól számított három hónapos keresési időszakra jogosult. Ha a keresési időszakon belül nem tud csatlakozni egy másik munkáltatóhoz (szponzorhoz) magasan képzett migránsként, az IND visszavonja az Ön engedélyét.

Európai kék kártya

2011 júniusától a magasan képzett bevándorló az előírt tartózkodási engedélyen felül kérelmezheti az EU kék kártyáját (EU kék kártya). Az EU kék kártya kombinált tartózkodási és munkavállalási engedély magasan képzett bevándorlók számára, akiknek nincs az Európai Unió egyik tagállamának állampolgára.

Magasan képzett migránsAz Európai Kék Kártya számos előnyt kínál a magasan képzett bevándorló számára. Mindenekelőtt a magasan képzett bevándorló munkáltatóját nem kell az IND által szponzorként elismerni. Ezen túlmenően, magasan képzett migránsként, aki szintén rendelkezik európai kék kártyával, 18 hónapig Hollandiában végzett munka után egy másik tagállamban is dolgozhat, feltéve, hogy teljesíti az adott tagállam feltételeit.

Annak érdekében, hogy jogosult legyen az európai kék kártyára, szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie, mint magasan képzett migráns tartózkodási engedélyéhez. Például legalább 12 hónapos munkaszerződéssel kell rendelkeznie, legalább hároméves felsőoktatási (hbo) alapképzési programot be kell szereznie, és legalább havonta meg kell szereznie a kék kártya bérküszöbét.

A bevándorlási ügyvédi csapatunk vezetni fog, és jelentkezést nyújt be az IND-hez. Szeretné ezt, vagy van még kérdése, és szeretne tanácsot? Kérem, hívjon Law & More. Örömmel segítünk Önnek.

Szeretné tudni, mit Law & More megteheti Önnek, mint ügyvédi iroda Eindhovenben?
Ezután vegye fel velünk a kapcsolatot a +31 40 369 06 80 telefonszámon, a stuur een e-mailen naar:

úr. Tom Meevis, a Law & More - [e-mail védett]
úr. Maxim Hodak, a & More ügyvédje - [e-mail védett]

Law & More B.V.